Illustratie van:

Same Corsaro 70 - Ideale lengte hydraulische topstang

Hallo wij hebben een same corsaro 70 in Frankrijk staan en willen we graag een hydraulische topstang aanschaffen. Aangezien ik niet even makkelijk de maten kan opmeten was ik benieuwd of iemand mij dit zo kan vertellen. Volgens mij heeft de tractor een cat 1 aansluiting op de tractor zelf (weet ik niet zeker). Op internet zag ik een topstang met lengte min 460mm max 660mm. Maar twijfel een beetje aan de minimale lengte had zelf het idee dat hij iets kleiner moest kunnen maar daar kan ik me ook in vergissen.

Hoop dat iemand me kan helpen. Alvast bedankt.

Gr Michiel

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Michiel-Steegmans: Heb je wel een dubbelwerkend ventiel (over) op de SAME-trekker? (Anders kan het irritant omslachtig gaan werken vanwege het moeten bedienen van 2 ventielen).
36
Dag Wimsumar, dank voor je reactie. Ik weet dat we 2 vrouwelijke en 1 mannelijke snelkoppeling hebben achter op de trekker. Volgens mij zit er een hendel naast de stoel die de olie via het ene of via het andere vrouwelijke koppeling pompt. is dit correct? Ik heb iemand me laten vertellen dat die mannelijke voor de lekolie is wanneer er een motor op aangesloten wordt (Weet niet of dit waar is). @Wimsumar
Dit is michiel Steegmans had iets verkeerd gedaan met me account
@36
Wimsumar
Beste 36:

Quote Reactie van @36:
een hendel naast de stoel die de olie via het ene of via het andere vrouwelijke koppeling pompt.

Dat kan(!) kloppen. Dan zou dit een dubbelwerkend ventiel zijn waarop een hydraulische topstang (gebruiksvriendelijk) op aangesloten kan worden.
P.S.: Voor het bedienen van andere hydraulische functies heb je dan geen mogelijkheid meer.
Ok super! Ik heb geen andere hydraulische apperaten dus dat geeft voorlopig geen probleem. Hebben op het moment een pellet drager en aangezien de grond nogal onregelmatig is moet ik nu heel vaak die topstang in en uit draaien wat soms nogal een beetje irritant is. Heeft u enig idee welke maat topstang goed zou zijn? en kan het kloppen dat het cat 1 is? @Wimsumar
walker1
@michiel-steegmans In Frankrijk verkopen ze ook wel hydraulische topstangen. Als je er nu gewoon eentje koopt als je daar bent, kan je zelf eerst de boel opmeten en weet je zeker dat je de goede maat koopt.
Eens maar dichtstbijzijnde shop is 2 uur rijden en die hebben het dan niet vaak op voorraad. aangezien ik er vaak maar kort ben kan ik er dus moeilijk aan komen. maar is wellicht optie als niemand het weet. @walker1
Wimsumar
Beste Michiel-Stegmans:

Quote Reactie van @michiel-steegmans:
kan het kloppen dat het cat 1 is?

De pen aan trekkerzijde is 24 mm dik (cat 2).
a3vandiejen
@wim-same heeft ook een Corsaro 70.
Abram Woltjer
Ik ben Woensdag weer in Nederland. dan kan ik bij mijn Corsaro wel even meten hoe lang die topstang is. Als ik niet reageer stuur me maar even een mail.

abram@abramwoltjer.nl
valmet 605
Is het geen cat2? Meende te weten dat bij de minitauro 55/60 al een omslag zit zou raar zijn als dan de 4cilinder weer een kleine heeft.
wim-same
Beste Michiel,
De topstang van een Same Corsaro 70 is in de kortste stand 52 cm op het hart van de kogels. De kogels zijn aan beide kanten cat 2. Een Corsaro heeft een dubbelwerkend ventiel en een optie is een drukloze retour.
Dank allen voor jullie reactie, Ik ben zelf wat onnauwkeurig geweest. De vorige eigenaar van de tractor heeft me een boekje van een Same corsaro 70 meegegeven niet oplettende ben ik er van uitgegaan dat ik ook deze tractor had. Nu weer even met een maatje overlegt en die is van mening dat het een same oliver 562 is. Wat ik wel weet is dat het een 3 cilinder is. Ik heb een foto bijgevoegd kan iemand dit bevestigen(kon helaas geen foto vinden zonder boom)? Betreft het cat 1/2 verhaal: Wat ik raar vond vanaf het begin is dat de pennen die in de "hefarmen" gaan groter (naar mijn idee cat 2) gaan en dat de pin waarmee de topstang aan de trekker vast zit kleiner is (vandaar me cat 1 gedachte). Wat ik ook raar vond is dat de topstang die we bij de trekker kregen in combinatie met een maaibalk aan de ene kant een kleinere pen nodig had dan aan de anderen. Ik hoop dat ik niet teveel van jullie tijd heb verspilt door mijn onwetendheid (ben nog een beetje een amateur op dit gebied) en jullie me wellicht nog kunnen helpen. Alvast bedankt.

(klik om te vergroten)

Zie nu ook dat het wellicht ook een same minitauro 60 kan zijn. Wij hebben zelf die oliver stickers er opgeplakt. deze foto is betere kwaliteit. @michiel-steegmans

(klik om te vergroten)

Wimsumar
Beste Michiel-Steegmans:

Quote Reactie van @michiel-steegmans:
Zie nu ook dat het wellicht ook een

Veel zal het niet uitmaken, maar aan het neusje te zien is het een OLIVER.

OLIVER-562


Minitauro-60:


Topstang (dikke pen) Same Minitauro:
robbin lamers
Ik denk dat je voor de lengte het beste je machine die je het meest gebruikt achter de trekker kunt doen, dan meten hoelang je hem meestal hebt, en dan een topstang lengte kopen waarbij de lengte die je hebt gemeten ongeveer midden in de min/max van de topstang zit.
mvg Robbin
valmet 605
Een Oliver 562 is een minitauro 60 😄
WO 562 Driver
Als ik het zo bekijk is het een minitauro 60 met een motorkap van een oliver.
Er zit namelijk een zware vooras onder en die hebben de olivers niet gehad naar mijn weten.
joop-same
@WO 562 Driver De zware vooras kwam pas nadat de productie van Oliver al gestopt was.
walker1
@WO 562 Driver Bovendien is die trekker al gauw een jaar of 40 oud, kan best een keer een andere as onder gekomen zijn, of andere motorkap. Of zwaardere vooras is destijds een optie geweest, voor als er bv een voorlader op kwam.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Corsaro 70 en hebben de trefwoorden same , tractor , frankrijk , topstang , max en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0