Deutz D4005 - Aansluiten bedrading alternator/dynamo elektrisch schema

Beste tractorfans!

Ik heb onlangs een Deutz D4005 aangeschaft waar de vorige eigenaar nog zelf aan heeft gewerkt. Deze man wist mij te zeggen dat hij de alternator had vervangen, maar de bekabeling nooit volledig heeft afgewerkt. Als ik op het internet zoek, kan ik nergens duidelijke afbeeldingen vinden (of een duidelijke uitleg) over wat ik allemaal moet aansluiten en hoe. ALS er dan iets van informatie te vinden is, is deze in het Duits en mijn Duits is niet goed genoeg.

Het enige dat is aangesloten is de batterij op de alternator, met een rode draad 35mm², en de alternator naar de "Ladekontrolle" (accucontrole neem ik aan) en dit met een blauwe draad 1mm². Maar hier hangen nog 3 rode draden uit die niet verbonden zijn.

Ik heb alvast een paar afbeeldingen gemaakt van de alternator en de draden die (niet) verbonden zijn. Ook van de starter met bedrading en een lusterklem vooraan waar nog een paar verbindingen zijn gemaakt.

Kan iemand mij helpen om te zeggen wat ik nu moet verbinden met wat of eventueel gewoon een paar foto's tonen van hoe alles is verbonden bij jullie?

Alvast bedankt!
Danny Deutz

Bijlages

(klik om te vergroten)

Bedrading alternator

(klik om te vergroten)

Lusterklem bedrading

(klik om te vergroten)

Bedrading starter

Reacties

Deutz Hedel
Dit is een wisselstroom dynamo, er hoort eigenlijk een gelijkstroom dynamo op en een losse spa ningsregelaar.
+1
Wimsumar
Beste DannyDeutz: Meer bedrading is niet nodig voor een goed functionerende (wisselstroom)dynamo. Je kan het wat netter afwerken en de overbodige draden afknippen/verwijderen.

Op onderstaande link downloadbare (als het werkt?) handleidingen met wellicht een electrisch schema:

tractorfan.nl/machine/deutz/…
bas101
T klopt wat bovenstaande reacties zeggen , dit is een wisselstroomdynamo ipv de originele gelijkstroomdynamo met losse regelaar , bij deze wisselstdyn komt dikke draad aan bat+ en de kleine draad aan ladekontrollleuchte dat is je lampje op dashbord .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 en hebben de trefwoorden dynamo en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!