Duwen en Trekken met je hydrostaat aan gedreven zitmaaier

Goedendag, ik vroeg mij af, hoe sterk is de hydraustaat van een zitmaaier?

Hier wil ik tandem aanhangers mee verplaatsen van 1500KG op harde ondergrond met hier en daar een schuine helling.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en mij dat kunnen aan of juist afraden?

het gaat om een Twincut van castel garden 20 PK 2 cilinder B&S motor.
hydrostaat aangedreven.

hoor het graag, mvg.

Deel dit topic

Reacties

+2
walker1
Wat wil je duwen en trekken?? Mais de bult opduwen bij het inkuilen? Grote kipper erachter?
dieseltank
@walker1 Dat maakt me nog weinig uit, heb het bericht aan gepast, maar mijn vraag ging vooral uit hoe sterk is die hydrostaat. zijn die dingen niet kapot te krijgen, of kun je er beter geen aanhangers van 1500KG mee verplaatsen
walker1
@dieseltank alles kan kapot natuurlijk. Dat ding is gebouwd om het gazon te maaien, niet om aanhangers te verslepen. Vaak zijn er wel aanhangertjes bij te krijgen, maar die zijn meestal het formaat grote kruiwagen. 1500 kg er mee trekken is wel erg veel denk ik, zeker op een helling.
nhfendt fan
@walker1 ik denk een 24 tons grond dumper tja idd wat verwacht je van zoon ding je mag soms al blij zijn dat die door loopt als die wat weg zakt in zachte grond
+3
Wimsumar
Beste Dieseltank: 1 voordeel: Vanaf de zitmaaier kun je de aanhangerhandrem aantrekken. Anders mag je hopen dat de coniferen van de buren je tot stilstand brengen als je een helling afrijdt. 😎
dieseltank
@Wimsumar ja dat vond ik ook al een voordeel. ken je die aandrijving of kun je me het antwoord niet geven?
Fast Eddy
@dieseltank

Zou ik niet doen. Op het werk gebruiken wij een John Deere zitmaaier voor tennisbaan onderhoud, een eg door het gravel trekken en een karretje van max. 500kg totaal.
Ik kan nu al merken dat de kracht uit de hydrostaat gaat door al dat getrek.
+1
Wimsumar
Beste Dieseltank:

Quote Reactie van @dieseltank:
antwoord

De gewichtsverhouding tussen zitmaaier en de aanhangwagen maakt het tot een gevaarlijke combinatie. Hopelijk zie je dat zelf ook in.
CaseCS130
Ene hydrostaat is de andere niet in zitmaaiers, maar ik zou het niet doen. Het is zeer slecht voor de levensduur ervan.
Fordje4600
Onze 15 pk 4wd 2cilinder werd al druk met 500 kilo
Fordje4600
Ik zou eerder een mechanische bak gebruiken voor (langdurig en zwaar) sleep en duw werk
walker1
@Fordje4600 Jazeker en ook een wat zwaardere trekker. Zo'n grasmaaier weegt ergens tussen de 300 en 400 kg, de aanhanger al 1500 kg, 4 x zo zwaar dus, veel succes dan op de helling.
+1
Fordje4600
@walker1 onze zitmaaier weegt 267 kilo en 200 kilo kun je maximaal meenemen qua fijne geluiden in de hydrostaat... we hebben hem 1x voor 500 kilo gebruikt omdat de trekker niet bij huis was, gaat nooit weer gebeuren als het niet direct nodig is
Corne S
@Fordje4600

Mechanische bak zou ik ook niet gebruiken. In die kleine zitmaaiers zit een spie op een as die je verschuift voor een andere versnelling. Die breken nog weleens.
Fordje4600
@Corne S oh, dat wist ik niet. Dacht dat de mechanische wel goed waren voor trek en sleepwerk
dieseltank
Bedankt voor de reacties zover, 1500kg zal het niet helemaal wegen. en de "helling" is hooguit 10cm over 3 meter ( vloer is niet vlak)

de hydrostaat jankt nogal, vandaar dat ik het me afvroeg of deze overbrenging "bere sterk" of juist zeer gevoellig is.
dank voor jullie reacties.
Toemke
Ik had een beetje dezelfde vraag. Ik heb een ISEKI SXG 216 2cylinder Diesel besteld en ik dacht er eerlijk gezegd ook een trekhaak op te zetten, vooraan op de neus, om als eens een aanhanger dubbelas leeggewicht 400kg mee door de (vlakke) tuin te trekken om snoeiafval (soms gras als de berg te hoog wordt) en dergelijke mee op te halen, nooit 1000kg denk ik maar toch ongeveer750 -800kg?. Tot nu had ik daar een Kubota B7000 voor maar die gaat weg omdat het toch maar sporadisch is en het ding toch maar staat te staan.
Mijn gedachtegang nu, in de optielijst van deze SXG216 kan je een knoert van een sneeuwschuif bestellen. Als zo een ding gemonteerd kan worden en er ligt pakweg 30cm sneeuw moet er toch een behoorlijke kracht ontwikkeld worden dus zou je toch denken dat die hydrostaat iets meer aan kan?
Alle input is welkom. Bedankt
+1
Fordje4600
@Toemke die hydrostaten van zitmaaiers zijn bedoeld om alleen de maaier aan te drijven, en mogelijk een klein karretje waar bijvoorbeeld op staat max 300 kilo. Die iseki van jou zal wel meer kunnen hebben aangezien hij groter is, maar ook die vind het niet fijn om constant op zijn maximale kracht te werken. In onze vervaet zit een drukmeter van de hydrostaat en die mag niet boven de 300 bar komen
Wimsumar
Beste Toemke:

Quote Reactie van @Toemke:
een knoert van een sneeuwschuif bestellen. Als zo een ding gemonteerd kan worden en er ligt pakweg 30cm sneeuw

Dat moet dan wel 30 cm kippeverensneeuw zijn, lichtgewicht sneeuw dus. Sneeuw hebben we (gelukkig) niet zo heel vaak, dus geöeffende sneeuwschuiver ben ik niet met m'n ISEKI minitrekker (pak liever gelijk een grote), maar bij minst of geringste is het slippen in plaats van sneeuwschuiven.
ISEKI heeft voor jouw iets veel mooiers. Kieper je tuinmaaisel bij de buren over de schutting. 😉

r2groentechniek.nl/wp-content/uploads/…
Toemke
Je hebt gelijk wat de sneeuwval in onze streken betreft maar die dingen worden wereldwijd verkocht dus toch ook in meer sneeuwzekere landen.. Een groter model is niet meer handig voor mij en ook te duur, ik vind deze prijs al stevig.. @Wimsumar
Wimsumar
Beste Toemke:

Quote Reactie van @Toemke:
sneeuwzekere landen..

In de kleine lettertjes zullen er dan wel sneeuwkettingen bij aangeraden worden.
Toemke
@Wimsumar dat zal wel maar ik bedoel gewoon als je met een sneeuwschuif van 1.20m een 30cm sneeuw (wat bij ons in de Ardennen zeker niet ongewoon is) wil ruimen, en zeker met kettingen, komt er toch een serieuze druk te staan op de machine en dus op de hydrostaat. Dan denk ik dat een aanhanger toch makkelijker "bolt" en minder stres veroorzaakt.
Henk 1120
@dieseltank Bij mij gebruik ik de John Deere STX 38 met mechanische versnellingsbak al een jaar of 15 voor het verplaatsen van de caravans, bij mij in de stalling. Er zitten caravans bij tot 1500 Kg en bij mij is het straatwerk rondom de schuren ook niet overal even vlak. Hij sleurt ze overal naar toe en ik heb er eigenlijk nog nooit iets bijzonders mee gehad, behalve het normale onderhoud. Ik heb ook een John Deere met hydrostaat aandrijving, maar die zou ik er niet voor gebruiken, ook vanwege de minder krachtige aandrijving. Dit geeft gelijk problemen, als je iets over bijv. een drempel moet trekken, of zo wie zo op gang moet brengen.
jans-eising
Grastransport

(klik om te vergroten)

Grastransport
jans-eising
Dit gaat mooi tegen een hueveltje van een meter

(klik om te vergroten)

Det gaat net tegen een heufeltje op hoogte 1 meter
Toemke
@jans-eisingDie ziet er net zo uit als mijn aanhangwagen en dat bedoel ik. Is dat een hydrostaat, hoeveel pk, geen problemen bij deze lading?
jans-eising
@Toemke ja is een hiedrostaat heeft 2 standen laag en hoof wil in ale 2 ook tegen het huefeltje op en er van af gaat vanself sonder probleemen
Toemke
@jans-eisingDie ziet er net zo uit als mijn aanhangwagen en dat bedoel ik. Is dat een hydrostaat, hoeveel pk, geen problemen bij deze lading? Ik bedoel dan of je hoort dat de hydrostaat aan het afzien is of zo?
Toemke
Bedankt iedereen voor de inputs, ik ga het toch testen, eerst met lege aanhangwagen enz. Zodra ik hoor dat hij kreunt of rare geluiden maakt laat ik het zo...
leonard57
Snel en veilig lenen binnen 24 uur
Ik ben iemand met een redelijk eigen bezit en daarmee wilik mensen helpen
die het in deze tijden financieel erg moeilijk hebben. Ziet u door de bomen het bos niet meer?
Neem contact metmij op en ik kijk wat ik voor u kan doen. Voormeer informatie kunt u contact met ons op onze
e-mail:leonard.euro.credit@gmail.com

(klik om te vergroten)

Henk 1120
@Tinus Zie hierboven...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0