International 844 S - Agriomatic S werkt te traag

Wanneer ik in de akkergroep rijd en onder belasting terug schakel d.m.v de agriomatic dan gaat de trekker eerst even stil staan en daarna rijd deze pas weer verder. Vooruit/achteruit werkt prima.

Er zit Hytran in, daar ligt het niet aan. Ik heb de druk meter eraan gehad, en wanneer ik terugschakel dan komt het achterste lammellenpakket te langzaam op druk naar mijn mening. Is dit van buitenaf af te stellen bij de smoorschroef? Of zou de pomp gewoon versleten zijn?

Wanneer ik boven 2000 toeren rijd dan heeft die 13 bar, daaronder duurt het erg lang voordat hij die druk heeft bereikt. Dit is een pomp van 8 Liter per minuut, zou dit nog te krijgen zijn?

Mvg, Arje Hebbink

Deel dit topic

hebbink

Reacties

redeagle14
@hebbink waarschijnlijk lekt het ventiel van de Argiomatic. Dat kwam bij de 24 serie ook vaak voor.
Klein Rot
Heb je geen lekkage in het leiding systeem O-ringen pakkingen of de kleppen. Is het bedieningsmechanisme goed afgesteld.
hebbink
Hoe stel je dit af dan? @Klein Rot

@redeagle14 Zijn hier nog afdichtingen voor te krijgen denk je?
redeagle14
@hebbink jawel zitten o ringen in van 90 shore.
Klein Rot
Dat weet ik ook niet misschien de deksel eraf en kijken met lopende motor of je olie ziet komen waar het niet hoort.
Corne S
Aan de buitenkant links van de bak, zit een overdrukventielveer. Deze hebben wij ook weleens kapot gehad, waardoor hij volle belasting achteruit stil bleef staan. Heeft de olietemperatuur ook invloed?

Klinkt als lekkage, als je meer toeren maakt, heb je meer cc's. Geleverde druk blijft hetzelfde. Of lekkage na de pomp, of intern in pomp, geen idee.
hebbink
Ik heb het ventiel er uit nu. Maar bij een 624 zit er nog een verdelerblok die ervoor zorgt dat het terugschakelen snel gebeurd. Bij mij zit dit blok er helemaal niet in. Deze hoort op de schakelstang van de groepenpook te zitten. Heeft iemand informatie over de Agriomatic van de 44 serie?
Corne S
In het verleden heb ik je weleens een stukje informatie gestuurd uit een lesboek.
Gaat het vooruit / achteruit zonder koppeling wel goed? Zit je dan met je neus tegen de voorruit?
hebbink
Klopt @Corne S
Daaruit word het niet veel duidelijker, dat gaat alleen over de lammellen koppeling, heb je niet meer informatie of bladzijdes over het ventiel?

Vooruit achteruit werkt prima, maar als je veel toeren aanhoud, dan springt hij aardig ja, onder de 1500 toeren werkt het wel goed, daarboven gaat het al snel te hard na mijn mening.
Klein Rot
Arje,

Kijk hier eens: vanaf blad 22:
drive.google.com/file/d/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!