Illustratie van:

International 724 - gasolie tank gezocht

Goedendag,

gister is mijn gasolie tank gescheurd door trillingen, en valt niet meer te repareren.
als iemand een tank weet of er nog één heeft liggen dan hoor dat graag.
alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

FENDTfarmer
Mooi kloten ja.een plaat erbijonder zetten wil niet?
janhenk
Bison kit!! 😃
vossie
Nee is net in een naad gescheurd. kwam weer rijden van broekland toen gebeurde het. scholten heeft me naar huis gesleept 😛
FENDTfarmer
Jah ik las al wat op haaaajvs. mooi kloten dus.. ging de wedstrijd wel goed dan?
janhenk
Maar aan een diesel tank is toch wel te komen ??
vossie
Nee wedstrijd was ook al kloten. ze trokken op 2 banen en wisslen per sleepbeurt van baan. ik moest net op de slechte baan trekken met een gat van hier tot tokiyo 😛 dus werd ik ook nog is een na laatste. maarjah. jah laarman daarom zet ik hier ook een bericht. en heb ik wel wat meer rongebeld/gekeken
janhenk
Maar je hebt nog niks kunnen vinden ??
FENDTfarmer
Ooh ging dus net als wessels, die werd ook 1e van onderen 😃

anders gaan we ff naar janhenk en haalt we de tank van zn 956 af 😉
t6030power
doe-het-zelf-verbouw.marktplaats.nl/machines-onder…

zag ik toevallig staan op marktplaats
janhenk
Zegguh veldkamp is die bier nog niet uitgewerkt?? :lol:
vossie
Jah veldkamp zetten we zo met een paar sjorbanden op de motorkap 😛 @ 6030 power. had ik ook al zien staan maar is ook al gescheurd en is zo barstens ver weg 😛
janhenk
Haha ik moet is eem de deur van de schuur op slot doen heb ik in de gaten 😉
t6030power
Oke
vossie
Maak oe maar nie druk laarman 😛 een proffesional komt overal binnen. 😛
FENDTfarmer
Wattan laarman? ben ik nogsteeds dom ant luln?
vossie
Nog steeds? doej tog altijd al 😃
kemper
Veldkamp ik ben 4e van onderen geworden 😛... niet 3e
old man jose
Deze topic ging toch over een dieseltak voor een 724 inter ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/
Corne S
Ik heb ook met die tank lopen knoeien voor mn 624. Dat aftapgat aan de onderkant moest dicht gesoldeerd worden (in die bolling). Dichtgesoldeerd met koper, na 2 pogingen dicht, op een ander plek weer lek. Dit ook dichtgesoldeerd met koper, na een poosje weer lek. Opnieuw gesoldeerd, daarna een laag polyesther er over. Nu zo ver ik weet dicht.

Wat je kan doen is, tank schoonspuiten met stoomcleaner, hardsolderen met koper, daarna met 2-componentenspul (gebruiken ze bij oltimers auto's tanken) erin, en schudden. Zo zit er overal een laag je dan.
vossie
Jah ik kan em misschien wel solderen maar net wat je zegt ik heb em al eerder gesoldeerd en nu is de vraag waar hij d. e volgende x lek gaat dus. en dan dr bij zit het ook nog net in zicht.
Corne S
Ik heb nog niet geinformeerd na dat 2-componentenspul. Het schijnt nijdig spul te zijn maar wel duur. Bovendien, een andere tank is zowat ook weer 40 jaar oud.

Edit: kreeg de link niet goed, dus het stuk maar gekopieerd van oldtimerrestoration.com

''Benzinetank
In nagenoeg iedere benzinetank van een oldtimer is roestvorming aanwezig. Deze roestvorming kan zo erg zijn dat lekkage het gevolg is. Het roesten van de benzinetank is het gevolg van de aanwezigheid van water. In eerste instantie lijkt dit vreemd. Waar komt dit water vandaan? Benzine bevat normaalgesproken geen water en is niet hygroscopisch (in staat water op te nemen). Het water komt in de benzinetank door condensvorming. Als de auto wordt gebruikt in een omgeving met afwisselend hoge en lage temperaturen zal er bij iedere overgang naar de lage temperatuur water compenseren aan de binnenkant van de benzinetank. Dit water verzamelt zich en leidt onherroepelijk tot roestvorming. Een goede remedie is het coaten van de binnenzijde van de benzinetank.Het behandelen van de benzinetank gaat als volgt:

Demonteer de tank van de auto
Verwijder alle benzine en de niveaumeter

Verwijder voor zover mogelijk alle roest aan de binnenkant van het tankoppervlak door:
gritstralen; als je niet kunt gritstralen is er een alternatief; vul de tank met grind en roteer de tank gedurende enige tijd in alle richtingen. Als de tank klein genoeg is kan deze mogelijk in een wasdroger worden geplaatst (wel inpakken in schuimplastic anders bonkt het zo)
te behandelen met een corrosieoplosser; dit is relatief eenvoudig te doen door een ruime hoeveelheid vloeistof in de tank te gieten en vervolgens de tank in alle standen rond te draaien. Laat de overtollige corrosieoplosser uit de tank lopen en laat de tank aan binnenzijde volledig drogen! Het drogen kan geholpen worden door enige tijd lucht met een stofzuiger door te blazen.

Giet de kunsthars in een ruime hoeveelheid in de tank en draai deze vervolgens in alle standen rond, zodat het gehele oppervlak is bedekt. Giet de overtollige kunsthars uit de tank en laat de hars in de tank uitharden.De hars is verkrijgbaar in een één-component dan wel twee-component systeem. Het zal duidelijk zijn dat alle openingen van de tank bij deze behandeling afgesloten moeten zijn.
Opmerkingen
Als in een tank lekkages aanwezig zijn en je wilt deze repareren met lassen of solderen, dan moet het absoluut zeker zijn dat er geen benzine of –dampen meer aanwezig zijn! Er is een mogelijkheid condensatie in de tank te voorkomen.

Als de tank vol met benzine zit kan er eenvoudigweg geen condensatie optreden. Dit is een goede optie bij het stallen van de auto in de winter.Als de auto voor langere tijd niet gebruikt wordt (zoals in de winter) zou je aanvullend de vlotterkamer van de carburateur leeg moeten maken om de vorming van een teerachtige product (uit de benzine) en eventueel kristallisatie te voorkomen.''

Edit 2: spul heet tank-cure. tankcure.com/
Op deze site staat precies hoe je het spul moet gebruiken. Als ik zo kijk, kom je met materiaal rond de 50 euro te zitten. Misschien al gezegd, met een andere tank weet je ook niet wat je in huis haalt. Bovendien als je netjes laat (hard)solderen met koper, zie je met wat verf, er weinig tot niks van.
rickie
Ik heb nog wel een liggen
boMc
Is tank van een 523 hetzelfde als 724?
vossie
Jah is hetzelfde. maar krijg morgen de prijs van een nieuwe tank. maar alles wat nog goed en dicht is altijd welkom 😛
Corne S
Graag zou ik dan willen weten wat zon nieuwe tank kost. Dan weet ik waarvoor ik aan het prutsen ben geweest / eventueel nog moet prutsen.

Weet iemand hoe je het trillen op kunt lossen? Bij mij als die een eind leeg is, begint hij zo wat te zingen (resoneren). Tank volhouden is het beste, maar ja, elke keer tanken...
vossie
Ze zijn nieuw niet meer verkrijgbaar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1