Spanbanden over de kuil

(misschien past het niet op deze site verwijder hem dan maar)!

Beste mede tf'ers

Wat vinden jullie van spanbanden over de kuil?
Heeft iemand ervaring met spanbanden vor de kuil?

Groeten willem en mf

Deel dit topic

Reacties

Mengeledriver
Het lijkt mooi maar je moet alsnog de zijkant van de bult afdekken met grond of banden.
HOOIJMAN
Ja en met zand op de kuil heb je geen verbranding van het gras direct onder het plastic
claasenfendtfan
Het werk mooi, wij zelf hebben het ook. maar je moet wel een sleufsilo hebben, dan werkt het veel mooier, en dan boven de wanden uit, dan werken die dingen het mooist. Maar je moet natuurlijk wel altijd nog wat banden op de bult leggen. wij hebben de spanbanden om de 3 of 5 meter. als je de kuil aan het afdekken bent en het waait hard zijn ze zeker makkelijk, plastic er op en dan afdek zijl er op en dan een afdekzijltje er op en dan direct eem een spanband er over heen.
MrLeo
Totaal geen druk op de kuil.. het is alleen moet om het zeil vast te houden.. Er moeten minimaal autobanden bij om nog een beetje druk op je kuil te houden. Of je voersnelheid moet gigantisch zijn?
claasenfendtfan
Druk op de kuil moet je doen met aanrijden, wij legden eerst banden op de bult om gaten af te dekken en om het zijl vast te houden, nu we spanbanden hebben allen om over gaten heen te leggen.
tseard6600
Wij hebben ze er ook op,water slurfje er langs en klaar 😄
JD 6110
Waar zou je ook anders spanbanden aan vast moeten maken als je geen sleuf silo hebt.? beton blokken naast de kuil,? 😃 wij hebben ook sleuf silo voor de mais, gewoon grond er op. grond af maken stelt ook niks voor op de sleufsilo omdat je geen zijkanten hebt waar zoveel grond op zit 😃
SJB533
Beste oplossing voor conservering blijft toch een DIK pak zand. (volgens Boerderij, meen ik) Helaas moet je dan alleen zo veel spitten, en daar heeft bijna niemand zin in.
newhollandM100
Wij leggen in plaats van spanbanden om de zoveel meters rijen bakstenen en daartussen dan vol banden werkt goed maar toch ni perfect en we zijn ook niet van plan om op onze oude sleufsilo's van 25jaar oud waar veel scheuren en barsten in zitten van die nieue spanbanden te spannen, maar lijkt me natuurlijk wel mooi werken.
fendtjuh
Bakstenen?? wat en werk...

Spanbanden ideaal vinden we. Gewoon ogen aan de zijkanten, buitenkant, van de sleufsilo maken om de 2m ofzo. Moet je wel zorgen dat de kuil erbovenuit komt, dan is het ideaal. Slurven langs de kanten en banden erover en klaar.

Dat met die druk op de kuil, rij die kuil dan 'ns goed aan...
JJ96
Gewoon zand erop, doen wij ook altijd, en werkt het beste vinden wij..
fendt-412
Zand is het verleggen van het probleem, niet het oplossen.
Kuil moet vastzitten, wanneer het goed vastzit en plastic er strak over blijft de kuil ook wel goed. Alleen kuilen moet steeds sneller, als het kan met 2wagens om de kuil heen te jagen, en die shovel maar opnaaien. Moet sneller en toch nog goed gebeuren, op den duur moet je keuzes maken. Besparen op de loonwerker en het gras voor niets in laten kuilen omdat het toch weer op de mestbult beland, vind de loonwerker niet erg. Kunnen zij weer meer vaste mest strooien 😛
Heb het niet zo op half werk, doe ik het liever in 1x goed.

Wanneer de kuil geopend is leggen we altijd een rijtje grindslurven achter het snijvlak zodat de kuil goed afgesloten blijft.
om de 5meter zit een sjorband, soms sluiten ze aan de zijkanten niet helemaal goed af, daar leggen we nog wel eens een slurf bij.
Bevalt verder best.
Af en toe een paar rotte plekjes door die *** kraaien die gaatjes in het plastic maken, voor de rest geen verliezen.
JJ96
Hoezo zou zand het verleggen van het probleem zijn? dan dicht je het juist goed af..
maarja, ieder heeft z'n eigen manier..
maartendankers
Die spanbanden is allemaal niks. Grind slurven werkt veel mooier. Langs de wand gewoon strak langs elkaar en dan vervolgens mij strotouw zakjes aan mekaar maken en die dwars over de kuil leggen zodat er op de schuine kanten een zakje ligt.
landbouw
Claasenfendtfan en fendt 412 hebben groot gelijk .Maar dat zijn broers ofzo zeker ?
Kuil aanduwen moet je met aanrijden doen , niet met banden of zand .wij hebben 2 kuilen met spanbanden (sleufsilo's ) en het werkt gewoon supper . Snel en drukt harder als banden .Aan de zijkant een rondje zandzakjes maar dat moet met banden ook .Als wij aan het voeren zijn leggen wij op de schuine kanten wel altijd een rijtje zandzakjes tot waar de spanband hard duwt maar wij hebben zelden tot nooit afval (als de vogels enzo wegblijven 😄 ) het is snel en goed .En proper !
fendt-412
Sluit mooi af, alleen het lijkt me dat je er veel meer werk van hebt. Dat zand moet later ook nog ergens liggen, moet er minstens 2meter tussen de kuilen zijn. In een sleufsilo is het ook geen doen.

In veel gevallen moet er zand op de kuil omdat de kuil anders niet vast genoeg zit en dat er broei inkomt. Zonder zand wil dat ook wel.

@maarten, een sjorband kun je veel meer spanning opzetten, wanneer de kuil goed rond is sluit het prima af.
Kuil moet dus wel goed bol lopen, anders helpt zon band alleen in de hoeken. bevalt hier best. Om de 5meter een rij slurven erover zie ik niet zitten, veel meer werk. Moet je ze later allemaal weer lossnijden. Sjorband is oprollen, bij de koeling leggen te drogen en dan kan hij zo weer gebruikt worden, kost nog geen 10euro per stuk en dan vanaf 5meter een euro per meter oid. Een paar ogen erbij, kost amper wat.
maartendankers
Als je die vogels van je kuil wil houden moet je zorgen dat er geen gaten vallen bij de netten.. Oftewel, maak van die netten één geheel door ze met stro touw aan elkaar te lussen. Dat werkt echt ideaal.
JJ96
@Robert, dan moet je wel sleufsilo's hebben, die hebben wij niet, gewoon met 2 meter tussen de kuilen, eerst zand erop en ernaast, en dan banden erlangs, en wij vinden het goed werken, en dat lijkt me het belangrijkste.. 😉
SJB533
Dat een kuil op de eerste plaats goed aan gereden moet worden, sta ik achter. Bij velen moet t systeem dan wel drastich omgegooid worden. (1 wagen, 1 trekker op de bult met voorlader en afschuifvork (en flink verzwaard)/shovel met afschuifvork en lossen naast de kuil) Toch heeft t afdekken met zand ook voordelen. Je houdt verdichting, namelijk overal, egaal.
fendtjuh
Heeft zeker voordelen, maar kost ook een hoop tijd en zwaar werk als je er slecht bij kan en lekker kan gaan spitten...

@Maarten, sjorbanden is ideaal. Gewoon slurven aan de zijkanten zodat het luchtdicht is en dan banden erover zodat het plastic met daarbovenop wer afdekkleden ('kraaienkleden') strak en goed blijft liggen met wind ed.
SJB533
Houd je de conditie ook op peil 😛 Wij hebben nu ook al enige jaren alleen zand. Vroeger hadden we ook banden Geen problemen met alleen zand, alleen zoals laatst ga je met tegenzin afgooien (*eigenlijk niet). Banden zijn nog wel eens gevoelig voor "vee". Heb trouwens t idee dat kaal plastic wel meer warmte doorlaat, dan zand. Klopt dit?
bart H
tractorfan.nl/topic/1039/
is al een topic over.

maar wij hebben spanbanden over de kuil om de elke meter 1
omdat wij sleufsilo wantjes van een meter breed en met een U ijzer van 5M breed die met elkaar verbonden zijn en aan die bouten maken wij onze spanbanden vast
ideaal
wij hebben bijna geen schimmel

maar wij trekken de spanbanden ook elke maand (tot maart) aan

(kan er ook aan liggen omdat wij een "rijkuil" hebben en dat de trekkers+karren er steeds over rijden en wij er ALTIJD met 2 machines over rijden dus met een shovel en een trekker over de kuil gaat goed
_adams
Volgens mij word de mais dan helemaal bruin vanboven door de zon dat merken wij al als het zand van de kuil is geregend

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
20