Schijvenmaaier.

Hee ik vroeg me af of jullie weten wat nou zwaarder maait een deutz fahr cyclomaaier van 2.30 meter breed of een schijvenmaaier van deutz fahr 2,80 meter breed zonder kneuzer. we hebben nu namelijk een hele mooie deutz fahr cyclomaaier van 2.30 meter breed maar we zitten er over na te denken om hem in te ruilen want het lijkt af en toe net een brok ijzer wat ja aan je trekker hebt hangen niet dat hij het er moeilijk mee heeft ofzo.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Deur 324: Hier alvast wat te lezen:

KLik: tractorfan.nl/topic/10393/

By the way: Ik maai met een 2,4 meter schijvenmaaier achter 56 pk. Ik zou niet graag met het gewicht van een 2,4 meter trommelmaaier willen ruilen.
Deur324
Ja ik weet het daarom vroeg ik het me af want wij hebben een 68 pk trekker en hij trekt het met gemak en onze snelheid is 21 km/uur maar als ik hem dan op lift in de hydroliek dan voel ik gewoon hoe zwaar die cyclomaaaier is,en een schijven maaier is zonder twee hele zware schotels en zonder beplating, want er zit altijd doek over heen en dat weegt ook niks.
SJB533
Trommelmaaiers trekken meer vermogen dan schijvenmaaiers. Even een gauwe schatting is circa 10%, maar kan t mis hebben...
walker1
Wij hebben dezelfde maaier, het is idd een zwaar ding in de hef, verder is het gewoon een goede degelijke maaier.
Deur324
Ja zeker ik mag niet klagen want hij maait altijd netjes en ziet er super goed uit alleen hij is gewoon zwaar en dat is een schijvenmaaier niet want die bestaat zowat alleen maar uit doek.
walker1
Das waar, maar heb je echt last van dat gewicht?
ik zie op je foto's dat de trekker waar die aanhangt een frontlader heeft, daar kan je eventueel gewicht in hangen als contragewicht.
Wimsumar
Beste Walker1: Dat is een heel slecht voorstel! Veel beter is bij het maaien de voorlader eraf te doen: minder (trekkrachtverslindend) gewicht en 't rijdt veel prettiger.
Wat eventueel wél kan is wielgewichten in de achterband(en) doen.
SJB533
Schoorstang gewoon uit de maaier halen en een cilinder plaatsen 😉 Neem aan dat t een groene PZ betreft?
Tom VB
Op alle slakken zout: ik zou de wielgewichten niet in de banden doen maar in de velg(en)...
interpowerrr
Gewoon een loonwerker bellen die een big m heeft, dan wordt het gras fatsoenlijk gekneust en is dan eerder droog! en is goedkoper dan zelf doen!
me
Dat goedkoper is ook net hoe je rekent .. Wij maaien tegenwoordig zelf daar kan de loonwerker niet voor maaien met de big-m! Front-achter combie was voor ons vaak voordeliger als de big-m per bunder dan!
KHD Deutz-Fahr
Dit moet de "nieuwe" maaier worden neem ik aan ;):
tinyurl.com/2du9mxe/

Deze maaier hebben wij thuis, wel minder capaciteit dan die 2.80 schijvenmaaier, maar wel met kneuzer, scheelt een keer schudden. Dus levert tijd winst op. Deze staat ook te koop bij Roeleveld:
tinyurl.com/26wwpfa/
KHD Deutz-Fahr
Bij onze Deutz agroprima 4.46 (4 wd 84 pk) komt soms ook het linker achter wiel los van de grond als ik de maaier hef.
Deur324
@KHD deutz fahr~, ja maar dat komt omdat je er een kneuzer op heb zitten dat weegt ook veel. Als ik onze voorlader er af haal dan heb ik voor helemaal geen gewicht dus dat doe ik niet. het gaat nu hardstikke goed alleen die schijvenmaaier van 2,80 die er staat lijkt me beter en lichter en trekt minder pk.
eddie
tractorfan.nl/picture/371271/

dit is een 2.40 schijvenmaaier zonder kneuzer, 85 pk ervoor en wil best, kun je ook een leuke snelheid mee halen
Wimsumar
Beste Eddie: Wat een belachelijke combinatie: 85 p.k.voor een 2,4 meter maaier!
Òf de trekker 25 p.k. te groot, òf de maaier een meter te smal.

@ K.H.D. Deutz-Fahr: De door jouw geplaatste links zijn leeg! 😞
me
Werkt wel lekker 2.4 meter achter 85 paardjes. Beter als zo'n trekker dat je je linkerachterwiel al voelt gaan.

deur324 : Misschien is de 2.8 meter maaier lichter in gewicht, steekt wel halve meter verder uit. Denk dat jullie deutzje dat niet heel lekker vindt. Zo zwaar zijn die hefstangen etc ook namelijk niet. Zoiezo het trekken naar rechts toe met een trekker die net kan doen lijkt me niet ideaal zeker niet met 2wd. En alles op het uiterste achter een trekker werkt in mijn ogen vaak ook niet handig.
Deur324
@ me, volgens mij trek je juist veel lichter met een schijven maaier onze trekker is 68 pk, op de deutz fahr site staat er dat je voor een schijvenmaaier van 2,80 meter breed maar 55 pk nodig hoeft te hebben. onze trekker zou zelfs nog een schijvenmaaier van 3,20 meter breed aankunnen want daar heb je 65 pk voor nodig , maar laten we dat maar niet doen want dan wordt het allemaal te veel voor dat ding.
me
Zelf hebben we een krone maaier 2.8 meter. (met kneuzer) Volgens het boekje heb je aan 65 pk genoeg. Dat heb je ook aan vermogen, maar een 65 pk trekker is kwa gewicht veelste licht om normaal te kunnen werken met de maaier.

Die 2.8 zonder kneuzer scheeld een hele berg. Maar die laatste halve meter breedte trekt wel gigantisch aan je trekker want het hefboomeffect van de laatste halve meter doet een hoop aan je stuur dat je trekker rechtsom wil ...en aan gewicht op je rechterachterwiel wat dus aan de linkerkant ontbreekt. Want zo zwaar is een dx3.60 niet.

Als ik goed begrijp zijn jullie goeie klant bij roeleveld-bosch. Hebben die niet iets vergelijkbaars staan dat je het kan proberen ofzo? Dan weet je namelijk al gauw een hoop! Zoiets kan zwaar meevallen maar ook zwaar tegenvallen.
KHD Deutz-Fahr
Heb de links vernieuwd, nu doen ze het wel.
KHD Deutz-Fahr
KHD Deutz-Fahr - uur geleden
Dit moet de "nieuwe" maaier worden neem ik aan 😉 :
tinyurl.com/2du9mxe/

Deze maaier hebben wij thuis, wel minder capaciteit dan die 2.80 schijvenmaaier, maar wel met kneuzer, scheelt een keer schudden. Dus levert tijd winst op. Deze staat ook te koop bij Roeleveld:
tinyurl.com/26wwpfa/
KHD Deutz-Fahr
@me
65 pk met een schijvenmaaier van 2.80 met kneuzer (volgens het boekje), vooruit komt die misschien wel, maar erg hard zal het niet zijn 😃.
Deur324
Ja ik zal echt niet een schijvenmaaier kopen van 2.80 meter breed met een kneuzer erop want dan trekt hij het denk ik niet. @ KHD deutz fahr, maar stel dat ik nou een schijvenmaaier heb en het is gemaaid dan ligt het gras toch ook al heel erg breed en dan droogt het ook al veel harder, want het ligt niet op een hoop zoals bij een cyclomaaier, dus waarom zou je dan een kneuzer erop doen als als het alleen maar meer gewicht heeft. schudden moet je toch dus.
me
65 pk met schijvenmaaier werkt niet lekker. Nu staat er 100 pk voor en trekt hem met gemak. Maar dat gang maken etc komt allemaal door de powershift. Als je trekker zonder powershift hebt dan had je met 100pk op de kopakker ook al flinke kluif aan de maaier.

Deur324 : idd dan heb je breedafleg .. Kneuzer breekt het gras waardoor het sneller droogt! En legt het dan vaak ook breed af. Als ik bijvoorbeeld dan vanavond zou maaien dan kan ik morgenmiddag schudden en opwiersen. En hebben we super mooie kuil 9 van de 10 keer. Met hooien scheeld heb je dan vaak ook maar 2 of 2.5 dag nodig.
Deur324
@me een 68 pk trekker kan makkelijk een schijvenmaaier trekken het ligt er alleen aan hoe groot je maai machine is en of hij een kneuzer erop heb zitten enzo en of je half gas maait enzo. wij maaien volgas in de lage versneling in zijn 4 en dan nog de dual split in zijn hoog en dan rijden wij serieus iets van 20 km/uur. Maar wij willen graag een iets grotere maaier en dan iets langzamer rijden .
SJB533
Zodat je per saldo dezelfde capaciteit houdt?
Deur324
Ja inderdaad maar wel meer breedte meeneemt.
eddie
Hoezo belachelijk ? op natuurland ben je de pkaas soms wel nodig en dan kun je haast geen bredere maaier hebben, die deutz van ons is 2.80 die staat achter de inter dat wil ook nog wel maar je kunt beter wat pk over hebben, als ik 11 km/h wil of 15 km/h dat kan allebei
Deur324
Ja ik weet het maar als ik een deutz fahr schijvenmaaier koop van 2.80 meter breed moet je minimaal een trekker hebben met 55 pk, onze trekker is 68 pk dus dan heb ik toch zat pk's over.
KHD Deutz-Fahr
@deur324
Kun je de schijven maaier van je buurman niet lenen? Die heeft volgens mij een Claas van 3 meter, zonder kneuzer.
Deur324
Ja klopt van egmond heeft dat ding heeft trouwens sinds een jaar ofzo een nieuwe mf gekocht 5445 mooi ding, maar ik denk dat we maar is aan roeleveld bos dat ding meenemen om te proberen kijken of het allemaal werkt enzo en of hij het aankan, waarschijnlijk wel maar we zien wel. zal wel een mooie combi zijn onze deutz en die schijvenmaaier.
eddie
Ja 55 pk is geen pretje met een 2.80 schijvenmaaier,
Deur324
Nee dat is geen pretje nee dan kruip je waarschijnlijk over het land.
KHD Deutz-Fahr
@deur324
Heeft van Egmond een nieuwe MF gekocht?. Wist wel dat die een andere trekker had gekocht, hij is er wel heel wat op voor uit gegaan.
Deur324
Ja zeker en hij heeft ook nog een gloednieuwe schudder er bij gekocht van kuhn met 6 elementen en dan heeft hij nog een dubbele harkmachine erbij gekocht en dan heeft nog een oude kuhn 8 elementen erbij maar die had hij al.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
35
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1