Deutz fahr dx 3.60 met 6 kuub kaweco tank.

Wij hebben een deutz fahr dx 3.60se en ik vroeg me af of wij een jako 6 kuuber giertkank zouden kunnen trekken het zou dan gaan om deze tank roeleveld-mech.nl/ en dan naar mestverwerking en dan zie je hem vanzelf wel, maar dan wel met andere bemester natuurlijk. zelf hebben wij nu een kaweco 5000 liter tank met bemester. Wat zouden jullie doen?

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Ligt aan de bemester...
Mispelaar
Idd kwa pk's zou het kunnen maar het ligt aan de bemster....
Pascal
Wat voor grondsoort zitten jullie?
Tandem trekt wel zwaar, ik had naar die duport tank gekeken die dr ook staat
Deur324
Oke nou wij zitten op veen gebied en dan zou er de bemester achter komen die ik nu ook op de kaweco tank heb zitten.
guldner75
Moet wel lukken 😃
Deur324
De bemester die wij nu hebben zijn rechte simko bledden op een kaweco frame gemonteerd. kijk maar op me profiel als je nieuwsgierig bent.
SJB533
Doet hij t nu met gemak? Dan gaat dat straks ook wel.

@Pascal, waarom? Om de enkele as?
Pascal
Denk dat de Deutz er de broek vol aan gaat hebben, vooral op veenland.
o.a. om de enkele as ja, maar zitten zo te zien niet te grote banden onder. Wormpomp werkt ook mooi.
SJB533
Leuk met overpompen, en dosering ja. maar er zitten zat nadelen aan.
Deur324
@pascal: klopt worm pomp werkt idd mooi, maar die duport tank is vooraan heel erg zwaar omdat het gewicht van die tank helemaal op die trekbek staat dus dan kan ik zonder vierwielaandrijving een beetje of meschien wel helemaal niet sturen. Ik heb die jako tank van dicht bij bekeken en daar zitten mooie goeie brede banden onder en de trekpunt van die giertank zit heel laag dus minder kans dat de neus een beetje omhoog gaat.
wolseley
Ik had ook naar die bsa tank gekeken!zo te zien hebben ze die ook nagekeken?
wormpomp kun je ook mee overpompen ja.
SJB533
Dat de as ver naar achter zit, maakt de bemester wel goed 😉 Wij halen t volgende trucje wel eens uit:

Met het wegzetten van de tank (met bemester) laten we de hef zakken. Aangezien de tank vaak niet op de verhardng staat, wil hij wel eens zakken. Met aankoppelen is het trekoog dan te laag (zwaaihaak). Poot opdraaien is dan zwaar (5 Ford-gewichten helpen mee). We doen dan eerst de slangen van de hydraulek aan de trekker, en zetten er druk op. Dan trekken we de hef van de BSA iets op en de trekker kan worden teruggezet.
Deur324
Klopt is ook een mooie tank alleen er zitten ook er veel nadelen aan een wormpomp, als zo'n ding kapot gaat kan het duizenden euro's kosten om zo'n pomp te laten maken meer als een gewone vacuumpomp. die jako tank is trouwens ook nagekeken en ziet er beter uit als die bsa tank, want er zit op die bsa geen hefinrichting op.
Deur324
@sjb533 zet het steunpoot van de tank dan om een stoeptegel ofso zodat de voor kant niet zakt.
Pascal
Die jaco kost ook ietsje meer. Daar kun je zat een hefinrichting van op de bsa zetten. Maar je hebt gelijk, onderhoudskosten van een wormpomp zijn erg hoog.

Hoeveel en wat voor mest rijden jullie weg?
Deur324
@pascal: wij rijden altijd iets van 600 tot 800 kuub stront weg en dat is dan rundvee mest en varkensmest.
SJB533
Doen we al, Deur324 😉

Onderhoud aan een wormpomp? Wat valt daar aan te onderhouden? Je moet trouwens wel bedenken dat de wormtank je een andere machine bespaart he! Als de pomp kapot loopt ben je inderdaad vies veel geld kwijt. Rond de 4000 dacht ik, voor een 3 kuubs pomp. Excl 19%BTW! Een hef aan de BSA is kleein werk, zo te zien. Voorbereiding zit er op. Overigens: als je de wormpomp netjes op tijd open zet (dop er uit), bevriest hij niet 😉. Die van ons zat vast afgelopen winter, ruik je vanzelf 😉 Drooglopen is ook een nadeel.
dx11
De jako kan hij wel doe. Ik vindt het een mooi tankje, knappe bandjes.

Alleen vindt ik hem veeeeeeel te duur. de helft van het geld was al meer als genoeg.
Pascal
Rubbers vervangen e.d.

Da's niet veel mest. Ik had er de loonwerker voor laten komen, tenzij die te grote machines heeft voor op de veen

10 pk/kuub is zo'n beetje nodig. Op veen nog beetje meer. Maarja goed, je kunt de tank vast wel een keer uitproberen, dan weet je 't gauw genoeg
dx11
traktorpool.nl/details/mesttank/…- -jako-640-bemester/1206968

of wat kleiner
traktorpool.nl/details/mesttank/…

of wat groter (ik weet bijna zeker dat het kan, zeker met de simco!)
traktorpool.nl/details/mesttank/…
johndeere9620fan
Vuistregel is ongeveer 10 pk per kuub, dus ik denk da t wel lukt maar hangt af van de bemester idd 😉
Deur324
@ dx 11: die tank die op traktorpool staat vindt ik niet mooier als die jako en er zit een klote bemester op, maar hij is wel goedkoper.

@pascal wij reden vroeger 1800 kuub uit dat is wel aardig wat toch, maar wij zijn nu 1 jaar gestopt met boeren en laten mest aanvoeren. En als je dat laat doen moet je je ook houden aan je Quoten. als de mestgehalte's laag zijn mag je meer aanvoeren en als ze hoog zijn minder.
KHD Deutz-Fahr
Het lukt wel, maar ik denk dat je snel vast komt te zitten, als de omstandigheden in het land wat natter worden. Wij hadden jaren lang een DX 3.70 2 wd, voor een Kaweco 6 kuubs tank, dat ging maar net, al moet ik wel zeggen dat onze bemester zwaarder is dan een simko.
Deur324
@khd deutz fahr: Ik wou net zeggen jullie bemester is 1100kg en dan moet je het ook nog is door de grond slepen dan vindt ik het niet zo gek dat hij het er moeilijk mee kan krijgen. een simko gaat niet in de grond er op.
Deur324
@khd deutz fahr: je moet efe kijken bij je inbox, want ik heb je een PB verstuurd, maar je geeft maar geen antwoord.
me
Je bent nogal van plan om te inversteren, maar ik zou eerder zeggen kijk een grotere trekker! 6 kubs tank scheeld ook niet in capaciteit met een 5 kuber ... Waarschijnlijk moet er dan nog een hele smak geld bij ook.
Pascal
Gestopt met boeren dus ik had de loonwerker wel laten komen. Tenzij je je verveeld natuurlijk
Deur324
@pascal tuurlijk niet, want dan komen ze met de sleepslangen en dan krijgen wij altijd een rekening van van bijna 2000 euro en dat moet je dan twee keer per jaar doen. de tank die we nu hebben kosten 5000 euro dus nu doe ik het dan toch veel goedkoper.
RF-HanomagR19
Jako is wel goed spul.

Maar dat zijn 100 tot 130 vrachtjes, ben je wel ff poos bezig ofniet?
Deur324
@me ja af en toe moet je investeren he. we hebben 1,5 week geleden ook een andere schudder gekocht. we hebben onze ouwe deutz schudder van 6,50 die we dit jaar gekocht hadden bij de eerste snede al weer wegedaan omdat hij de heletijd kapot ging enzo en dat koste tijd. dus hebben we maar een niemeyer gekocht van 8 meter uit het jaaar 2005.
dx11
Dus je koopt een andere (veel te dure en bijna evengrote) tank omdat je vindt dat je (in een willekeurig iets) moet investeren? Of begrijp ik het nu verkeerd?

En over die bemester van traktorpool, die ga je toch niet gebruiken, en er is al 250 euro geboden vanaf hier 😃
Deur324
Nou geloof me ik ben blij dat ik die bemester niet hoef te gebruiken, wat ik nu heb is twee keer zo goed en het zit nooit verstopt. en nee ik inversteer dit jaar in helemaal niks maar ik vroeg het me af of wij die tank zouden kunnen trekken. maar wat voor een tank hebben jullie dan, want ik had op jou profiel gekeken en toen zag ik dat jullie zelf een tank aan het maken waren kan dat klopen?.
fendtjuh
Die tank kost veel te veel, kijk maar 'ns op marktplaats oid, is z'n geld echt niet waard.

Plus dat die ene kuub verschil heel weinig uitmaakt omdat de trekker geen pk's over heeft, en je dus er langer over doet om op te trekken, volpompen enz, uiteindelijk zal het heel weinig schelen...

Ik heb straks een prachtig tankje voor je 😃
5400L schuitemaker met 8000L pomp, gaat tussen de 1000 en 1500 kosten wrs.
Deur324
Nou ik heb nu ook al een hele erge mooie tank moet je maar op me profiel kijken er staan namelijk foto´s op, maar ik denk dat het nog wel mee valt ik denk dat onze trekker die jako 6 kuuber makelijk trekt en er zit een goeie pomp om dus hij zit zo vol 2 a 3 minuten hooguit. maar iedereen zegt wel dat hij zo duur is maar als ik die tank zou kopen zou ik onze tank inruilen en de bemester overzetten dus dan kost hij ongeveer tussen de 3000 tot 5000 euro.
fendtjuh
Ja maar waarom wil je het nou dan?

Veel extra capaciteit krijg je echt niet, en ik vind 3000 tot 5000 toch nog een aardig bedrag als je er in feite weinig mee opschiet...

Moet je flink wat kuubs voor uitrijden.
Deur324
Nee daar heb je gelijk in maar ik vroeg het me alleen af of ik die tank kon trekken ik ga hem niet kopen ofzo we hebben nu een prachtig ding.
Pascal
Ik blijf zeggen dat je Deutz dr op de knieen voor zal lopen in het land. Op de weg geen probleem natuurlijk. Het is wel veenland he, en dat in combinatie met de tandem. Heb wel ervaren hoe dat gaat.

Die jongens hier zeggen dat het makkelijk gaat, maar die zullen wel van de zandgrond afkomen. Dat is ja net verharding waar je over heen rijdt dus daar verneem je weinig van
Deur324
Hoeveel pk zou je dan ongeveer nodig moeten hebben voor zo'n jako 6 kuuber, wij hebben namelijk 68 pk onder de motorkap liggen en je hebt er geen zwaare bemester op zitten die ook nog is de grond in moet worden gedrukt.
dx11
Deur324
@dx 11: dit is de tank van me oom, de trekker heb ik er allleen voor de sier er effe voor gezet. de trekker die me oom heeft john deere 6630 staat er normaal voor die trekt hem gemakkelijk.
johndeere9620fan
Ja da vind ik nie gek da die hem makkelijk trekt, die perst er wel wat meer pktjes uit 😛
Deur324
@johndeere9620fan: hoebedoel om dat die deutz van ons een se model is bedoel je dat soms, want dat klopt wel wat jij zegt.
brunus
Wij reden altijd met een 4.11 en een veenhuis 5 kub maar daar moest die ook wel aardig aan trekken k denk dat je met een kleinere tank meer weg kan rijden op een dag dan een te groote tank
Deur324
@brunus: ik weet niet of je onze tank gezien hebt, maar dat is een 5 kuuber en die trekker van ons heeft daar totaal geen moeite mee en er zit een 8000 liter pomp op dus we hebben al een hoog tempo met vullen.
willem en mf
Meestal gebruiken wij deze formule voor pk's mesttank kuub x 10 pk + bemester 25 pk maar deze gebruiken wij voor op de klei maar een tandemas trekts ook wat zwaarder
Deur324
Ja wij sitten op het veen maar wij hebben zo'n bemester met simko bledden dus dat trekt al heel erg licht wat het gaat niet de grond in die bemester maar drukt het gras op zij sodat het mest ertussen valt en de grond het kan opnemen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1