Illustratie van:

Mc-Cormick 624 - Koelvloeistof bij motorolie mc cormick 624

Hallo, sinds twee jaar hebben we een mc cormick 624. We hebben hem heel wat moeten opknappen. We hebben alreeds de radiotor herstelt en nieuwe flens geplaatst achter de waterpomp. Deze morgen controleerde ik het olie peil, Deze stond zeer hoog. Dus iet ik de olie af en zag ik het al er zat koelwater bij de koelvloeistof. Nu vraag ik mij af of ik of dit de koppakking is van de motor.

Deel dit topic

Reacties

BroekieJD
Inderdaad grote kans dat het de koppakking is, je kan als je het zeker wil weten druk op het koelsysteem zetten, dan kan je als je de zuigers etc demonteert zien of er toch geen scheurtje in de cilinderwand zit. Maar dit is wel weer veel werk.
Laat ik nu best mijn motor volledige reviseren
BroekieJD
@reindert-theunynck Denk niet dat dat hoeft, probeer eerst maar of een nieuwe koppakking helpt
+1
stephan-inter
Doe maar motor revisie. Ringen onder bij de bussen zullen wel gaar zijn
casejxu
@stephan-inter dat hadden we idd bij onze 633 aan de hand. Met een beetje kracht en veel vet de dikste maat er tussen weten te krijgen en nu weer super
Ben423
Kijk eerst eens naar de vriespluggen onder het kleppendeksel, ik heb meegemaakt dat er een doorgeroest was. kosten maar een paar euro en zijn makkelijk te vervangen.
dendeze
Dat zal inderdaad de koppakking zijn, maar ook goed controleren of de kop zelf niet gebarsten is.
Als de motor verder nog goed liep en geen olie walm achterliet zou ik persoonlijk enkel de koppakking vernieuwen, wat wel goed is, is de kop laten vlakken en de kleppen roderen of slijpen naargelang de staat natuurlijk.
+2
stephan-inter
@dendeze koppakking komt niet vaak voor.
Hoor vaker de ringen onder bij de bussen
Corne S
Is het gekomen nadat je die plaat achter de waterpomp hebt vervangen (bedoel je deze plaat, tractorfan.nl/picture/940244/… )?
Goed mogelijk dat de pakking tussen het distributiedeksel en de waterzijdig deel niet meer lekker zit. Aangezien dit met elkaar te maken heeft.

Ook wel eens gehad dat de hydropomp een te lang as had en door het distributiedeksel heen drukte en de carter vol met koelvloeistof stond.
@Corne S ja we hebben reeds dit deksel vernieuwd.
dus moeten we gewoon eens kijken achter dit deksel

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
699