John Deere 3130 - besturing

Bij het sturen van mijn john deere 3130 verdraaien de wielen pas heel laat,met andere woorden,als je aan het stuur draait gebeurd er eerst niets dan stuurt hij gewoon.Er zit op het mechanisch gedeelte geen speling.Zit dus waarschijnlijk inwendig iets hydraulisch wat niet goed is.Zijn daar revisie setjes voor? Heeft iemand dat ooit gereviseerd?
ardpassat

Reacties

huub case
Te weinig druk mischien of zo
DESLAGERURRE
De druk op het schakelpaneel van de aftakas even meten ... moet zo rond de 10 bar zijn ..
schaubagri
Hebbe wij al jaren met de 2130
RobinBos
Dat komt blijkbaar wel vaker voor, wij hebben dat ook bij de 2120. Hoe ik dat precies op ga lossen weet ik nog niet, daar kan ik je niet verder bij helpen. De oliedruk waarop de stuurbekrachtiging werkt komt in ieder geval van de voorste grote pomp. Als de kleine pomp niet genoeg geeft, dan zal de grote dat ook niet doen.
DESLAGERURRE
Via een volgorde ventiel 😉 .. meten = weten :lol:
NH 1880
Mischien zit er wel lucht in het systeem. Dit kun je herkennen door een sissend geluid uit het orbitrol. Als je dan stuurt dan hoor je het sissen.
ardpassat
Kleine pomp geeft 8 BAR
Dus de grote pomp zou voldoende moeten krijgen.
Als er lucht in zit,hoe dan te ontluchten?
Voor alle duidelijkheid,het is een mechanische besturing met hydraulische bekrachtiging.
RobinBos
Er zit geen orbitrol op, dus dat is het zeker niet. die klepjes binnenin zullen wel wat ruim zijn denk ik. of die pomp 8 bar geeft, of de 10 bar die hij vol gas zou moeten hebben, dat geeft nog geen indicatie voor de flow.
pibro-modelbouw
Zet er maar een ander stuurhuis op. oude stuurhuis is versleten. vroeger veel gedaan..
pibro-modelbouw
Kijk ook even naar het remhuis, de retourolie gaat daar naar toe..
ardpassat
Is het misschien op te lossen met een revisiesetje?
davy-polspoel
Bij mijn JD 3130, 4WD en stuurbekrachtiging, als hij warm gedraaid is en bij een hoge snelheid (op straat) beginnen de beide voorwielen hevig te "zwalpen", wanneer je terug schakelt is dit gedaan. Bij koude motor heeft hij het niet. Volgens ik getest heb is er maar minieme mechanische speling op de verschillende verbindingsassen van de stuurinrichting.. het olieniveau van de transmissie/hef geeft de peilstok aan dat er net niet genoeg olie in is (zie mijn reactie op andere post tractorfan.nl/topic/43090/ ), zou dit hier kunnen aan liggen of andere oorzaak? De hef en aftakas werken perfect, ook als hij warm is.
ardpassat
Heb je ook gecontroleerdof de pitman-arm nog goed vastzit?
Ik denk dat je het zwabberen in het stuurhuis moet zoeken , een set nieuwe o-ringen doet wellicht wonderen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!