Illustratie van:

Ford 2000 - Ford 2000 voorlader en achterhef

Hallo onze achterhef doet weinig tot niets het gaat om een ford 2000. De voorlader zit er nu niet op.maar deze gaat ook amper omhoog. misschiens weinig olie? Kan iemand mij zegge welke olie we nodig hebben. En waar deze in moet bij de ford. En hoeveel liter gaat hier in. Of andere tips het heeft wel gewerkt.

Deel dit topic

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Ukkie: Het kan inderdaad een (veel) te laag oliepeil zijn.
Het vierkante peilplugje bij de FORD-2000 zit bij het differentieelslotpedaal, vlak bij de remas. Zie de tweede van bovenaf/rechts F2 afbeeldingen op pdf pagina 28 in onderstaande link (FORD-1000-serie-manual) (Let op: de versnellingsbak is een apart reservoir met een peilplugje bij de rempedalen).

Manual FORD-1000-serie:

archive.org/stream/…

De vulplug is de grote dop boven op het differentieelhuis, rechts achter de zitting, naast de topstang.
Je kan universele hydrauliek- + transmissieolie gebruiken. (Agrifluid H.T. in onderstaande link).
Ook is S.T.O.U. (Super Tractor Olie Universeel) te gebruiken. Deze oliesoort kan ook als motorolie gebruikt worden. Dan is maar 1 oliesoort nodig voor smering van de gehele trekker.

kroon-oil.com/nl/productadvies/…
jammermaarhelaas
In de link met het handboek op pagine 28 / 59 staat de niveauplug voor de achterbrug olie aangegeven met de onderste een pijl, op de linker pagina, tweede foto van boven in het rechter rijtje.
Ukkie
Dus 10w40 olie kan ik gebruiken hiervoor dit is dus gewone smeerolie??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!