Aftakas niet in te schakelen

Als ik de koppeling intrap dan kan ik de handel voor de inschakeling van de Aftakas niet in de stand aan duwen.
Cleijn Varecamp

Reacties

ronald73
Welkom op het forum.

Trekkermerk/type?
Cleijn Varecamp
International 533
Wimsumar
Beste Cleijn Varekamp:

Quote Reactie van @Cleijn Varecamp:
International 533

Heeft deze I.H.C.-533 misschien een handkoppeling voor in-/uitschakelen van de aftakas?
Staat de 540-1.000-keuzehendel in neutraal?
Zit het in-/uitschakelhendeltje los op de as?
Of wil het inschakelen niet door een versleten koppeling met heftig tandwielgekraak als gevolg?

Instructiemanual I.H.C.-533:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
SJB533
Links naast de stoel zit een lange hendel met een drukknop. Die hendel druk je naar voren. Naast de transmissietunnel zit een klein hendeltje, die je naar achteren trekt. Vervolgens schakel je de aftakas in, door de genoemde hendel weer naar achteren te bewegen. Koppelingspedaal heb je bij die trekkers niet nodig, tenzij je een rijafhankelijke aftakas hebt.
Cleijn Varecamp
Deze 533 heeft geen synchromess versnellingsbak, maar wel een doordraaiende aftakas. Als ik de koppeling intrap en het handeltje links naast de transmissietunnel naar achter wil duwen dan gaat dit alleen met het nodige lawaai van tandwielen.
Wimsumar
Beste Cleijn Varecamp:

Quote Reactie van @Cleijn Varecamp:
Als ik de koppeling intrap

Is het geen trekker met een handbediende aftakaskoppeling? (Hendel links naast de zitting, of, een hendel links naast het stuur).

P.S.:
Indien wel een voetbediende aftakaskoppeling, dan is de kans groot dat de vrije slag van het pedaal veel te groot is geworden en deze opnieuw afgesteld moet. (Overigens, ook een handkoppeling kent deze vrije-slag afstelling).
+1
SJB533
@Cleijn Varecamp
Linksonder in beeld zit de hendel, die je gebruikt als koppeling voor de aftakas. De voetkoppeling kun je niet gebruiken om de aftakas in te schakelen, afgezien van de rijafhankelijke aftakas. Inschakelen geschiedt op de reeds eerder door mij beschreven methode.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden aftakas en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!