Olie spat plots uit uitlaat

Was een uur of 6 aan het klieven en opeens begon er olie uit de uitlaat te spatten eerst lichtjes maar na korte tijd verergerde het dat bijna gans het spruitstuk en motorblok onder de olie zat , heb het dan maar onmiddelijk stop gezet , heb wel al even rond geneusd op het forum en zou het kunnen dat het de rubbers zijn van de kleppen ?

Deel dit topic

Reacties

BroekieJD
Hoogstwaarschijnlijk de rubbers van de kleppen denk ik inderdaad. Anders is het misschien de koppakking. Kwam er ook witte rook uit de uitlaat?
patje1967
Een grijs achtige rook kwam eruit en bij even vol gas te geven was dit gedaan maar de olie vloog er dan ook uit dan heb ik hem stil gezet , maar als het de koppakking zou zijn zou de olie dan er niet bruin uitzien , nu ziet ze zo zwart als een kool of heb ik het mis , alvast dank
BroekieJD
@patje1967 Als het de koppakking zou zijn zou de olie er inderdaad bruinig uitzien, doordat koelvloestof zich vermengt met de olie. Als je het zeker wilt weten kun je even kijken wat voor kleur olie er op het peilstokje zit.
patje1967
Ze ziet nu zwart de olie daarvan dat ik denk dat het koppakking niet zou zijn , denk ik hé
BroekieJD
@patje1967 Dan is het inderdaad niet de koppakking, de afdichtrubbers van de kleppen is dan het meest waarschijnlijk
geerts 88
Kering van hydrpomp? Staat olie peil hoger
patje1967
@geerts 88 mischien een domme vraag maar wat bedoel je daarmee " Kering van hydrpomp? Staat olie peil hoger " , grtj
patje1967
Zit ook zo in die richting te denken , kan je die rubbers zien als je het kleppendeksel eraf doet en is dit gemakkelijk zelf te doen ?
BroekieJD
@patje1967 Weet niet goed of je ze goed kunt zien, maar over het algemeen is het goed zelf te doen, het is overigens wel handig om een werkplaatshandboek te hebben, dat geeft sowieso wat meer inzicht en als je klaar bent met de rubbers kun je ook gelijk de kleppen stellen. In een werkplaatshandboek staat als het goed is precies wat de speling moet zijn.
BroekieJD
@patje1967 in dit topic is al het een en ander uitgelegd: tractorfan.nl/topic/42983/
patje1967
@BroekieJD alvast dank voor de tips en de uitleg en het doorgeven van het topic ga dit eerst eens goed lezen , denk wel dat het goed zelf te doen is , ivm de klepveren daar heb ik zo een klepveertang voor , hou jullie op de hoogte ,
Landini 6500
Turbo stuk,dan komt ook olie uit de uitlaat
patje1967
@Landini 6500 dank voor de reactie maar er zit geen turbo op denk dat hij +/-30 jaar oud is
Wimsumar
Beste Patje1967:

Quote Reactie van @patje1967:
zit geen turbo op denk dat hij +/-30 jaar oud is

Om welk merk / type trekker / motor gaat het eigenlijk?
(In jouw T.F. topicvragelijst komt een Deutz F3L912 voor. Die heeft geen kans op met koelvloeistof vermengde motorolie).
BroekieJD
@Wimsumar in zijn topic over het zelf maken van een houtkliever staat dat er een ford 4000 voor moest komen te staan. Ik neem aan dat het hierom gaat 😄
patje1967
@BroekieJD ja het is deze ford 4000 , ik heb fotos gemaakt van de montage van de kliever maar ga ze nog eens op het forum plaatsen , grtj
ford 9600
Heb met onze tractor ook ooit gehad met klieven en kwam doordat hij dan niet warm word en zijn diesel niet goed verbrand. laat hem maar een keer goed warm worden dan wordt het als het goed is minder.
patje1967
Deze vraag past mischien niet in dit topic , maar zou willen de foto's van de montage van de houtkliever op het forum zetten , mag ik dit gewoon zetten onder een nieuw topic ?
Wimsumar
Beste Patje1967:

Quote Reactie van @patje1967:
mag ik dit gewoon zetten onder een nieuw topic ?

Ook al ben ik maar 'gewoon' forum-meelezer/-deelnemer, ga naar hartelust uw gang.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0