Illustratie van:

International 724 - Demonteren carterpan ivm vorstschade

Goedemiddag,

De international van mijn buurman heeft vorstschade opgelopen afgelopen weken. De vorige eigenaar heeft wel complete revisie uitgevoerd (zowel technisch als optisch) maar helaas koelsysteem gevuld met water...

Om te schade te kunnen bepalen (wellicht scheur in kop/ blok?) willen we de kop en caterpan demonteren. Moet voor het demonteren van de carterpan eerst de vooras worden gedemonteerd?

Groet,
Fred

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Je spreekt jezelf een beetje tegen vind ik. Hij heeft vorstschade opgelopen, maar toch moet carter en kop gedemonteerd worden om te 'bepalen' wat 'wellicht' de vorstschade is ??

Is er een merkbaar probleem, is hij ergens gebarsten, waarom je dit denkt ?
International724
Sorry, hierbij nog wat aanvullende info: Ja motor heeft vorstschade. Er is duidelijk te zien dat er water gelekt is tussen kop en blok en ook is de vriesstop van de kop er uit gedrukt. Aan de buitenkant van kop en blok is echter geen barst of andere schade te zien.
redeagle14
@International724 om het carter te demonteren de vooras drager een beetje losdraaien en dan een beetje laten doorzakken. Dan kan de pan er onderuit dit werkt prima bij alle Inters.
International724
Ook heeft een monteur van het plaatselijk mechanisatiebedrijf naar de motor gekeken en die gaf aan dat carter gedemonteerd moest worden om schade te bekijken
Klein Rot
International724,

Het carter kan bij een 2 wiel aangedreven 724, zonder dat de vooras gedemonteerd hoeft te worden, gedemonteerd worden. Waarschijnlijk bij een 4 wiel aangedreven ook. In het verleden al eens preventief lagers vervangen op die manier.
Wimsumar
Beste International724: In onderstaande link het werkplaatshandboek (met vieze plaatjes).
(Er heeft iemand met vette vingers aangezeten 😎 ).

drive.google.com/file/d/…
Corne S
Bij mijn 624 zit aan de onderkant van de carterpan een plaat er tegenaan geschroefd. Deze zou je ook los kunnen maken, maar je zit er dan minder dicht bij

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 724 en hebben de trefwoorden vorstschade , vooras , demonteren en carterpan geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0