Extra Koplampen opbouwen voorruit hoogte

Ik wil graag op mijn trekker extra koplampen opbouwen zo als op de foto ook te zien is.
Heeft er iemand ervaring met het opbouwen van deze lampen, en hoe ik deze het beste kan aansluiten? In de lamp zit: stadslicht, dimlicht en grootlicht.
Roykes

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

wim-same
Dit zijn werklampen en hebben geen stads, dim of grootlicht. werklampen hebben maar twee standen aan of uit. Ik zou ze wel via aparte schakelaars aansluiten, omdat het ook wel eens handig is als deze niet branden. Bekijk ook of de zekeringen toereikend genoeg zijn.
deutz dx 470
@wim-same zijn wel stads, dim en grootlicht voor als iets in de fronthef hangt 😉
wim-same
@deutz dx 470 Dan zijn dit nog steeds werklichten, en zal je je verlichting aan moeten passen op jou frontwerktuigen. Bijna niemand doet dit, en rijd iedereen met deze felle lichten door het verkeer, met als gevolg dat je iedereen verblind, Bovendien met hoge werklichten in de mist zie je zelf ook niets meer. Front werktuigen horen eigen lichten te hebben, net als aanbouw en getrokken werktuigen.
deutz dx 470
@wim-same deze lampen is ipv de gewone koplampen, die uitvallen na dat bovenstaande ingeschakeld worden
wim-same
@deutz dx 470 Ik had aan het stuur mijn gewoon stads, dim en grootlicht schakelaar zitten, in combinatie met R.A.W. en op de zijconsole had ik 5 schakelaars, Werklicht beneden voor, Werklicht boven voor, Zwaailicht, Werklicht beneden achter en werklicht boven achter. Deze waren allemaal afzonderlijk te schakelen.
MulderDeutz1
@deutz dx 470 Dat hoorde ik ook. Maar nu ik de led werklampen erop aangesloten heb, blijft alles branden. Zou er een extra schakelaar tussen zitten dan?
deutz dx 470
@MulderDeutz1 ja moet wel een schakelaar met zo’n lamp icoon met top erin zette hoe of wat juist weet ik ook niet
MulderDeutz1
@deutz dx 470 Die zit er al in, dus dat zal wel zo werken.
SJB533
@wim-same
Ik weet niet, hoe SDF dat doet, Wim, maar andere fabrikanten kunnen af-fabriek (of dealer) een koplampset in de dakrand meeleveren als ze een fronthef of voorlader leveren.
+1
wim-same
@SJB533 Ik had zo'n zelfde cabine, met dezelfde lampen. De hoogte voor het plaatsen van dimlichten is volgens mij wettelijk bepaald om verblinding te voorkomen. Ik vrees dat er op de trekkers dan toch een wildgroei is ontstaan, omdat trekkers nog steeds niet aan een toelating hoeven te voldoen. Straks komt de kentekenplicht, al dan loopt iedereen te janken zeker dat er zoveel aangepast moet worden.
stephan-inter
@wim-same
Hoe moeten ze dat bij shovels doen dan?
Koplampen in de bak?
Bestaat gewoon hoor aan dan rand of bij breedte lichtjes halverwege de deuren
+1
nhmonteur
@wim-same dit zijn geen werklicjten maar echte koplampen. Als je de lamp van dichtbij zou bekijken dan zie je dat er ook een aparte reflector in zit die zorgt voor de juiste straling. Helaas staan deze lampen vaak verkeerd afgesteld waardoor het lijkt alsof er werklampen aan staan.
Als deze lampen aan zijn dan zijn de lampen voor in de motorkap uit.
Ze zijn inderdaad bedoeld als er een werktuig in de fronthef hangt die de koplampen bellemerd. Zodoende moet je dan deze lampen aanzetten.

Op de bijgevoegde foto zie je bij de New Holland ook koplampen boven de breedtelampen zitten.
tractorfan.nl/picture/1218226/…
rommert14
@wim-same wij hadden ook altijd het probleem dat de frontmaaier voor de koplampen hing
koenclaas
Bij de agrotron waar ik mee rij nemen de werklampen boven de knipperlichten deze functie over. Hier kun je ook dim en grootlicht mee regelen.
johan-breunissen
De lampen krijg je erbij als Je bijvoorbeeld een front hef opbouwt van Sauter ofso
Als je deze wel aansluiten moet je een bepaalde zekering eruit halen en een schakelaar inbouwen waar top verlichting op staat
RobinL13
Je zou het ook zelf kunnen aanleggen met een (contactgeschakeld?) wisselrelais. Wanneer je de schakelaar om zet komt er een spanning op het wisselrelais, waarna de 'gewone' stand (Koplampen motorkap) uitgeschakeld wordt en de koplampen langs de cabine aan gaan. Je zult dan 2 wisselrelais nodig zijn (1 voor dimlicht en 1 voor grootlicht). Wanneer de wisselrelais wordt aangesloten zal deze tussen de gewone relais en de verlichting kunnen worden geplaatst, zodat je de verlichting met de reguliere verlichtingsschakelaar kunt schakelen en kunt kiezen op welke positie de lampen branden met een externe schakelaar.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Roykes
@RobinL13 bedankt voor je reactie, hier ga ik zeker wat mee doen
RobinL13
@Roykes Ik heb nog even mijn tekenvaardigheden hier op toegepast.. 😅
Hopelijk geeft dit je een iets beter beeld van mijn idee. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag, ik denk graag met je mee.

(klik om te vergroten)

Schema voor @Roykes
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!