Stijgerbegrenzer maken ?

De stijgerbegrenzer is geen zak waar als ik beetje op hef trek ik deze zo uit elkaar hoe maken julie dat ? tractorfan.nl/picture/402876/

Deel dit topic

Reacties

johndeere4live
Als je er onder nog een dwars strip in maakt moet het makkelijk gaan volgens mij..
Deutz 001
Ja maar dan kan ik de ketting van de sleepwagen niet aan haken ? :s
1046
En anders dik stuk koker over de hefarmen heen en dan vastmaken aan et topstanggat dmv een bus met draadeind
Deutz 001
Heb jij dat zo aan je tractor met zo'n koker?
redpower
Wat degelijker ijzer maken, dan ist ook goed
1046
Wel gehad , nu nie meer, heb et nu anders , steigerbegrenzer en gewichtedrager in 1
Deutz 001
Ha oke 😄 snap het dn komen de armen tegen de blokken aan .
1046
Yep
1046
Deutz 001
Goed gemaakt hoor ! mooi mr gaan ze dat teste want als ze gn heffe met een machine is da ding vn me krom
1046
Das nie goed dan
SJB533
Vermoed dat t gaat om die Franse 1055? Ik kon ze niet zien, dus ik vermoed dat er naast de topstang geen blokjes met gaten er in ter dikte van een hefinrichtingspin. Klopt dit?
Wimsumar
Beste Deutz 007 e.a.: Ik heb 20 jaar geleden ook eens meegedaan aan trekkertek. Had toen van een (oude) kuilsnijder-driepunt bevestiging een steigerbegrenzer gemaakt. (ook ingeschakelde hefblokkering (Fendt) ). Ter hoogte van de hefarmen had ik er een paar bussen aangelast waar de banden/asstompen van de Sprintmaster (hooimachine) ingeschoven konden worden. Zodoende had ik een ''mee-kunnen-rijdende'' steigerbegrenzer in plaats van een stel ''remijzers'' (als ze de grond raken). Ook kon ik aan dit frame nog wat gewichten hangen. Helaas stak het geheel, door de banden, 20 cm te ver naar achteren ( sleepwagenketting te kort) en moesten de ''meerijdbandjes eraf'' ( geen probleem door de ''snelkoppelings in-/uitschuifbussen'') en de gewichten voor de achteras geplaatst worden.
Desondanks, twee jaren eerste geworden, toen was ik trekkertrek zat. 😄
SJB533
Op zich is bij een Fendt de dubbelwerkende hef afdoende, alleen is Fendt een van de weinige die dat heeft. (Belarus ook geloof ik, of misschien een paar typen)
Deutz 001
Wat zou ik het beste doen?
Wimsumar
Beste Deutz007: Dat ding wat je hebt is goed genoeg. Je moet verder alleen van de hefbedieningshendel afblijven als de begrenzer er voldoende strak tussenzit.
Deutz 001
Oke maar hoe controleren ze het als het stevig genoeg is opkrikken ,
??
Ik heb gewoon een ketting met inkorthaak die doe ik boven waar de trekstangen vast zitten met de hefstangen daar kan ik hem door een gat halen dan onder je trekhaak doorhalen een aan de andere kant hetzelfde dan de inkorthaak vastzetten op de ketting en dan strak trekken daar de hef iets te liften en klaar
1046
En die ketting is sterk genoeg???????????
hulk duckstad
Ja ketting kan zat doen we hier wel 15 jaar
Wimsumar
@ Deutz007: Of jouw steigerbegrenzer constructief sterk genoeg is, ziet een ''beetje'' (ervaren) technische commissie snel genoeg.
Bovendien, als de trekker steigert en de begrenzer komt in de grond sta je ook stil.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0