Landini Mistral - Iemand ervaring met deze trekker?

Is deze trekker een aanrader om te kopen of niet?
zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom .
dennish

Reacties

+2
yoohan
Ik heb in de periode 2002-2010 veel uren gemaakt met verschillende Newholland TCE 50's. Is in feite exact hetzelfde als de Mistral.

De prijs/kwaliteit van deze trekkertjes vond ik persoonlijk erg goed. Daarbij is ook alle waar naar zijn geld, zo realistisch moet je ook zijn. Weinig mankementen aan gehad op het bedrijf waar ik werkte, we hadden er 3 lopen op de boomkwekerij.

Koppelingen zijn wel een keer vervangen bij 4duizend uur ofzo, maar dat komt grotendeels door het vele werken met hefmast en de vele chauffeurs.

Motortjes liepen erg mooi, in verhouding wel hoogtoerig (Yanmar). Bak werkte ook goed, 16/16 met mechanische omkeer.
+2
nhmonteur
Precies wat @yoohan zegt. Op m’n werk ook een aantal New Holland tce tractoren lopen die inderdaad gelijk zijn aan een Landini mistral. Zijn fijne trekkertje die weinig stuk gaan. Eigenlijk kan ik niet zo iets opnoemen waar je specifiek op zou moeten letten.
Gewoon zoals altijd alles goed nakijken en kijken of alles werkt. Als hij je dan aanstaat dan gewoon kopen.
+1
niko
Dichtingen van de vooras en de steekasjes zijn een zwak punt verder heeft de mistral 50 een perkins motor
+1
DualPower
Wij hebben zelf een aantal jaar een Mistral 50 gehad. Dapper en compact trekkertje, zeer breed inzetbaar, makkelijk en prettig in gebruik. De Mistral heeft een Yanmar motor, start en loopt erg mooi, zuinig motortje maar toch verrassend taai! Geen grote mankementen gehad.

De hooipers met 2 volle wagens en de 7m dubbele hark had hij geen enkele moeite mee. Alleen bij weiland bloten bij heet weer de zijkappen er wel eens af gehad omdat hij zijn warmte dan niet kwijt kon maar dat was ook langdurig met vol vermogen ervoor, we hadden eigenlijk niet verwacht dat hij dat kon maar dat kon hij wel degelijk.

Voor verbetering vatbaar: de hef reageert vrij fel en is bij aankoppelen van machines lastig te doseren, dat was wel eens irritant. Ook was hij lastig in de 2 te krijgen en is hij op de weg niet heel snel.

Verder een prima en makkelijke trekker waar je veel plezier aan kunt hebben, prijs-kwaliteitsverhouding is inderdaad prima in orde. Als je er één tegenkomt waar alles van werkt zou ik er voor gaan, je krijgt er geen spijt van.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini Mistral en hebben de trefwoorden goed , slecht en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!