Fordson Dexta - lekt!

Hallo, mijn dexta lekt ontzettend op het motorblok. als ik er een stuk mee heb gereden staat er gewoon een plasje op het gedeelte waar de verstuivers het motorblok ingaan. weet iemand wat dit is en hoe ik dit kan vervangen/repareren misschien gewoon nieuwe pakkingen??
alvast bedankt, Jelle

ps
ik heb niet veel verstand van de dexta dus excuses voor de soms slechte uitleg.

Deel dit topic

jelledexta

Reacties

Corne S
Diesel of motorolie?
Tom VB
Vermoedelijk lekke klepdeksel pakking, eenvoudig op te lossen.
jelledexta
Diesel. maar hoe is dat dan op te lossen? gewoon die 3 verstuivers losmaken en nieuwe pakking erom? of is er dan een verstuiver kapot ofzo??? kleppendeksel pakking kom je niet zomaar bij denk of wel?
takeuchipower
Misschien lekken de retour slangetjes van de diesel
Tom VB
Als het dieselolie betreft zal het idd vermoedelijk vanaf de retour leidinkjes komen. Deze losmaken, schoonmaken en monteren, goed vast draaien. Als het slangetjes zijn, deze vervangen voor nieuwe. Deze worden poreus in de tijd.
Wimsumar
Beste Jelledexta: Vermoedelijk lekt een verstuiverleiding. Maak het plekje droog en bekijk dan waar het wegkomt (bij draaiende motor)
PAS OP: Kom niet met de handen aan een lekkende verstuiverleiding. Door de zeer hoge druk spuit de diesel dwars door de huid heen!
F-E-N-D-T-J-E
Of een slecht koper ringetje tussen de retour leiding zitten of wartels ietsjes aandraaien pas op kan makkelijk dol worden gedraaid en bij de retour leiding moet je ook op passen met de banjo bouten de kunnen makkelijk afbreken
ha189
Je mag me wel bellen, ken deze dingen uit mijn hoofd, kan inderdaad,
verstuiverleiding, retour leiding, klepdeksel pakking over de ontluchtings slang op deksel losgeschoten.
06-382 906 95 na 18:00
fordsondexta
Kan ook de koper ringe onder de verstuiver zijn had ik ook namelijk,
(verstuivers eruit en nieuwe koper ringetjes erom en klaar is kees)
als dat het probleem is trouwens.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!