Tractiewagens of huren rupstrekker

Wat is goedkoper, aanschaf tractiewagens voor de maisoogst of huren van een zware rupstrekker

Deel dit topic

Reacties

fendt-412
jellebijlsma.nl/nl/machinepark/…
Als je het echt goed wilt doen.
ollesikuman
Ik heb net gelezen in een van de reacties. dat een rupstrekker huren goedkoper is. want ga maar eens alles silagewagens veranderen bende veel duurder uit lijkt mij.
Fokke
Met een beetje pech of geluk (net hoe je het ziet) heb je die aangedreven assen de komende jaren niet één keer weer nodig 😉
BramP
Jah maar aangedreven assen zijn ook handig om de kuil op te komen.
BramP
En ne rupstrekker rijd niet op water en ook niet van zich zelf e. das een chauffeur extra en naft extra e
weurding
Als je de ruimte hebt gewoon voor de kuil kwakken, shovel doet de rest wel, heeft ook geen nut dat het helemaal bovenop ligt
Fokke
De huur, manuren en de brandstof zijn natuurlijk ook niet gratis. Als loonwerker moet je dit toch voor jezelf afwegen en berekenen !
frankie11
Bij ons hebben ze nu ook tractie wagens ;)(alla: STRIJDWAGENS). naar de verhalen moet dat heel goed gaan. ze liepen er aardig goed overheen zonder te veel sporen. 1 probleem, je neemt niet zo veel mee.
BEboer
Tractiewagens zijn erg handig om op de kuil te raken door natte stukken te rijden enz, een rupstrekker lijkt me handig maar je moet iedere keer transporteren een extra chaufeur hebben enz. Tractieonderstellen kun je ook de silagebak afzetten en een beerton op het onderstel zetten dus je kunt het volledige jaar gebruik maken van het onderstel, dus dit lijkt mij het goedkoopst...
ollesikuman
Heb je wel gelijk in dat het in nl steeds natter wordt.
fendt-412
Met een rupstrekker trek je een kieper er nog tot het frame aantoe door. Help je je structuur nog naar de kloten, op de klei teminste.
Je moet er gewoon voor zorgen dat je over de grond gaat en niet erdoor, met aangedreven assen lukt dit nog wel. Op klei lopen de banden nog vol en helpen ze ook weinig meer.

Zie ik toch het meeste in rupsdumpers.
Die laten je land achter alsof er nooit een machine op is geweest.

@ollesikuman, nederland steeds natter? Om de paar jaar is er wel een natter seizoen. Afgelopen 3jaren hebben we de weg niet schoon hoeven maken met hakselen. Liep er zo mooi over. Is ook een kwestie van plannen en de juiste keuzes maken. Sommige gronden zijn ook totaal niet geschikt om mais te telen alleen het wordt elk jaar weer geprobeerd. Het moet al erg meezitten wil het dan goed gaan.
BEboer
En frankie wel zever dat je minder meehebt bij ons rijden ze met een 3 asser silagekar waarop 55m³ meekan ... Na het seizoen hakselbak eraf en dumper erop
weurding
De minste kilogrammen per vierkante cm komen het verst
RobinBos
Tsja, zo'n tractiewagen lijkt me opzich ideaal bij natte stukken enzo, beter als een rupstrekker eigenlijk. maar dat tractie systeem lijkt me ook wat slijtage gevoelig. Als we nu vier droge jaren hebben, en daarna weer een nat jaar, zul je zien dat het net kapot is als je het weer nodig hebt. verder ben ik wel voor investeren in eigen machines, in plaats van huren/leasen.
frankie11
Haha. die van onze buren zijn 14 tonners. kun je gewoon vol mee over het land, en een van die joskins (zonder tractie) 24 tonner. zat leeg al een x vast.
john deere 7810
Toch denk ik dat je met een rupstrekker meer kracht hebt dan met de angedreven assen ligt er aan hoe erg het wordt he
weurding
Idd als je je materiaal leasen moet kun je net zo goed de loonwerker bellen
maartendankers
Drukwissel 😄
Job
Isook niet alles
obelix
Als je een loonwerker hebt met 3 hakselaars en bij ieder hakselaar moet 2 maiswagens bij komen voor vervoer van de mais, schaf die 6 wagens nu maar eens aan en over 4 weken is het schoonmaken en in de schuur ermee. En dan hebben het nog niet over hele grote loonwerkers die ook heel veel maistransport doen over de weg waar een stuk of 6 wagens per hakselaar op rijden, dan kan het al helemaal niet.
Een rupstrekker is toch veel goedkoper op uurbasis.
Ik denk dat een beetje loonwerker altijd nog wel een trekker van 150 pk + heeft dan kan je ook al een heel eind komen
maartendankers
Rupstrekker of een trekker met drukwissel 😄 ZZP'er hier in de buurt (Peter Ziel) Heeft 2 924's met drukwissel en die komt een heel end als het nat word.
obelix
BramP. Het is hier geen wagen op de kuil, lossen voor of tegen de kuil is voldoende,
de vastrijd trekker of shovel doet de rest
fiat 666
Tractie wagens natuurlijk ! waarop jullie zuinig kunnen zijn toch hoe ist mogelijk .
obelix
Fiat666. Ik ken een loonwerker met 7 hakselaars en ze doen allemaal mee in de mais. Hij heeft in de buurt van 20 maiswagens en doet veel aan lange maistransporten per trekker.
Een tractiewagen kost toch gauw 15 a 20 duizend euro meer dan een gewone maiswagen dus rekend maar uit. Een rupstrekker is dus goedkoper huren op uurbasis
roytieltjes
7 hakselaars? wie mag dat zijn dan obelix?
RobinBos
Vergeet niet dat je dan ook 7 rupstrekkers nodig hebt...
roytieltjes
Hoeo robin? niet over ist nat...
Mispelaar
Een sleep trekker d'r bie veur!! een andere trekker van de loonwerker rond de 200pk wat unimog-ford-nhthebest ook zei. Een stuk goed koper dan tractie wagens dan heb je een paar van die wagens en dan staan ze het hele jaar weer in de schuur weg te rotten. Want met de grasoogst rijden ze de hele zode naar de kl*ten.
JD 6110
Rijd die rups trekker ook over de weg heen dan? stukken kort bij gaat denk nog wel, maar op iets meer afstand, of wordt het over geladen bij de weg of zo?
fendt936
Rupstrekker is ook niet alles, in de bocht heeft ie niets te zeggen. En een aangedreven wagen hoef je ook niet te kopen he, kun je ook zelf bouwen.
En dan hoeft het ook geen silagewagen te zijn waarbij je een groot eigen gewicht hebt + kleine bandjes en weinig tractie. Maar zelf gewoon een vrachtwagenas met grote trekkerbanden eronder en een bak van ongeveer 25 kuub erop zetten.
fendt-412
Of schotten op allasco dumpers bouwen. Banden van 2meter hoog eronder en rijden maar, als het dan niet meer wil..
Hier schiet niet op, maar je kunt wel door.
Claas-JD
Ag beetje vochtig en direct paniek! gewoon kleiner kippertje erachter doen en gas geven
HollandNew
Het vreemde is dat de meeste Belgen tractiewagens aanbevelen. In het gras seizoen ben je dat ook niet nodig 😛
Tom VB
Vermoedelijk is deze oplossing : tractorfan.nl/picture/407150/ lang zo gek nog niet. Zo'n JCB is namelijk goedkoper in aanschaf en onderhoud als zo'n TerraGator rupsdumper. Bovendien is het gewicht hoogstwaarschijnlijk ook lager. Met deze banden hobbelen ze er wel overheen. Voor een loonbedrijf dat ook grondverzety doet is dit mss een mogelijkheid. Huren kan wellicht ook.
Siebenga
Heb al weer genoeg mooie dingen gezien onderweg haha 😃 😃
christophe b
Tractie wagens ! Dewa, dezeure,record,...Rijd altijd.
tractorliefhebber
Alles op rups is het beste voor het land. B.V zoals Ousoren het doet.
FENDTfarmer
Hahahha, ik heb de wagens met aandrijving ook alwel vast zien staan. dan ben je nog veel verder van huis
Tom VB
Ook het duurst, TL !
Siebenga
Wordt wel geroepen dat het zo veel duurder is een rupsdumper er bij en overladen.. Maar vrijdag zag ik 4 trekkers voor een dumperTJE staan. Ben je met rupsen sneller en goedkoper uit
ford8630power
En tractiewagens gaan veel sneller kapot dan gewone wagens, en het gewicht sleep je er in de zomer ook steeds achteraan. Die paar weken in het jaar kun je ook wel af zonder, want vast zitten doe je ook lang niet altijd.
Borghardt
Dat klopt wel Tom maar ik begreep hier van boeren dat het in verhouding nog wel meeviel. Tel de kosten van je land klaarmaken er ook nog eens bij en dan is zo'n rups combi denk ik nog niet eens zoveel duurder.
Tom VB
Nee das ook weer waar. Ik moet die rupsen eigenlijk ook promoten... beter voor mij !
Borghardt
Ja jij juist helemaal je verkoopt ze notabene.
Tom VB
Dus weet ik ook wat ze kosten ! hahahaha... ?
fendt-412
Hoe wil je structuurschade in geld uitdrukken, dat wil niet.
Wanneer je grond hebt met weinig draagkracht gaat het minstens zo snel met rupsdumpers. Kun je dan overladen in silagewagens.
Sommigen maakt het niets uit als je je teelaarde 30cm onder de grond drukt met 3trekkers die voor de kiepers staan te slippen, had het zelf liever niet. dan is het vreemd dat het land het volgende seizoen slecht begaanbaar is.
Siebenga
Vergeet je rug niet bij het lostrekken en weer vlak maken van het land. Das niet best
Borghardt
In 2001 reden wij een perceel op met een normale hakseltrein na dertig meter zat het hele spul zo vast als een huis. Rupskraan moeten halen om er weer vanaf te komen en gaten in het land daar stond je tot je middel in. Een week later is Ousoren gekomen met de rupstrein en je kon gewoon niet zien waar ze gereden hadden bij wijze van spreken. De boer is wat duurder uitgeweest misschien maar in het voorjaar kon hij wel gewoon het land op zonder extra werk (op onze dertig meter naa dan).
Tom VB
Borg :pb.
guy s
Een gewone traktor ( + 100 pk ) eventuweel met dubbellucht ervoor en op de echt lastige stukken een wind-as erbij
Tom VB
Wind-as is belgisch voor lier neem ik aan ?
O N
Ik ben toch voorstander voor de tractiewagens hoor .
En vind je het zo een grote kost ? maakze dan breed inzetbaar de meeste hier zitte met afzetbare kassen hop de silage bak eraf en mestank erop altijd handig tractie in het land en wagen met tractie is meer waard als een rupstrekker ervoor want die wagen trekt zicht terug naar boven en de rups trekt je gewoon voort.

En die rupshakselaars en rupsdumpers voor te hakselen weegt dat dan op tov de meerkost voor tractiewagens lijkt mij nog een stukje duurder !
Borghardt
Zoals al eerder gezegd een tractiewagen komt er misschien wel door maar dan nog staat heel je land op de kop.
O N
Met die rupstrekker alleen evegoed want die sleurt er je wagens door dan is het zelf slechter ...
En dan kanje zeggen met rupsdumpers ... maar dan wordhet veel duurder:
2dumpers op de akker en een aangepaste hakselaar een kraan erbij voor over te laden en nog wat gewone combi's voor naar het hof te rijden dat zijn 3 machines extra +3 extra man personeel en alsje daarin moet investeren voor 1 jaar ...
Tom VB
Borg bedoeld rupsdumpers. Die lopen er overheen, niet doorheen.
O N
Veel verlies met overladen is evegoed een vuile bedoeling
Siebenga
Hoezo veel verlies?
Borghardt
Er zijn er met hoogkieper dus niks verlies en geen kraan nodig.
tractortje
Ik denk rupsdumpers extra chauffeur dieplader voor die rupsdumper op te zetten weer een chauffeur en sleeptrekker is ook niks heb je nog en chauffeur nodig en meer mazout.Aangedreven assen kunnen idd gebruikt worden als je de bak er af haalt en bijvoorbeeld aalton opzet een loonwerkder die dit doet met dewa onderstel en maisbak in najaaar en voorjaar met een record beerton.Maar kun je op gewone kipper nog aangedreven assen van maken of gaat da niet.Van een n,iet aangedreven kar een gedreven kar van maken
Borghardt
Wat schrijf ik nou net ze zijn er met hoogkieper. En waarom extra chauffeur voor de dieplader?
tractortje
@ borghardt sorry heb het veranderd ja hoe ga je anders die rupsdumpers vervoeren over de baan dat is traag en veel te breed en slecht voor de baan
Borghardt
Ja maar waarom zouden die chauffeurs dat zelf niet kunnen?
Tom VB
Slecht voor de baan ? Zijn op rubbertracks tegenwoordig.
RobinBos
Rupstrekkers van tegenwoordig lopen ook net zo hard als moderne hakselaars.
tractortje
Kun je van een niet aangedreven as een aangedreven kar van maken.
Tom VB
Euh, nee dat gaat niet. Een as wordt nooit een kar...
Borghardt
Hoe bedoel je? Een niet aangedreven as kun je dus ook niet aandrijven dan moet je de hele as wisselen.
Snaky Bill
Gelyk een Cat D8 er by en de wagens laten duwwen ,is het good koopste ,D8 rups tractor duwd the cornwagens so op de verharde weg . Ken de Cornchopper gewoon doorgaan.
fendtpower123
Aangedreven kippers!
kom je overal doorheen
Siebenga
Keep on dreaming
weurding
Helikopter met een vangbak eronder werkt nog beter 😃
SJB533
Inderdaad, zit je ook niet met de structuurschade te klooien. 😃

Een aangedreven wagen heeft z'n voordelen tot een bepaald punt. Alle wielen aandrijven betekend niet even iets meer nokken (van de banden) die helpen drukken. Maar (en nu komt t :D) als die banden ook niet meer kunnen helpen "he'j t schoap an 't driet'n" Je moet eigenlijk gewoon weten wanneer je aangedreven assen afhaken. Wat trouwens ook belangrijk is: waar mogelijk 480's of 520's er onder, ipv 900's. Die 900's maken meer kapot dan de 480's. Je moet uiteraard de mogelijkheid hebben qua draagkracht onder de bouwvoor.
jd user
Waarom kunnen er midden onder de wagens geen banden?.....Zoals een 8 wielig tandemstel onder een opraapwagen.Daarmee kom ik zelfs in drassige boezemlanden erdoor heen ,zonder de boel kapot te maken.
weurding
Hier rijden zelfs lui uit friesland met een rups en een opraapwagen ook op rups, zie je ook niet waar ze geweest zijn, maar is wel duur
obelix
Mensen kijk even naar het tractorfan filmpje Fendt 924 onderaan de site, daar zie je wat een 3 assige tractiewagen doet, dus dat is het ook niet.
Wimsumar
@ Obelix: Volgende keer even de link erbij A.U.B..

''Is het ook niet": tractorfan.nl/movie/15383/…
SJB533
JD user, en als hij er doorzakt, kun je t helemaal vergeten!

Je kunt te ver gaan he, zoals hier. Die grond brengt de eerste jaren veel minder voer op...
Tom VB
Moeten we eerst wachten op vorst...
tractorquintentje
Vandaag gaan kijken naar een loonbedrijf die een overlaadwagen heeft gekocht en traxi onder gezet heeft. Dat ding is niet te stoppen. Eerste reactie van de eigenaar toen hij het in werking zag: "wonderen bestaan" 😛
agrotron X
Over het huren van zo'n zware rups trekker heb ik mijn twijfels
begin maar eens te toreren op een natte plek,
hoe raak je dan achteruit
TomopSame
Een rupstrekker huren voor sleeptrekker lijkt me niks. Op trekkerweb.nl staat een mooi filmpje over een zware trekker die een trekker met onaangedreven silagewagen trekt. Wel, op den duur trek je die silagewagen gewoon door de grond en draaien zelfs de wielen van de silagewagen niet meer. Als je zoiets bij je klanten doet komt hun haar recht na het zien van de sleuven denk ik.

Dan lijkt me de manier die siebenga aanheeft veel beter, maar niet iedereen kan een rupsdumper kopen uiteraard.

www1.trekkerweb.nl/nl/…

Deze vind ik wel grappig 😛

www1.trekkerweb.nl/nl/…
deutzPJ
Gewoon sterke bunkershakselaar...
simon369
Een tractiewagen is hier in de buurt onmisbaar. Dit komt vooral omdat hier altijd in laagjes op de put gelost wordt. Hierbij kom je op veel plaatsen al snel niet meer boven zonder tractie.
Normaal is het de bedoeling dat wanneer je niet op het land kan rijden zonder tractie, je beter thuis blijft. Maarjah de mais staat er en hij moet af.
De meeste loonwerkers maken zoals reeds vermeld door anderen hun tractiewagens multifunctioneler door het chassis in het voorjaar te gebruiken met een aalton op.
Dit lijkt me voor jullie in nederland ook geen niet slecht, zo kan je een iets natere plek ook meenemen met de bouwlandinjecteur.

Een tractieas is natuurlijk meer onderhevig aan slijtage als een gewone as, maar voorzien van de juiste soort en hoeveelheid olie is er hier geen onderhoud aan. Sommigen zeggen dat een tractieas zwaar trekt langs de baan. Dit komt door de olie die nog koud heeft en daardoor iets dikker is. Tegenwoordig wordt toch meer gebruik gemaakt van syntetische olie, deze heeft hier geen last van.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
87
DEELNEMERS
41
WEERGAVES
3