PZ andex - Iemand ervaring met het loshalen van de as waar de wielen en de molen aan hangen van pz andex 280/300/310/330?

Ik krijg de as waar het onderstel van de wielen en molen aan hangen niet los. Ik heb de spanstiften verwijderd, het onderstel met de wielen, de schotel waar de loopwielen over gaan. Maar ik krijg maar geen beweging in de as waar de molen nog aan vast zit. Iemand ervaring met het loshalen van deze as?
Farm utilities

Reacties

Farm utilities
Ik heb nog even foto's gemaakt van de as

(klik om te vergroten)

Het gaat dus om de as die door de molen steekt. foto van onder kant

(klik om te vergroten)

Foto van zijkant
+1
Wimsumar
Beste Farm Utilities: Kijk op de onderdelentekening in ondestaande link.
Volgens mij moet het onderste rotorlager mee naar beneden (seegerring+ shimset wegnemen) om het dikke gedeelte van de as door te laten schuiven.

Handleiding/onderdelenboek P.Z.-ANDEX-300:

kvgportal.com/W_global/Media/…
Farm utilities
@Wimsumar Bedankt voor je reactie. Ik heb de tekeningen ook. het gele heb ik los.
Ik denk dat alles in de rode cirkel in zijn geheel er onder uit moet. Alleen krijg ik geen
beweging waar de rode pijl staat. Ik zoek dus tips om beweging in de as te krijgen

(klik om te vergroten)

Wimsumar
Beste Farm Utilities: In eerdere topics over hetzelfde probleem (wel andere merken) zou ter plaatse van de rode pijl die je op de tekening hebt geplaatst, het huis sterk verhit moeten worden om de ingeklemde as vrij te laten komen.
(Mij) Onduidelijk is hoever deze as bovenuit steekt en waar de (bovenste) spanstiftset (heb je ze er allebei volledig uit?) ingeslagen heeft gezeten. Kun je daar een foto van maken/plaatsen?
+1
Farm utilities
@Wimsumar We hebben de as los gekregen. As zit boven gelijk met het frame. Spanstiften waren al verwijderd. We hebben een polietrekker in de gaten waar de spanstiften door het frame moeten gestoken zodat de as van de polietrekker boven op de as van de hooier stond. Deze goed aangetrokken en toen met een rubberhamer geklopt op de bovenkant van de molen. Dan weer polietrekker bijgespannen enz enz en ook wd40 gespoten op bovenkant. Uiteindelijk is ze los gekomen. Zal morgen kijken of ik nog wat foto's kan maken.
+1
Farm utilities
@Farm utilities

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ andex ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!