Illustratie van:

Kubota B1600 - Mogelijke schade cylinder door hellingshoek/trilling tractor?!

Ik stelde me recent de vraag wat de impact kan zijn op de motor bij;
* schuin oprijden berm (hellingshoek 30° bv) - heeft dit impact op cylinders die normaal netjes op & neer gaan
* het voorttrekken van een (te) zware last waarbij de tractor zich vastzet in de grond en 'begint te springen'

Vooral dit laatste geval moet toch een 'weerslag' geven op de motor, niet?

"Beter voorkomen dan genezen" - vraagje 😄

Deel dit topic

Reacties

Sven Francken
Een schuine helling maakt volgens mij niets uit omdat bij bv V motoren de cilinders ook altijd schuin liggen (bij een boxer zelfs plat)
Feeling Blue
Het gaat erom dat het carter schuin staat... en dus de oliepomp geen olie meer aanzuigt of de olie op plekken komt waar je het niet wilt.. Met cilinders heeft het niets te maken..

De precieze max. hellingshoek staat wel in de handleiding
guy s
Zo lang de olie kan rondgepompt worden ' oliepomp in het karter olie kan aanzuigen ) blijft de motor gesmeerd .echter als er veel vuil in de dieseltank zit kan deze misschien mee in de leidingen geraken ( als al het vuil naar de aanzuigleiding "zakt" ) wat dan weer voor een slechtlopende motor kan zorgen ...
als de trekker begint te springen gaan er grote krachtwisselingen op de aandrijflijn komen en dat is dan voor heel de trekker niet goed ...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1600 en hebben de trefwoorden tractor en motor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN