Fordson Dexta - As aftakashendel / koppelingspedaal oplassen of vervangen

Hallo,
Omdat mijn dexta een lichte olielekkage had bij de aftakashendel en er veel ruimte zit op het koppelingspedaal heb ik de as en het huis verwijderd. De bus in het koppelingspedaal heb ik vervangen en ik wil de keerring van de as van de aftakashendel vervangen. Nu is de rubberen keerring nog wel in redelijke staat, de as zelf is wel licht ingesleten. Ik ben bang dat alleen het vervangen van het rubber niet afdoende is. Daarnaast is de as waar het koppelingspedaal om toe zit ook totaal versleten. Een nieuwe bus in het pedaal helpt helaas niets.
Heeft iemand ervaring met het oplassen van de beide assen en vervolgens weer afdraaien of kan ik beter het huis met as vervangen? Zoja zijn die nog nieuw te verkrijgen? En weet iemand waar ik een pakking van het huis kan krijgen en de rubberen o ring voor om de as van de koppelingshendel?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Deel dit topic

GSWD

Reacties

jammermaarhelaas
De pakking is eventueel zelf te knippen uit pakkingpapier, de koppelings-as kan worden opgelast en afgedraaid. Hoe het met de afdichting van de aftakas-bedienings-as en dat asje zelf het beste kan weet ik zo niet. Als die zich laat oplassen, dan zou je die ook kunnen oplassen en afdraaien, en er een goed passende O-ring op kunnen zetten (eventueel te koop bij een lmb in de buurt waar je vaker komt).
Het mooi afdraaien zal op zich het lastigste zijn lijkt me, de voorwerpen zullen in onbalans zijn, dus zijn goed inspannen en allicht een matig toerental noodzakelijk.
Corne S
Speedi sleeve geen oplossing? Als het alleen voor die afdichting is, moet dat kunnen.
GSWD
Ik kijk momenteel voor een goede 2e hands maar idd een goede tip.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!