International 423 - waar is de spiegel het beste te plaatsen?

Hallo
ik heb op mijn 423 nog geen spiegel zitten. Nu vraag ik me af waar ik deze het beste kan plaatsen, en of deze überhaupt wel verplicht is? ik dacht zelf om hem misschien aan de uitlaat op op het spatbord te monteren.

Deel dit topic

IHC 423

Reacties

fergusonnetje
Een linkerspiegel is verplicht volgens mij. Een rechter alleen als je met lange vrachten enzo gaat rijden. Ik zou hem gewoon aan de zijkant van de motorkap plaatsen.
Mdbm
Ik zou hem niet plaatsen. Rij lekker naar de keuring. Als ze er iets van zeggen kan je voor de herkeuring er nog altijd een opzetten.
SJB533
@Mdbm
Weet niet, hoe dat in België is, maar hier in Nederland is de linkerbuitenspiegel minimaal verplicht. Grapje kost 140 euro aan contributie bij het CJIB...
Mdbm
@SJB533 In belgie weet ik niet of het verplicht is, maar een herkeuring kost maar een 10tal euros. Dan kan je ook ineens de andere inbreuken oplossen.
erik9831
@Mdbm 12.60€ 😉

Het is wel verplicht om te hebben voor de keuring, brandblustoestel ook (België)… Ik heb geen spiegel, en ben al 2-3 jaar van plan om 1 te zetten. Niet veel werk uiteraard en het is inderdaad goed voor de veiligheid. Kom zelden of nooit met de JD op de baan buiten 1of 2 keer per jaar. En zoals je zegt, in België ben je beter om met je trekker naar de keuring te gaan om zo de gebreken vast te stellen.

Ik snap de vragen wel die hij stelt. Maar zoals Wim ook ongeveer zegt, waarom vragen, plaats het gewoon. bevorderd alleen maar je eigen comfort. 😄
+1
Krispax
@erik9831 mij hebben ze het volgende verteld: als je trekker origineel geen spiegel heeft dan is deze ook niet nodig. Mijne is zonder spiegel gekeurd en Brandblusser had ik ook niet bij.
Verder lijkt me spiegel op uitlaat beter dan op spatbord, als je spiegel te dichtbij staat heb je niet veel zicht naar achteren.
erik9831
@Krispax Toch zegt de wetgeving het volgende in België (geen aanduiding vanaf wanneer)
Achteruitkijkspiegels: een tractor moet voorzien zijn van minstens één achteruitkijkspiegel, die
aan de linkerkant van het voertuig zodanig is opgesteld dat de bestuurder vanaf zijn zitplaats de
openbare weg achter en links van het voertuig kan gadeslaan en een ander voertuig dat begonnen is links in te halen, kan waarnemen. De aanwezigheid van een goed afgestelde rechterbuitenspiegel is vanzelfsprekend.

Brandblusser: Volgens het verkeersrecht moet de landbouwtractor ook zijn uitgerust
met een brandblusser die voorzien is van het ’Benor V’-merkteken. Deze brandblussers
zijn alleen geldig tot de vervaldatum (geldigheidsduur) op het toestel, dat met een
metaaldraad en loodje moet zijn verzegeld. De brandblusser moet op een houder zijn
bevestigd, zich op een zichtbare plaats bevinden en gemakkelijk bereikbaar zijn binnen
bereik van de gebruiker.
Bovendien moet het vermogen van de brandblusser op de maximaal toegelaten massa
(MTM) van de tractor zijn afgestemd.
+1
Wimsumar
Beste IHC423:

Quote:
aan de uitlaat of op het spatbord

Een spiegel aan de uitlaat gaat te gemakkelijk trillen waardoor het "spiegelbeeld" vaag wordt. Bovendien zit je dan te ver van de spiegel vandaan om voldoende groot gezichtsveld naar achter te krijgen.
Met de spiegel op het linkerspatbord zit je er vlakbij en heb je via de spiegel een veel groter oppervlakte achter je in beeld. Ook heb je de spiegel binnen handbereik om gemakkelijk af te stellen.

N.B.:
Als je niet gehinderd wordt door aangekoppelde machines en/of lading en ook geen permanent stijve
nek hebt zodat je 'gewoon' achterom kan kijken wat daar gebeurd, dan is volgens mij een spiegel niet verplicht.
(Net zo min remlichten niet verplicht zijn omdat deze er standaard niet op zaten).
Desondanks is voor beide voorzieningen wat te zeggen ze wel te hebben.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!