Gezocht: Frontgewicht (vlakke) Kubota

Even een vraag van een leek/beginnende amateur....

Aangezien ik straks balen hooi wil verplaatsen verwacht ik dat wat zwaarder moet dus ben ik op zoek naar een oplossing voor een verzwaring van mijn frontgewicht.

Nu zit er standaard al een blok(je) op die vlak er op zit )net als een bumper. Op internet zag ik een plaatje van hetzelfde type waar dus een dikker blok opzat.

Als ik ga zoeken op wat er te koop is dan vind ik alleen van de gewichten met een haak die aan een profiel/frame hangen.

Is er een oplossing voor handen waarbij een zwaarder blok monteer of een een blok voor hang dus dat je in de lengte richting van de trekker kan stapelen?
Dus zoals het lijkt op het origineel want dit staat best wel netjes en zo te zien is er wel iets van een systeem bedacht aangezien er gaatjes in zitten.
Zoja heeft iemand tips waar ik dit kan kopen?

Of kan ik beter zelf iets gaan maken of moet ik dit vlakke model er afhalen en een frame met van die andere gewichten monteren. (dat laatste vind ik minder mooi)
Sideswipe

Bijlages

(klik om te vergroten)

Groter gewicht (foto van een GT26 van internet af geplukt)

(klik om te vergroten)

Mijn huidige (standaard) frontgewicht (GT21)

Reacties

Sideswipe
Niemand een idee?
+2
Fendt926Driver
Ik heb jou getagd op 2 fotos van mij.
Daar staat ongeveer op hoe ik het heb voor mijn minitrekker.
Kijk eerst of er schroefdraad in die gaten voorin zit. (98% zeker dat het metrische draad is maar kijk uit...)
Anders misschien achter de gaten ruimte zoeken voor een moer.
En zelf een vorm uitdenken voor de gewichtplaatjes van wel 4cm dik en ongeveer 20 kg zwaar.
Dan kun je er 4 of 6 voor hangen als extra gewicht.
Een 20l jerrycan vol water is ook 20kg.
Maak een ijzer van 1.5m breed vooraan die 2 gaten (met 2 lijmtangen of ijzerdraad of zo) en hang daar 4 jerrycans aan. Probeer dan te heffen wat je wilt. Rij er iets mee en kijk of er nog 2 jerrycans bijaan moeten.
Dan heb je een idee wat er bijvoor zou moeten.
Jerrycans er wel dwars voor hangen en niet in het langs ervoor.
Sideswipe
@Fendt926Driver Je brengt mij wel op ideeën. 😉

Ik vind het wel iets mooier om de gewicht zo "dwars" te monteren ipv aan zo'n ophangbeugel. Misschien kan ik het originele blok wat er nu op zit ook weer hergebruiken als voorste (afsluit) gewicht. Moet wel even kijken hoe die vast zit en maar pallets eronder, ik weet niet hoe zwaar zwaar dat blok is;-)

Alleen hoe kom ik aan die platen? Zeker als ik ze op maat moet hebben in staal/ijzer?

Voor het gewicht t bepalen was ik inderdaad al van plan om met emmers en jerrycans te werken en met wat draadstangen (ik heb nog 3 x 10 liter en 2 keer 30 liter tanks liggen, dus ik kan wat proberen)
Wimsumar
Beste Sideswipe:

Quote:
balen hooi

Bedoel je kleine (15 kilo) pakjes, of, grootpakpersbalen van een paar honderd kilo?

Quote Reactie van @Sideswipe:
met emmers en jerrycans te werken

Monteer een stevige vlakke plaat ijzer tegenhet standaard frontgewicht waarbij dan de bovenrand iets (5 cm) boven het standaardgewicht uit komt. Koop vervolgen een aantal "echte" frontgewichten (gangbare prijs is ruim € 1,- per kilo). Deze frontgewichten nodigen uit om na gebruik af te hangen (in tegenstelling tot 'emmers en jerrycans' of vastgeschroefde metaalplaten).

Bijvoorbeeld dit model:

sturkhandel.nl/product/frontgewichten/…

Of:
sturkhandel.nl/product/mf-frontgewichten/…

Of:
sturkhandel.nl/product/belarus-frontgewichten/…
Sideswipe
@Wimsumar Het gaat om van die ronde balen van 400-450 kilo. Van die emmers was bedoelt om het gewicht te kunnen bepalen wat ik nodig heb Dus alleen om even te meten voor wat ik echt nodig heb qua gewicht. Ik heb er nu geen idee van 😉.

Bedankt voor de tip! Jouw oplossing is wel het meest praktisch.
Wimsumar
Beste Sideswipe:

Quote Reactie van @Sideswipe:
ronde balen van 400-450 kilo.

Het valt te betwijfelen of zo'n KUBOTA GT21 hiervoor voldoende hefvermogen heeft.
Maar ook ligt het zwaartepunt van ronde balen dusdanig ver achter de trekker (met eigen gewicht +/_ 900 kg) dat bij genoemde baalgewichten erg veel (honderden kg) frontgewicht bijgehangen zal moeten worden.

Meest practisch is eerst eens flink met de trekker en zo'n baal te gaan stoeien om te ontdekken waar het aan schort.
P.S.:
Het zal wel een beetje meevallen omdat ronde hooibalen meestal lang niet de 400-450 kilo halen (de helft).
Sideswipe
@Wimsumar Ik heb juist deze genomen omdat ie net even een stapje groter/zwaarder is. Ze tillen dit soort balen ook al met de subcompacts zoals een Shibaura SX of een solis20 (die hebben eigen gewicht van een kleine 700kg met iets van 600kg hef vermogen.

De GT21 is net even een stapje zwaarder, net iets langer. Maar ik moet dit maar eens gaan ervaren hoe dit gaat. Wel eens gehoord dat ze de hefarmen soms iets inkorten zodat in hefkracht iets scheelt.

Ik heb nu wel een zo licht mogelijk verstelbare palletvork genomen (die komt ook bij het gewicht natuurlijk).

Uiteraard hoe groter de trekker, hoe beter. ....
Sideswipe
Hier een voorbeeld van een Solis20 met een vierkante baal. Deze heeft een capaciteit van 500g bij de kogels, eigen gewicht van 810kg en een lengte van 2.31m. Hier hebben ze wel het frontgewicht erg naar voren gebracht. (andersom opgehangen?)

De GT21 weegt zelf 870kg, lengte van 280cm, hefcapaciteit, de ene zegt 800kg de ander zegt 1000kg. Dus dat is idd even uitproberen. Met de GT21 heb ik een poging gedaan om iets zwaarder te gaan.

Bron foto: bosmansmachines.nl/advertenties/advertentie/…

Nieuwe Solis 20 trekker tilt een baal van 450 kg met frontgewicht

(klik om te vergroten)

+2
Fendt926Driver
Misschien veiling van troostwijk even in de gaten houden

troostwijkauctions.com/nl/minitractor/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!