Massey Ferguson 6255 - Frontlader opbouwen welk merk?

Hallo
Ik wil een frontlader op mijn mf 6255 zetten maar ik weet niet goed welke. Wat zijn jullie ervaringen en wat is volgens jullie een goede optie.
kristofh

Reacties

+1
Nickvg
Hier zie je veel 6200's met een mailieux voorlader
Fendt926Driver
Zoek je een nieuwe of een 2e handse?
kristofh
@Fendt926Driver een nieuwe
+1
Moonshine
Wat de lokale mf dealer verkoopt zou ik aanraden, meeste voorladers zijn wel goed.
+1
kristofh
@Moonshine de dealer heeft prijs gegeven voor een stoll en een mf. Maar hij kan andere merken ook leveren
walker1
MF verkoopt zelf toch ook voorladers? Verder zie ook wel eens MF's met Trima voorlader. Maar in principe kan elk merk voorlader met de juiste aanbouwdelen. Echt heel veel verschillen zitten er ook niet in de diverse voorlader merken en verder hangt het er van af wat er allemaal wel en niet op moet. Parralelgeleiding, eurokoppeling, slangen/leidingen in armen weggewerkt, stikstofbol voor demping, 3e, 4e functie al dan niet electrohydraulisch bediend.
+1
Koiter
Wij hebben op onze 4245 een stoll zitten, dik tevreden over
+3
john.voort
Ik heb vorig jaar een quick q46 gekocht en het een en ander uitgezocht zie foto, misschien heb je hier wat aan. Ik vond het belangrijk dat je afsteuning hebt naar de achteras zodat de krachten beter verdeeld worden.

(klik om te vergroten)

walker1
@john.voort Weloverwogen keus geweest zo te zien. Mooie lader ook als dat de lader is in jouw foto's. Leidingen/slangen zijn in frame weggewerkt zo te zien?
+2
john.voort
@walker1 Ik wilde een niet te grote (hoge) lader omdat deze ver vooruit steekt tijdens het rijden en daardoor het gewicht verder naar voren ligt wat een grotere belasting op de vooras geeft.
Kortere lader tilt vaak meer omdat er dezelfde cilinders worden gebruikt als bij bv. een type groter.
Vergelijk Q46 en Q56 maar eens. Een stikstofdemper is een must voor het behoud van tractor en lader of het moet zijn dat er voorasvering op je tractor zit dan kun je zonder.
Fendt280S
@john.voort
Goed gedaan. Een degelijk onderzoek op basis van criteria’s en feiten.
kristofh
@john.voort goede tip die afsteuning naar de achteras. Bedankt voor de info.
walker1
@kristofh Hoeft niet bij elke trekker. Meeste JD modellen hebben frame en dan is die afsteuning niet nodig.
DANOONTJE POWERR
@walker1
De vraag gaat over een MF
jasper-santing0
Hauer lijken ook hele nette voorladers.
case 745 xl
Ik heb vorig jaar een nieuwe manip gekocht en daar ben in goed tevreden over. Goedkoper als een stoll en zeker niet minder goed
mf 6150
Stoll hangen naar mijn idee tever naar voren. Hier een trima (alo, quick, mf) op een 6460, bevalt prima. Nog niks gescheurd of kapot gehad
+1
JoranK
Hier afgelopen week een nieuwe Maillieux MX voorlader laten opbouwen. 1 met mechanische parrelgeleding en stikstofbol. Eerste indruk is super.
Hiervoor ook een Mallieux gehad met hydrolische parrelgeleiding. Gewoon prima merk waar we nooit wat geks mee gehad hebben.
+1
assink
Waar je bij Mailleux rekening mee moet houden is de andere aankoppeling. Mailleux gebruikt geen euro aansluiting tenzij je de boel ombouwt.
Stikstofbol is aan te raden, en parallelgeleiding is ook een must eigenlijk.
Hydraulisch heeft als voordeel dat het allemaal mooier ingebouwd zit, maar is minder sterk dan mechanisch.
Hydraulische snelwissel en 3 en/of 4e functie is ook wel het meenemen waard, afhankelijk van je toepassing uiteraard.
En als je de trekker veel gebruikt voor veel andere werkzaamheden waar de voorlader in de weg zit, kijk ook hoe makkelijk de voorlader op en afgebouwd kan worden.
rommert14
@assink euro aansluiting kun je gewoon krijgen bij mx
+2
john.voort
Tips, indien je een kruishendel hebt in de tractor kun je deze gebruiken voor de voorlader, je moet dan wel meer dan 2 ventielen hebben achter op de tractor anders heb je niets over voor andere machines (foto1)
Hoewel een meegeleverde snelkoppeling makkelijk is, is deze ook duur, losse koppelingen gaat ook goed, ik koppel de voorlader regelmatig af en met wat ervaring gaat dit heel snel (foto2)
Veering op voorlader is eigenlijk alleen bedoelt voor tijdens transport en niet tijdens scheppen, de krachten voor de stikstofbol worden dan heel groot, met deze benaderingsschakelaar laat ik de demping automatisch inschakelen bij een bepaalde hoogte van de voorlader. Dit kun je op geen enkele voorlader kopen dit is zelf gemaakt (foto3)
Frontgewichten moet je van de tractor afhalen bij gebruik voorlader deze kun je makkelijk achter gebruiken voor contragewicht (foto 4)

(klik om te vergroten)

nielsve
Wij hebben sinds 2006 of 2007 ergens in die buurt een mx T15 voorlader op een new holland.
Hydraulische parallelgeleiding.
Aangestuurd door een mx tech pilot joystick. Oie krijgt hij door middel van loadsensing. Super fijn om mee te werken en zeer nauwkeurig om mee te werken. Beter dan deze vorm van aansturen ga je volgens mij niet vinden(komt wel met een pittig prijskaartje.)
De lader zelf zit nog steeds goed in de lak, enige van onderhoud is afhankelijk van gebruik (hier is er al behoorlijk ruw mee omgegaan en heeft ie al duizenden tonnen materiaal verzet) jaarlijks de koperen bussen van het aankoppelbord vervangen. Als hij niet te intensief gebruikt wordt, en je tijdig de pennen smeert zal je ze niet zo vaak moeten vervangen.

Vorig jaar een trekker met voorlader erbij gekocht, en voor mij stond het vast dat dat ook terug een mx moest zijn.
Voornaamste reden eigenlijk omdat de lader zo gemakkelijk aan en af te koppelen is.
Je zet de bak plat op de grond, stapt uit, zet de poten eronder, links en rechts de pin van de vergrendeling naar beneden trekken, de snelkoppeling van de hydrauliek losmaken, instappen, achteruitrijden en hij is eraf.
Aankoppelen net zo simpel. Je rijdt de trekker eraan, (normaal vergrendeld hij zichzelf direct, soms zal je eens met de joystick moeten wiebelen) Uitstappen poten omhoog, hydrauliek aansluiten, moest ie niet helemaal vergrendeld zijn nog eens met de joystick wiebelen en je kan vertrekken.

Bij de meeste andere merken moet je volgens mij al 2x in en uitstappen voor aan of af te koppelen. Als je knieën hun beste tijd hebben gehad toch een aandachtspuntje. Als je niet vaak hoeft aan en afkoppelen niet zo belangrijk.

De lader die we vorig jaar gekocht hebben (mx T417) zit op de kruishendel van de trekker, en dit werkt ook zeer goed, maar kan toch niet de elektrische aansturing van de oude lader evenaren.
Nickvg
@nielsve waarom werkt die aansturing op die oude trekker beter als op die nieuwe?
nielsve
@Nickvg pff, ik denk dat veel te maken heeft met het feit dat bij de oude alles netjes op elkaar is afgestemd doordat alles van mx komt en olie krijgt via de loadsensing.

De nieuwe zit gewoon op de kruishendel van de tractor en neemt de olie dus ook gewoon weg via de normale hydrauliek ventielen. Dit werkt ook goed, maar de andere is toch dat ietsje beter.

Bij de oude gebeurt de aansturing in de snelkoppelings blok voor de hydrauliekslangen.
Onderaan komt de olie in de blok door de toevoerslang, en binnen in de blok zitten een paar motortjes die schuiven op en neer bewegen naargelang de beweging van de joystick, en dit is iets dat zeer nauwkeurig gebeurd.
Ik denk dat je eigenlijk best zelf met zoiets moet werken voor goed te begrijpen hoe goed dat werkt, maar als je het nooit gehad hebt zal je het ook nooit missen.

Ik heb door de jaren heen al met verschillende trekkers met voorlader gewerkt en ook al een paar verreikers en shoveltjes, maar niets zo fijn als de bediening van onze oude mx.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6255 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!