Illustratie van:

International 523 - Trekhaak

Ik zou graag onder de 523 die wij kunnen gebruiken voor carnaval een ondertrekhaak oid maken. Er zit wel een gewone boventrekhaak op, maar we willen iets in de hef hangen en de dissel daar onderdoor. Hoe zou ik op deze trekker een trekhaak stevig vast kunnen zetten? Ik zie namelijk niet veel boutgaten of onder de trekker punten waar ik iets aan vast kan maken.
Iemand een idee?
Mark

Deel dit topic

Reacties

SJB533
'k Zou graag een foto zien, van de achterkant. Is dat mogelijk?
mcd-439power
Zou je kunnen lassen????
IH-Kees
img148.imageshack.us/f/trekhaak.gif/
dat moet hem zijn, zelfde als 624-824 als ik het goed heb.
Wimsumar
Beste Mark_Geffen: 😉 Zoek een andere vriendin, met een andere oma. Ofwel: een andere trekker. 😃

Uitleg: lees de reakties onder de foto:
(foto aanklikken)
mark_geffen
@mcd-439power Aan de achterbrug? Ik denk het haast niet, doe het liever met bouten ook.
@Wimsumar Ik denk dat dat de beste optie is ja! 😃
@IH-Kees Dat zou idd kunnen, maar dan moet ik wel toevallig een ondertrekhaak tegenkomen, of een imitatie kopen als ze die hebben bij Kramp, en dat kost wel veel.
mark_geffen
Mispelaar
@mark_geffen

gewoon een krentebroodje in leggen en dan vastmaken aan de gaten van de boven trekhaak net als met trekkertrek.
mark_geffen
Krentebroodje?
Mispelaar
@mark_geffen

ja zo noemen wij dat altijd gatenbalk 😃
Wimsumar
Beste Mark_Geffen: Zit er in de "praalwagen-opbouwclub"( of andere vriendenkring) een persoon die thuis een Fendt-trekker met fronthef heeft? Daarbij zit namelijk een (losse) trekhaak bijgeleverd die gemonteerd zou kunnen worden aan de pen waar bij de 523 de stabilisatiekettingen van de hefarmen aan bevestigd zitten.
Las wel aan die trekhaak aan weerszijden een strip die in de bovenste trekhaakbevestiging past en de (Fendt) trekhaak op z'n plek houdt.
john633


misschien zou het zo moeten zitten is niet zelfde type maar achterbrug lijkt aardig op elkaar
mark_geffen
[John633] Ja zo zou het moeten. Misschien kan ik die bevestigingsplaatjes van die bus met die kettingen loshalen, en daar iets aan vast maken.
@Wimsumar Trekhaak van een Fendt-fronthef? Niet dat we iemand in de groep hebben die dat heeft trouwens 😉
baggerfarher
Wij hebben thuis een steun gemaakt van de gaten balk naar de boventrekhaak: de gatenbalk op hoogte doen met de hefinrichting. dan een strip meet een grootgenoeg gat. er op leggen daar een koker op lassen schuins naar de boventrekhaak dar weer een strip met een gat aan en dan de pin er in. zo kan ie niet omhoog of draaien.
baggerfarher
Ik had niet begrepen dat je de hef inrichting voor iets anders wil gebruiken want dat kan niet bij de bovenstaande oplossing van mij..
deutz dx
Ik zou wel even wat in paint tekenen en dan de foto oploaden, ik zet de link hier dan wel even neer.
deutz dx
img689.imageshack.us/i/trekker.png/

die kettingen eraf halen, een dik stuk ijzer pakken zo vast maken als op mijn superpainttekening, gatenbalk in de midden en dan in een gat een steun maken naar bijv. de hef koppeling onder de as zodat de trekhaak niet kantelt en hoppa klaar.
oja en even een dikke bout ofzoiets door het gat wat het dichste bij dat stuk ijzer wat ik heb getekend zodat die vast blijft zitten en niet verschuifd
Kevin_dexta
Als je achter je trekker staat en kijkt op de achterbrug heb je het deel waar de aftakas en je boven trekhaak op de bevestigd is, daar moet je eens kijken en zitten bout gaten in ( of toch bij mijn 523) daar kun je eventueel op verder gaan voor een trekhaak van te maken...
mark_geffen
@deutz dx Zo iets zal het wel worden, maar dan denk ik die hele bus eruit halen als dat kan. En op die plaats iets maken idd.
Bedankt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 523 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!