10

Wat zijn jullie ervaringen met gps apps?

Dag,

Wat zijn jullie ervaringen met GPS apps? Ik weet dat ze niet zo nauwkeurig zijn als proffesionele apps, maar voor kunst mest strooien enzo kan het wel dacht ik. Maar welke app is nu het best? Want de app store staat er vol mee. Betaalde apps zijn trouwens geen probleem zolang de meerwaarde ervan maar groter is. Ook las ik over externe gps ontvangers via bleutooth. Werkt dat aanzienlijk beter?

Deel dit topic

Reacties

Bij mij hetzelfde, had voor de lol enkele app’s uitgeprobeerd maar geen enkele werkte goed. Zag laatst wel iets dat interssant leek voor u, niet te duur (€1100) tractorfan.nl/picture/1287017/…
+1
Ik heb het ook al geprobeerd voor kunstmest strooien en de veldspuit. Op vlakke percelen is het verrassend nauwkeurig vond ik. Toch nauwkeuriger dan helemaal zonder gps. Ik ken helaas de naam van de app niet meer, maar het was een gratis appje.
@Mdbm Toevallig iets van fieldmanager? Die heb ik al eens gebruikt.
@radium45 tevreden met die app?
@bernard-vant-klooster Eigenlijk nooit echt gebruikt, nu een installatie op de trekker zitten.
@radium45 Ik vind het niet direct terug in de Appstore, maar volgens mij noemt het agribus. De gps ontvanger van je gsm moet wel mooi in het midden van de trekker zitten.
@Mdbm klopt in de appstore kan ik niets vinden. In de playstore voor android is veel meer keus
Ik heb het wel eens geprobeerd, maar de nauwkeurigheid verschilt nog wel per telefoon is mijn idee. Mijn oude heeft een nauwkeurigheid van rond de 40 meter (totaal onbruikbaar) en mijn nieuwe telefoon een nauwkeurigheid van rond de 3-4 meter.
Op die trekker zat toen ook wel RTK gps, en als deze actief was zei de app constant dat je aan het slingeren was. Terwijl je gewoon op 3 cm nauwkeurig recht reed.
Voor de werkbreedte zou je het wel kunnen doen, als je breedtes hebt boven de 10 meter ofzo. Maar puur voor het rechte rijden is dat paaltje aan de andere kant van het land toch makkelijker.
Beetje een oud topic, maar ik ben me de laatste tijd ook een beetje aan het verdiepen in zulke apps, zit te twijfelen om een externe ontvanger aan te schaffen. Op een nieuwe telefoon zit ik rond de 80 cm nauwkeurigheid, maar dat zal in de cabine en tijdens het rijden als snel minder worden vrees ik. Toch lees ik op internet mensen die rond de 25 tot 40 cm uitkomen met een garmin glo 2 op het dak. Ik gebruik trouwens de field navigator app. Voor kunstmeststrooien vind ik dat goed genoeg.. iemand ervaringen met zulke apps?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!