International 844 S - schuimende olie uit 1000 toeren aftakas

Moi, even een vraagje over het volgende.
Bezig met een 844s weer een beetje op te knappen.
Nu loop ik tegen het volgende aan nl schuimende ( witachtige) olie lekkage uit de 1000 toeren aftakas.
heb al gecontroleerd of er water in zit maar dat is niet het geval en ook de keering is nieuw evenals de olie op de achterbrug . iemand enig idee

Deel dit topic

bakkie9

Reacties

old man jose
Is dit nieuwe olie? Zoniet hoelang zit de olie er in?
huub case
Is nieuwe staat erbij he
fendtfan16
Olie op de achterbrug is nieuw @huubcase
Wimsumar
Beste Bakkie 9: Met de huidige vochtige weersomstandigheden zie je wel vaker dat de olie welke langs keerringen uit is gezweet door het condenswater witachtig kleurt.
hankook
Ja het weer kan mee te maken hebben maar kan ook dat twee verschillen soorten olie door elkaar hebt dat oude olie niet goed af was
heb je de as trompetten ook gevuld
bakkie9
Dank voor de reactie, trompetten inderdaad ook gevuld . raar is dat hij op de 540 niet lekt ! maar die staat denk ik ook volledig onder de olie ??? en de 1000 1/2 ?? schat ik.
oude olie volledig afgelaten en dagen open gelaten.

suggesties ???? tks
MartijndenBoer
Was de as niet erg ingelopen ? als er een flinke rand ingesleten is dicht een nieuwe keerring ook niet af .
Bjorn G35s
Waarschijnlijk toch 2 verschillende soorten olie door elkaar, het hoeft niet veel te zijn wat achterblijft om meteen al te gaan schuimen/verkleuren. Ik heb het zelf ook gehad bij mijn Guldner. Ik heb de olie nog eens afgetapt en vervolgens gespoeld met diesel voor het vullen met nieuwe olie.
Corne S
Ontluchting wel open? Als de olie warm wordt, zet hij iets uit, waardoor er druk ontstaat wanneer de lucht niet weg kan. Daarom zweet hij waarschijnlijk bij de 1000 toeren aftakas.

Zit de keering op hetzelfde plek als de oude? De oude zou namelijk een groef in de as gemaakt kunnen hebben. Wanneer de nieuwe op hetzelfde plek zit, kun je lekkage hebben. Oplossing: iets verder er in slaan, of iets verder er uit laten.
Zit er geen spelling op de as? Van links naar rechts (boven / onder).
bakkie9
Allen , bedankt voor de reactie.
ik ga eens kijken of de keering niet een stukje naar voren kan halen en kijken wat er dan gebeurd. hou jullie op de hoogte ...

ps iemand idee hoe de keering netjes een stukje eruit kan zonder met schroevendraaiers etc te werken???
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!