Case 1056 xl lichten

Onze 1056 heeft heel weinig licht. als je in het donker rijd kun je bijna niks zien. hoe kun je dat het best repareren? een vriend van mij heeft een case 956 xl en die heeft het zelfde probleem.

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

-Anne-
Ligt het niet aan de lamp zelf? probeer eens een andere lamp met meer capaciteit erin te doen

of een halogeen lamp als dat past
valmet6400power
Meer lampen er op zetten, of niet in het donker rijden 😉
StefanCaseIH
Ja zou er werk lampen op kunnen zetten ?
of grotere lampen in zetten
nl1056
@-Anne- dat is het probleem niet ze branden heel zwak. de werklampen en de kop lampen.
@valmet6400power we moeten straks wel. we hebben al extra lampen besteld. mijn vader licht op bed met een hernia dus worden straks wel late uurtjes
SJB533
Werklampen mag je niet voeren op de weg!
Boemrang
Controleer de massa eens, dit kan ook een oorzaak hebben.
En anders even naar de vakman toe.
Succes verder, en beter schap met je vader.
nl1056
@boemrang zal het doorgeven. bedankt
DaanHaar
Aan de voorzijde van de cabine zit een massa kabel (tussen cabine en frame), deze vernieuwen en aansluitgen schoonmaken wil wel eens helpen. Wat ook kan is roestvorming op de lens in de koplamp, oplossing is vernieuwen. Wat ook kan is dat de bedrading gewoon slecht is. Bij ons hebben we wel eens nieuwe draden getrokken, werkt super, maar veel werk.
deutz dx
@DaanHaar

waarom direct vernieuwen? gewoon een keer goed over de aansluitpunten heen gaan met de staalborstel.
de massa van het frame kun je een keer los halen en even over de aansluitpunten heen.
misschien licht het ook aan de lampen, heb je ze al eerder vervangen of zitten ze er nog in van 19..? andere lampjes willen dan misschien nog wel eens helpen, anders even kijken naar de aansluitpunten van de lampjes of dat niet roestig is.
nl1056
@DaanHaar @deutz dx aan de lampen zelf licht het niet. we zullen wel even kijken
deutz dx
Oke, het kan zijn de de contactpunten dan slecht zijn, de lampen kunnen trouwens ook te veel branduren hebben, en doet groot en klein licht het wel?
Schluterfan
Kijk eens de spiegels in je koplampen na. Het kan zijn dat die ver afgesleten zijn. Ik denk dat je die apart kunt kopen, mar ik ben het niet zeker.
nl1056
@deutz dx groot en klein licht doen het wel gewoon
IH-Jansen
Precies wat schluterfan zegt als die achter kant verroest is spiegelt hij niet meer dus heb je haast geen licht en vooral bij je koplampen want daar zit ook weer een plaatje voor de lamp zelf
nl1056
@ih jansen de werklampen hebben hetzelfde probleem. we hebben net nieuwe werklampen gekocht voor op het spatbord achter en bij de knipperlicht voor. en die willen we rechtstreeks via de accu doen als dat wel werkt en anders trekken we wel een niewe kabel denk ik
IH-Jansen
Doet de rest het wel allemaal goed dan? bijv ruitenwisser?
nl1056
Na mijn weten wel de zwaailamp draait ook best langzaam maar dat heeft de mx 120 ook met de zelfde zwaailampen dus dat klopt wel volgensmij
ErDee
Je kunt ook een (dikke)draad vanaf de accu(met een zware zekering ertussen) leggen en daar via een relais de lampen op aansluiten. de draad die normaal naar de lichten ging sluit je nu op het relais aan. die schakelt dan het relais. dat doe je dus voor de werklichten voor, de werklichten achter, en de voor koplampen bij het groot en normaal licht.
bij de aansluitpunten vind je nummers: 30, 85, 86 en 87. op de 30 komt de stroom van de accu. op de 85 de signaaldraad(die eerst rechtstreeks op een groepje lampen zat, bijv de werklichten in het dak voor), op 86 de min, voor de zekerheid rechtstreeks naar de accu, dan kun je daar ook de min van de lampen op aansluiten, en op de 87 komt de draad die naar de te schakelen lampen gaat.
Dan zul je wel weer licht hebben. neem een 4 polig relais dat minimaal 10 ampère kan hebben(10 ampère is 120 watt, komt overeen met 2 normale (werk)lampen)

ik hoop je(en andere TF`ers) hiermee een goede tip te hebben gegeven.
nl1056
We zullen ons best doen. bedankt voor de goeie tip
CVT6230
Je kan de spanning op de lamp eens meten als die aan is, de verlichtingschakelaar wil nog wel eens doorbranden, met spanningsverlies als gevolg.
zandvliet-120
Kappjes schoon maken of nieuwe bolletjes of meer lichten 😄
ErDee
Waar zo`n zinloos bericht, is al 3 keer gezegd.
harald vrieling
Massa ?????????????
ErDee
Dat roept ook iedere gek 'Massa' het kan toch ook aan de + liggen?

hebben jullie/heb je al iets aan het licht gedaan?
monteurtje
Als er al aan de bedrading is gerommelt zou ik eens naar de aansluitingen op de gloeilamp kijken, de middelste poot is namelijk GEEN massa.
ErDee
Daar heb je gelijk in want dan heb je bij dimlicht heel zwak licht en bij grootlicht gewoon. of anders om. Links is massa, rechts is grootlicht en boven/midden is dimlicht. (bij de koplampen dan he)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2