Frankrijk en wetgevingen

Ja, ik weet er bestaat al een topic over.
Maar vondt niet exacte uitleg.
Dus vanaf ik het heb verwijder ik het...

Stel dat ik in frankrijk zou gaan werekn voor loonwerker, hoe zit het met de rijbewijzen.
1 heb je er een nodig?
2 Waar vindt ik de exacte en JUISTE informatie

Alvast bedankt charel

Deel dit topic

Reacties

dombras
Ooh dit wil ik ook wel weten
fiatnhpower
Dacht dat je in frankrijk geen rijbewijs nodig hebt voor een trekker...
charel
Ja ik hoop dat je er geen nodig hebt...
SJB533
@fiatnhpower

Quote:
dacht

Denken of zeker weten 😉
dombras
Zover ik weet heb je een rijbewijs nodig en volgens mijn is de minimum leeftijd daar ook 16 jaar. maar zou ik met mijn nederlandse rijbewijs daar mogen gaan werken?
charel
Awel ik vraag mij dit af maar dan met een belgisch... zou er niet ergens een site voor bestaan waar dit op vermeld is?
GijsMF
Rikk
Die 4 woorden doen het um Gijs :lol:
sebas deutz150
@GijsMF

scheer je nou niet alle fransen over een kam. ik geloof zeker dat het daar werkt op veel plekken maar en zijn toch ook plekken waar het anders aan toe gaat. wij hebben een hakselaar in frankrijk gehaald bij een boer die deed ook alles zelf maar het was een super net bedrijf dat hadden niet verwacht van een franse boer
charel
Ja ik weet niet zo zeer strenge politie allesinds heb al eens evaring mee gehad maar was met pa in de auto...
fiatnhpower
Zeker weet ik het niet, maar wat gijsMF zegt klopt idd, je kunt beter bij een grote boer op "stage" gaan daar krijg je ook ene trekker waar je mag mee werken.
charel
Ja dat is niet het probleem, ik zou idd bij boer gaan werken is nog onder parijs zeer groot, maar wil weten hoe het met de wetgevingen zit voor ik zeg dat ik kom en daar een flinke boete aan mijn been heb.
fiat900
Als ik int vlas reed in frankrijk was dat gewoon met mijn G-rijbewijs (België). Twaren wel tractoren dat ingeschreven waren in belgie.
GijsMF
GijsMF
charel
Ja zie ik wel nog wel vriendelijk voor de info 😉
BjornM
Ik hoor hier veel serieuze dingen dat je als Nederlander daar beter niet aan de gang kunt als loonwerker, vanwege sabotage en dat soort ongein.

Motoren liepen zomaar in elkaar, slangen zaten zomaar los, brandstoffilters vol met zand etc.
charel
Jongens euh ik wil niet verkeerd over komen maar het was de bedoeling om te weten te komen hoe het met het rijbewijs zat, ik probeer gewoon een beetje een beeld te schetsen hoe de wetgevingen zitten. Maar toch bedankt voor het enthousiamse
Baltus_steyr
Beste Charel, Voor hoelang wil jij werken bij een franse loonwerker? Is je franse taal een beetje oke? En waar ongeveer wil jij werken in frankijk? Ik heb kennisen zitten in Normandie, waar ik elk jaar heen ga. Bij een daar van is dicht bij in de buurt waar gijsMF ook geweest is! Bij deze kennis komt een loonwerker met hakselaar hakselen, en rijden de boeren mee!(gras&mais) combinen word ook door loonwerker gedaan! en daar rijd de boer met de kieper mee!. Bij deze kennis zit nog een redelijke loonwerker bij. Bij andere kennis iets van 30 km verder op, komt ook een loonwerker hakselen, rijden zelf met kiepers/wagen mee, en doen zelf samen met een buurman de graan/tarwe(enzo)oogst zelf, alleen op haksel gebied laten ze het doen. Maar veel&grote loonwerk is daar niet zoals in nederland. Ik kan naar informatie vragen, want volgensmij zijn er nog wel en paar grote loonbedrijven in de buurt, van mijn kennis.
Baltus_steyr
En wat ik kwa trekker rijbewijs weet, ik heb zelf toendertijd nog mijn trekkerrijbewijs gehaald, en daar in frankrijk met trekker mee gereden, en was dus volgensmij wel verzekerd. En wat ik toen van begrepen heb, is dat je als zoon/dochter van de boer, zonder rijbewijs, vanaf je 16 mag rijden. Maar of dit zeker is weet ik niet!.
case inter
Loonbedrijf antuma dedemsvaart het een lokatie in frankerijk . de outse soon van kees antuma runt dat die weet dat alemaal wel . antuma.nl/
charel
At: Baltus_steyr
Ja op gebied van frans is het niet bepaald een probleem heb een half franstalige moeder en kan dus aardig mijn plan trekken. Ik zou vooral daar gaan helpen voor seizoen's werk. Ik heb namelijk ook school 😞 maar moet ook gebeuren natuurlijk.
case inter
Is antuma dan geen bedrijf voor jou .
charel
Ik zal eens informeren alvast bedankt!
O N
Werken bij een loonwerker en zeker als het niet in eigen land is is streng .
Voor op de baan te komen voor je job moet je min 18 jaar zijn voor een trekker combinatie van franse norm te besturen moet men normalerwijus beschikken over een CE rijbewijs

ALsnog moetje eerst een bedrijf vinden die jou daar wil hebben en de franse politie is niet zo een lachterjte ze kunnen zeer moeilijk doen.
charel
Dus CE rijbewijs + dikke vezekering als ik het een beetje versta?
Deur324
Wij hebben een huis in frankrijk en net zoals gijsmf zegt de boeren doen het daar zelf, ten eerste omdat ze heel veel land hebben omdat het daar goedkoop gekocht kan worden en dat ze voor dat land dikke subsidie's ontvangen, dus daar kopen de meeste boeren mooie grote spulen van. Het enige wat gijsmf niet goed zegt is dat ze daar onbetrouwbaar zijn dat is niet waar. Je kan beter voor een boer werken, in de zomer zitten ze toch dag en nacht in de trekker vanwege het graan van het land halen en stro balen ophalen enzo en opnieuw ploegen en dat soort dingen.
fendtjuh
Fransen staan zééér bekend als onbetrouwbaar...
O N
@charel

Die dikke verzekering hoeftniet alsjij in orde bent is het voertuig verzekerd metjou erin he .
Maar normaal moetje CE beschikken
ALsje een adress hebt kanje het best die mensen vragen.
Bonne chance
Bart B
Ik heb ook stage gelopen in Frankrijk, rijbewijs is er daar niet voor trekkers. Daar mag je vanaf je 16e trekker rijden als je boerenzoon/dochter bent OF als je een agrarische opleiding volgt. Wat het CE rijbewijs betreft waar O N het over heeft weet ik niks van.

Wat Gijs over Frankrijk zegt ben ik het absoluut niet mee eens. Mijn ervaring is dat hij zich er niet kon aanpassen en alles vanaf de donkere kant zag. Ik zat er bij een boer met 40 koeien en honderd hectare akkerbouw en dan nog 100 hectare pacht voor hooibouw (voor franse begrippen in die regio (normandie) een grote boer) Ik heb het daar heel goed naar mijn zin gehad en het is ook niet voor niks dat ik er nog weleens terug kom.
Baltus_steyr
@fendtjuh dat is ook nog niet zo,ik ben nu al 8 keer in frankrijk geweest, elk jaar ong, een week in de zomer helpen bij kennis op boederij, en met oogsten.En dat is best te doen, en de loonwerker die de kennis bespreekt, voor de werkzaam heden(hakselen en combinen maaien, dergelijks)komt de afspraken na, en op tijd!! kennis kan goed met de loonwerker, en die heeft nog een best spulletje. Ik ga ieder jaar graag na frankrijk(normandie) om een week te helpen met de oogst en boeren daar!! Kzit er over te denken om vant jaar te helpen daar met de mais oogst. Lijkt me een keer machtig mooi!!
Baltus_steyr
En wat betreft die fransen, ze zijn soms wel lax en makkelijk, en met sommigen werkzaamheden, stoppen ze tegen de avond aan wel en gaan ze de volgende dag wel verder, iets wat je hier niet gauw doet haha. Maar andere kant ist ook wel weer een mooie cultuur, met eten enzo haha.
Koentjuh
Zolang het hier nog een certificaat is en geen rijbewijs heb je er alleen wat aan in Nederland 😉
fendtfan16
Fransen zullen ook zeer eigenwijs zijn...

moet ik er ook nog vier dagen heen met de sima... 😛
charel
Bedankt voor de informatie 😄 het heeft me aardig geholpen!
maan820tms
Je zou eventueel ook bij huizingharvest kunnen informeren?
GijsMF
FENDTfarmer
Frankrijk is een mooi land, er moesten alleen geen Fransen wonen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
39
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
5