Koopadvies gevraagd voor gebruikte trommelmaaier

Ik heb mijn Kuhn 602 kapot staan en ben dus aan een andere maaier toe. Vroeger altijd met trommelmaaier gewerkt en wil daar eigenlijk weer op overstappen. Wie kan me wat zinnige tips geven over welke typen van PZ en/of Greenland en/of Vicon goed zijn. Voor zover ik me herinner zijn er grote kwaliteitsverschillen. En hoe zijn de recente Kuhn PZ trommelmaaiers? En hoe zijn de Pottinger Eurocats?
Een CM268 achtermaaier voor 2800 Euro, is dat een redelijke prijs?

Deel dit topic

Reacties

Jeroen-ford
Ik zie de pottingers met bosjes kapot staan op internet dus of er zijn er heel veel van verkocht of de kwaliteit is niet denderend. Over de prijs durf ik niks te zeggen
+1
MulderDeutz1
Je hebt tegenwoordig ook voor 1200 euro een splinternieuwe poolse. Zou ik wel aandurven.
Fordje4600
Hier een PZ greenland cm 168, prima maaier, degelijker kapwerk als een echte PZ.
Bij pz maaiers ff naar de trommels kijken of ze niet rot zijn aan de onderkant van de trommel, ik zou ook kijken naar welke schotels eronder zitten ik kan met mijne helaas niet hoger als 5cm maaien, liever een cm of 7
jannie2001
@Fordje4600 bij mijn 165 zitten er vulplaatjes in de glijschotel zodat je de maaihoogte kan verstellen
Fordje4600
@jannie2001 waar zitten deze vulplaatjes? En kan ik hier mee tot 7 a 8 cm maaihoogte komen?
+1
jannie2001
@Fordje4600 pagina 7
+1
DualPower
Wij hebben een Vicon CM 298, in 2005 nieuw gekocht en nooit wat mee gehad. Oerdegelijke maaier, zelfs de originele v-snaren zitten er nog op.

Bij de nieuwe Kuhn PZ maaiers moet je oppassen voor de machines met aluminium tandwielkasten (op de trommels zelf), daar kun je beter met een wijde boog omheen lopen.
Rozema
@DualPower En scheelt ook hoe de gebruiker er mee omgaat 😅
WouterF
Dank je DualPower, 1 van mijn twijfels is inderdaad hoe de Kuhn-PZ' (Deutz Drummasters) zijn. Niet zo best dus, afhankelijk van bouwjaar? In Frankrijk (waar wij boeren) staan er nogal wat te koop, voor soms erg lage prijzen. Als ik het zo inschat ben ik het beste uit met een PZ 265 of 268 of 298. Maar die zijn niet zo makkelijk te vinden
DualPower
@WouterF Niet afhankelijk van bouwjaar, maar model. De modellen zonder aluminium tandwielkasten zijn prima. Onze frontmaaier is een Kuhn PZ 270 F van 2013 en dat is eigenlijk de oude PZ CM 265 F van vroeger. Die zou net zo lang mee moeten gaan als de PZ (25 jaar 😀)
jasper-santing0
@DualPower Wat is er mis met die met aluminium tandwielkasten ?
DualPower
@jasper-santing0 Vooral last van olielekkage, en gaan nog wel eens kapot.
arjanvw
@WouterF wij hebben 13 seizoenen gemaaid met een Claas Corto 310. Hebben we één keer een een lager vervangen in het tussenblokje waar de aftakas van de trekker heen gaat. Verder probleemloos gemaaid. Misschien is zoiets nog een optie?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0