International 844 S - Ratelend geluid als aftakaskoppeling vrij staat

Beste allen,

Ik erger me er al tijdje aan, dus ik hoop dat hier een aantal 44serie fans er een antwoord op weten.
Wanneer ik de aftakas in vrij heb staan, en de hand koppeling naar voor heb gezet, klinkt er een ratelend geluid bij stationair draaien. Dat geluid valt later weg tegen het geluid van de motor, ik weet niet of deze dan nog ratelt.
Wanneer ik de aftakas ingeschakeld heb, maakt deze nogal jankend geluid.

Is dit normaal bij deze trekkers? Of is er iets in de bak wat aandacht vraagt?
Vorig jaar is de trekker wel weg geweest om de schuifmof te vervangen, omdat de koppeling naast de bak (rechts van de stoel) er spontaan uit schoot. Verder weet ik niet van reparaties.

Ik ben benieuwd of mensen weten waar dit aan ligt.

Met vriendelijke groet,
Jacco

Deel dit topic

B4CaseIH

Reacties

DBRaymond
Dit is niet normaal. De onze doet dat niet. Hier zijn beslist mensen die u daar meer over kunnen vertellen.
B4CaseIH
@DBRaymond hahaha daar hoopte ik al op ja, dat mensen me er wat over kunnen vertellen 😜
DBRaymond
Wij hebben de indruk dat u uw eigen aan uitlachen bent 😜 Op die manier gaat u natuurlijk ook niet serieus genomen worden door de andere leden hier op dit forum 😜
B4CaseIH
@DBRaymond ik stel de vraag niet om lol te trappen, ik wacht geduldig af...
Bakker S
@B4CaseIH Ik zou het zoeken in de aftakas koppeling. Druklager versleten misschien.
+1
DBRaymond
@B4CaseIHLol trappen... wie trapt hier lol... jij toch met je oude tommel 😜
B4CaseIH
@DBRaymond ja maar moet wel beetje fijn werken he. Die oorkappen worden ook warm af en toe 😜
+2
labella
De motor niet stationair laten draaien maar uitzetten, dan ratelt hij ook niet meer.
B4CaseIH
@Bakker S Wat zou dat ratelen dan veroorzaken denk je?
+1
Bakker S
@B4CaseIH denk toch iets met de koppeling van de aftakas. En wat dat precies is kom je achter door de trekker te splitsen. Dan gelijk een nieuwe koppelings plaat met drukgroep monteren (500 euro denk ik). Als je het laat doen komen de uurloon van de monteur er nog bij.
DBRaymond
In zou zo niet verder doen. Ik zou er gewoon mee naar de dealer rijden en laten horen wat er precies aan de hand is. Die man kan uitsluitsel geven. Alsdan kan je alsnog overleggen met de dealer en bepalen of je al naargelang de ernstig van het probleem wil laten herstellen. Wanneer je er niet te veel vanaf weet zou ik zeker niet beginnen onderdelen te demonteren enz... Immers, mogelijk krijg je ze nooit meer terug in elkaar.
deerejohn
Is dat geluid er als je de voet koppeling en de aftakas koppeling tegelijk bediend,, dat komt me bekend voor
looman
Dit herken ik van mijn 744. Rechts naast de bak zit een plaat waar de schakelhendel voor de aftakas in klikt. Die heb ik heel iets verzet en toen was het over. Simpel te proberen door de schakelhendel iets te bewegen op moment dat ie ratelt. Stond in de vrij stand net niet genoeg vrij.
B4CaseIH
@looman heb 't net geprobeerd, maar maakt niet uit helaas. Zit nog een gaatje achter zie ik, maar daar kan ik die hendel niet in krijgen (?).
Denk dat ik 'm maar keer weg breng, moet nog paar dingen lekdicht gemaakt worden dus kan meteen in een keer.
Inter-essant
Of toplager price as of naaldlager kopse kant aandrijfas aftakas (koppelingshuis zijde) ligt eruit
deerejohn
Oke bedankt ga ik proberen
Inter-essant
Rechts onderin zie je het dopje van het naaldlager van de aftakas

(klik om te vergroten)

Rechts onderin zie je het dopje van het naaldlager van de aftakas
Inter-essant
Onder de instap van de kabine zit een bol stalen deksel (oliepeilstop zit hier ook in) daarachter zit het grote tandwiel die door de hoofdas wordt aangedreven. als deze radiale speling heeft door het defecte naaldlager gaat dit tandwiel ratelen door een te grote flankspeling op de tanden. als je te laat bent is de as al ingelopen gezien de naaldjes rechtstreeks op de as lopen. of als je heel laat bent is de as al door de buitenste lagerbus gelopen en kan ie ook de boring in het koppelingshuis al beschadigd hebben. ook de tandwielen raken beschadigd natuurlijk.
Inter-essant
Om te checken of het het toplager is moet je beide koppelingen (aftakas hendel naar je toe en voetkoppling intrappen) vrij zetten. de price as draagt dan alleen op het toplager. als het dan erg begint te ratelen dan is het toplager van de price as defect en moet je deze vervangen. trekker splitten en voor een paar euro vervang je dit standaard kogellagertje.
B4CaseIH
@Inter-essant dan stopt het ratelen. Zodra ik de aftakaskoppeling naar achter trek, ratelt ie niet meer. Maakt niet uit of ik koppeling tegelijk in trap of niet.
Bakker S
@B4CaseIH en toch zou je dan zeggen dat het druklager van de aftakas dan niet goed zou zijn...
+5
B4CaseIH
Een jaar later en de trekker is afgelopen week door de midden geweest. Voor iedereen die een suggestie heeft gedaan, bedankt nog! Voor het geval dat er meerderen zijn met dit probleem en op dit topic stuiten, hieronder het antwoord.

Het probleem voor het ratelende geluid: een versleten druklagerhouder. Hier zat inmiddels zoveel speling op dat de pennetjes aan de zijkant zelfs bijna doorgesleten waren. Vervangen door een exemplaar uit een slooptrekker.

(klik om te vergroten)

+3
Corne S
@B4CaseIH

Top dat je een terugkoppeling geeft. Heeft iemand anders misschien ook nog wat aan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!