Kuilverdeler

Hallo,

Wij zijn nog opzoek naar een kuilverdeler, maar omdat ik zelf weinig weet van kuilverdelers wat goed is, en wat niet, wilde ik deze vraag ook eens aan jullie stellen.

Heb al eens rond gekeken op Marktplaats, maar wat is nu weer 't verschil als je Bv; een holaras hebt met pijpen naar beneden zegmaar, of een Veenhuis met hoeken aan een ronding? Hij word trouwens gewoon voor een boer gebruikt. Zo'n 10 ha inkuilen ongeveer. Had zelf dit al gezien op marktplaats, weet niet of zoiets nu goed is? link.marktplaats.nl/418744556/

Er zitten overigens in onze opraapwagen wel 2 walsen, dit scheelt ook wel met verdelen neem ik aan, maar afgelopen jaar hebben we 't zonder verdeler gedaan, en er gewoon overheen gereden, maar dat is ook niet alles vonden wij. En wil verdelen nog goed met iets langer gras?

Alvast bedankt voor reactie's! 😉

Deel dit topic

Reacties

claasenfendtfan
Weet wel dat je geen Holaras met V-snaar aandrijving moet nemen. Er zijn ook een aantal Holaras met mechanische aandrijving waarvan de potten niet al te sterk zijn. Welke type's/bouwjaren dit hebben zou ik zo niet durven zeggen.
pieto84
Over het algemeen kun je met pijpen naar beneden meer tegelijk meenemen.
-sjonnie-
Rogedi zijn opsig ook wel beste dingen
Fendt-Master
Dus geen V-snaar aandrijving? Oké.

@ piet84. Ja dat klopt, maar werkt 't evengoed als Bv; een Rogedi wat sjonnie zegt?
patrickkwast
Heb nog wel een veenhuis voor je 😛
fendt-vario
Holaras heeft naar mijn idee mooie verdelers 😉
guus hiddink
Als je echt een robuuste verdeler met flinke capaciteit wilt hebben dan kom je bij een holaras viking terecht dat zijn de verdelers!
johndeere4live
Tegenwoordig een nieuwe kuilverdeler zeg ik neem een holaras. maar voor een wat oudere (goedkopere) kuilverdeler zou ik voor de veenhuis gaan. al veel goede ervaringen mee.
Fendt-Master
Neee, een nieuwe kuilverdeler word 'm sowieso niet! haha. Maar wat is nu een degelijk iets? Een veenhuis ofzo? Of Rogedi? En werkt dat nog een beetje met iets langer gras of?
Abarth
Holaras werkt het beste... Als je er fatsoenlijk mee omgaat, kun je met een kleintje de kuil prima verdelen, gemakkelijker dan met machines die op een andere manier werken 😉 Dat is mijn ervaring tenminste 😉
superboer071
Met holaras rijden wij ook ieder jaar 20/30 hectare. wel met een melassebak en we moesten een keer de tandwielkast vervangen na zo'n 15 jaar intensief gebruik was namelijk hiervoor van een loonwerker geweest.
een holaras kuilverdeler (zonder V-snaar trouwens) vindt ik de beste en is zeker geen miskoop.
GijsMF
Holaras werkt inderdaad het mooiste, wij hadden voorheen een Veenhuis met die kleine tanden, maar daar krijg je bijna niks bij mee plus dat de bouwkwaliteit niet echt stevig was. Nu een 'loonwerkers' uitvoering van Holaras in de front van de trekker, een van de laatste types Jumbo. Bevalt ons echt erg goed en kan je dan ook enkel Holaras aanraden! Nu is het nog ff goed zoeken naar een mooie tweedehandse, miss dan speciaal zoeken naar een ex-loonwerkers uitvoering met zwaardere potten die dan niet weer is verkracht door de loonwerker zelf 😛
kotman
Wij hebben ook een holaras kuilverdeler, maar dat is er 1 met ligt gebouwde tandwielbakken, bijna alle tandwielen zijn al een keer vervangen omdat de tanden afgebroken waren.
belarus640
Ik heb nog wel een goede rogedi voor je liggen
kotman
Dit is een betere foto van de kuilverdeler met de ligt gebouwde tandwielbakken
Fendt-Master
@GijsMF

Jaa dat is super mooi! Ben je denk ook wel paar duiten voor kwijt? 😛
Fendt-Master
@kotman

Maar ligt gebouwde tandwielbakken hé, heb je die er zo uit liggen dan?
Aorend
Vliebo zijn ook uitstekende machines. Ik kan voor de vliebo hadden wij holaras met v snaar. dikke troep en dacht dat wij in '90 de vliebo gekregen hebben. Heeft eerste tien jaar elk 100 hectare per jaar gedraaid en de laatste 10 jaar ongeveer 300 hectare per jaar
massey8690
Neej holaras is echt niks joh, vooral die jumbo's niet! 😃 (koop geen jumbo, want dan is de kans groot dat je hem voor onze neus wegraapt 😛 , zijn opzoek naar een jumbo, maar er staan er niet zoveel meer op internet vandaar 😉 )
johndeere4live
Die lichte holaras dinge moet je nie hebbe. die robustere zijn wel goed. maar ik blijf bij veenhuis. beste prijs/kwaliteit verhouding...
Valtrapowerr
@masseyfan, wrom de RECK weg? ouderdom?

ben zelf wel van de RECK, maar heb nog nooit met een ander gewerkt, vind holaras altijd mooi machines en hoor/lees veel goede verhalen over
kotman
@fendt-master , deze zijn niet snel kappot, maar deze verdelers zijn al oud, en als je dan ook nog eens een (te) zwaare slipkoppeling erop hebt zitten, dan gaan ze snel kappot.
massey8690
@Valtrapowerr

te weinig capaciteit bij te veel naast de bult gooien, miss dat een grotere reck wel wat is, maar idereen in de buurt is overmate tevreden over een holaras (jumbo) we hebben hiervoor een holaras superstar gehad met die lichte potten (haakse tandwieloverbrenging), maar dat was huilen met de pet op!
arjan-jasper
Dit werkt ook heel mooi!
je moet wel met de hef spelen, anders smoort ie 😛
Fendt-Master
@kotman

Oké! dat weet ik dan! Dus Veenhuis is sowieso goed? En Vliebo, Rogedi ook niet verkeerd?

& Wat zeggen jullie hier van dan?

link.marktplaats.nl/428338065/
janc
Wij hebben zo'n wals gekocht die dingen werken heel mooi ik wil niet anders we hebben een aantal jaren zonder sleuf silo's gewerkt en dat gaat goed en met sleuf silo's wil ook perfect
deze dingen zijn volgensmij kwa prijs goedkoper dan een duo verdeler en als je een slag lichter hebt dan die wij hebben die kun je vullen met water om extra gewicht te krijgen
janc


ziet er netjes uit maar ik zou ook eens bij de dealer informeren wat die dingen kosten
johndeere4live
Ik weet zijn verleden niet. ma op een paar kromme tanden na lijkt hij netjes.. hoor er eigenlijk nooit slechte berichten over. tenzij je een hoge capaciteit wil gaan behalen. dan moet je een holaras jumbo nemen. ma die capaciteit betaal je dan ook..
remcotrekker
Wij hebben een goede kuil verdeler. alleen gaat steeds deur slip koppeling hen :S
guus hiddink
Remco een keer de slipkoppeling reviseren of een nieuwe ertussen als hij er vaak doorgegaan is dan is hij zo versleten en knalt hij er steeds door het mooiste is zonder slipkoppeling dat gekloot 😃
Fendt-Master
@janc

Zo'n wals ja? Pa leek dat minder mooi werken, pa had liever iets wat over de breedte mooi de bult uit elkaar trekt zegmaar. Maar jullie bevalt hij wel goed?
Fendt-Master
@johndeere4live

Klopt! ziet er super uit verder. Dat is nu net 't punt .. het verleden. Hoe kom je er achter eigenlijk of er net mee om is gegaan of niet? Want dat kun je niet oordelen aan kromme tanden lijkt mij? 😛
CaseCS130
Als je 10ha. in wilt kuilen lijkt mij een jonge Holaras geen optie. Ik zou gewoon voor een veenhuis of vliebo gaan, beide prima machines.
Fendt-Master
Jaa per snede dan hé! Ongeveer zo'n 10 - 15 ha moet je denken 😉
janc
Ja dat ding werkt heel mooi deze die wij hebben is een loonwerkers uitvoering deze is 2.80 breed en +/- 1,5 mtr hoog en hij weegt ongeveer een 1000 kg hij is links en rechts bestuurbaar de kleinere uitvoering in volgensmij 2,60 breed en een meter hoog ongeveer
hier de site kuilverdeler.nl/
staat een filmpje op is bij een klant van mij
guus hiddink
10-15ha jaarlijks? dan kun je beter iemand uit de buurt ff vragen met de verdeler
Fendt-Master
@guus hiddink

Nee, per snede! & Ongeveer zo'n 3 / 4 snede's dus 4 x 15 = 60 ha. 😛
guus hiddink
Ow oke die rollen zie trouwens ook steeds meer werkt volgens mij ook wel goed
Wimsumar
Beste Fendt_Master: De Rogedi 'van Marktplaats' lijkt me een vertrouwde machine.
Fendt-Master
@Wimsumar

Lijkt me ook wel een mooie machine zo op 't oog.

Waar zou je beter voor kunnen gaan?

Rogedi ; link.marktplaats.nl/418744556/

of

Veenhuis ; link.marktplaats.nl/428338065/
johndeere4live
@Fendt-Master

dat kan je idd niet zien aan de kromme tanden. dat hebbe die dinge wel vaker. maar als je aan de ene schotel draait en de ander draait niet mee. dan is t niet goed 😛
johndeere4live
Ik zou persoonlijk zeker weten de veenhuis nemen..
Wimsumar
Beste Fendt-Master: De Rogedi oogt als een eerlijke machine "zo uit het 'boerengebruik'".
De Veenhuis is me te mooi gemaakt en is duurder.
NH-Ford
Hier jaren lang ervaring gehad met Vliebo, ding was iets van 23 jaar ofzo toen ie wegging, nog in prima staat, tandwielbakken nooit los geweest, laatste jaren stond er 135pk voor, en de laatste 12 jaar zaten er gelaste pennen bij onder, daardoor werkte ie best goed.
Nu hebben we Holaras Jumbo, werkt toch stukkie mooier, zou persoonlijk niets anders willen.
pieto84
@Fendt-Master

Rogedi is ook mooi spul. Voor 'gewoon' boerengebruik meer dan goed genoeg.
DaanHaar
Wij hebben jaren met veenhuis verdelers gewerkt. Zijn prima machines maar niet een al te grote capaciteit. De laatste 7 jaar met Holaras verdelers gewerkt, mechanische aandrijving, schuinverstelling en hydraulisch opklapbare borden. Dit zijn ook prima machines met grote capaciteit.

Voor een boer met weinig ha's zou ik de veenhuis aanbevelen. Groot genoeg en super degelijk.
valtradriver
Ik stond jaren geleden voor dezelfde keus en de volgende adviezen gehad:vliebo draait te snel,(oudere)holarassen niet meer dan 75 pk anders haakse overbrenging problemen,veenhuis goed,Rogedi draait goede snelheid en leek me nog beter door de zware haakse overbrenging.
Wat ik eigenlijk nog belangrijker vind of hij hydrolisch opklapbaar is en dan liefst beide apart,dat werkt nog fijner!
@mengeledriver heeft er ook nog één te koop:
kooijkervandieren.nl/landbouw_gebruikt.asp/

Dit is de mijne,die heeft extra srippen aan de schotel,dat zie je niet vaak,ís wel orgineel volgens mijn en hapt zo wel veel beter!:
DESLAGERURRE
Allemachtig wat bunt die Rogedi nog duur ..
valtradriver
Weet je dan ook wat ze wegen? 3x een holaras!
Gaan vast met de oud ijzerprijs mee op en neer 😉
DESLAGERURRE
En hoe veel een veenhuis dan ? :lol: doe mij maar een veenhuis ..
DESLAGERURRE
...
HOOIJMAN
Holaras is wel mooi.. en is een capaciteits maker.. maar onbetaalbaar voor een boer.. tenminste een fatsoenlijke.. hier gewoon een veenhuis, wat ie niet verdeelt kilvert ie wel naar achter. Kost weinig en zit weinig onderhoud aan.
valtradriver
Wat zullen we us doen...2x ?
Ja veenhuis ook prima,maar dat extra gewicht is mooi meegenomen op de kuil!
HOOIJMAN
...
valtradriver
@HOOIJMAN

Kun jij nu ook 1 zwadbord naar beneden doen?

@slagerurre hier zie je mooi dat een rogedi en veenhuis schotel beide wat van elkander kunnen leren 😉
DESLAGERURRE
Wat bedoel je valtradriver ?
valtradriver
De veenhuis hef de pinnen te veel naar beneden,handig maar het wordt dus wel kilveren,dus een combinatie van deze is de ideale!
De Rogedi hapt minder maar je hoeft niet te kilveren.
Corne S
Wij hebben een rogedi, en doet qua hectare veel meer, dan jullie van plan zijn. Verdeelt het goed, in de grote hopen. Er zitten namelijk maar 7 messen in onze opraapwagentjes. Wanneer die soms een klap krijg, maak je wel kans dat de steekas afbreekt. Wat ook een probleem kan zijn, zijn de bevestigingsbouten van de steek-as. Die kunnen losrammelen en daarna afbreken. Verder doet hij het na 15 jaar nog goed.


De flappen kunnen hydrolisch omhoog. Verder zit er onder de grijze kap nog stukken jerrycan, zodat het gras niet om de dwars assen draait.
johndeere1212
Mischien is een Ballast/OCE trekker silage vork wel wat voor jou.
Fendt-Master
Iedereen al bedankt voor reactie's! al stuk wijzer zo 😉

zit nog te twijfelen tussen veenhuis & rogedi..
Wimsumar
Beste Fendt-Master: Het voordeel van een Veenhuis t.o.v. een Rogedi (althans die indruk heb ik) is, dat deze het gras beter naar buiten werkt omdat de rotors verder uit elkaar zitten.
massey8690
Had liever voor hetzelfde geld een niet te oude vliebo dan veenhuis of rogedie, over rogedi weinig (goeds) gehoord, een veenuis heeft me buurman, maar als ik die bezig zie gaat het ook niet zo snel, en constant door de slipkoppeling.
fendt-412
Slipkoppeling kan ook slijten he, dus hoe vaker het gebeurt hoe minder hij wordt en zal er steeds eerder doorheen vliegen.

Mooiste lijkt mij een Holaras, kosten alleen ook wat. Klapper ik wel even met de bak door 😄
HOOIJMAN
@valtradriver

het kan wel.. gaat altijd eerst 1 kant naar beneden.. de kant wat het meest na buiten hangt 😃 en dan de andere kant, Maar ik gebruik het nooit.. tis alles of nix...., EN bij ons heeft er nog nooit een slipkoppeling tussen gezeten.. snap het nut niet van zo'n ding 😃
valtradriver
@HOOIJMAN
Als de kuil nog breed is kun je mooi met 1 bord naar beneden langs de kant (rijkuil) en de andere rotor kan het dan mooi een eind verderop gooien.

Hooiman: "bij ons heeft er nog nooit een slipkoppeling tussen gezeten.. snap het nut niet van zo'n ding" Ja weet ik ook niet,toen ik hem bij een claas dealer kocht vroeg hij wat voor trekker ik reed,zei valtra,toen ruilde hij gelijk de aftakas om voor één met een zware slipkoppeling,weet verder ook niet..... 😃

@Wimsumar Dan heb je een scherp oog 5cm aan iedere kant breder!
fendt-412
Net of dat helpt, een zwaardere slipkoppeling. Dan gaat er wat anders kapot, zocht vast werk dan denk ik 😛
Inter724
@valtradriver

En als je gezegt had dat je n dikke inter dr voor zet, dan krijg je voor t zelfde geld n dikke zware loonwerkers uitvoering ofniet?
waaijer
Ik zou niet weten wat beter is, Een vliebo, rogedi of veenhuis. zitten alle 3 wel dicht bij elkaar lijkt me?
Valtra-Fordpower
@valtradriver

Quote:
Hooiman: "bij ons heeft er nog nooit een slipkoppeling tussen gezeten.. snap het nut niet van zo'n ding" Ja weet ik ook niet,toen ik hem bij een claas dealer kocht vroeg hij wat voor trekker ik reed,zei valtra,toen ruilde hij gelijk de aftakas om voor een met een zware slipkoppeling,weet verder ook niet.....

Humor, of.... 😃 :lol:
fendt308-driver
Wij hebben ook een rogedi gehad maar die was brandhout... ingeruild voor een holaras
superboer071
De ervaring van de persoon op de trekker met de verdeler bepaalt ook of je een goede kuil hebt of niet. dan maakt het merk verdeler ook niet meer zoveel uit...
Valtra-Fordpower
Dat is zo, maar er zijn kuilverdelers die gewoon geen capaciteit hebben. Zoals een oude enkele verdeler.
superboer071
Dat soort verdelers horen ook eigenlijk niet meer te bestaan.
trekker met automaat is trouwens ook wel handig heb ik ondervonden 😛
Valtra-Fordpower
Ik kan mij prima redden met een Ford 5610 met ouderwetse stuurversnelling 😄
superboer071
Haha hier gebeurt t ook nog met een ouwe deutz met gelukkig nog een electrische hef en stuurbekrachtiging
superboer071
Het gewicht van je trekker bepaalt ook wel een beetje hoe vast je kuil zit
Valtra-Fordpower
Onder andere ja.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
78
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
1.242