Deutz D40 - Speling Stuurhuis afstellen hoe ?

Ik ben bezig aan de restauratie van een Deutz D40.1S en heb hiervan het stuurhuis nagekeken er zat namelijk een lager kapot waardoor er veel speling was en het stuur stroef draaide. nu alles weer samen zit heb ik nog steeds redelijk wat speling.Er was bijna geen slijtage zichtbaar op het worm en tandwiel,hoe zou ik deze kunnen wegwerken ?
Heeft iemand hier ervaring mee. Het stuurhuis is van zf-gremmer type GD28 en wordt ook gebruikt op een d50.1S en D5505.
Ik voelde onlangs aan het stuur van een D5505 en daar was een soort voorspanning voelbaar ik zou dit graag ook willen bekomen.

Bedankt
brent-verstraete

Reacties

dendeze
Ik meen mij te herinneren dat daar toch een regelvijs opstaat?
brent-verstraete
Ja dat klopt maar ik kan hiermee niet het gewenste resultaat bekomen. oftewel loopt hij stroef oftewel met speling.
fendt2
Er zijn 2 stel mogelijkheden. Er zit een stelschroef op de zijkant. En er zitten vulplaatjes (shims) tussen de as waar het stuur opzit en het stuurhuis.
dendeze
Ja, dat stroef lopen klopt natuurlijk omdat meestal het middenstuk meer versleten is dan de rest.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 en hebben de trefwoorden tractor , stuurhuis , afstellen en speling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!