50

Heeft er iemand ervaring met Barkley banden 650/65/38?

Wij zijn toe aan nieuwe achterbanden voor onze hoofdtrekker, hier liggen nu tm 800 banden van maat 650/65/38 achterop en dat bevalt op zich prima.
Echter de Heuver banden promoot de Barkley banden nogal aan, dus nu is de vraag heeft iemand al wat langer ervaring met deze banden qua slijtage trekkracht enz?

Deel dit topic

Reacties

Is wat een namaak xm108 heb ik ooit gehoord, moet een soepele band zijn.
Ja ik heb er Barkley onder zitten, voor 540/65R28 en achter 650/65R38. Zitten er nu 2 jaar onder en super tevreden over. Trekkracht heeft die genoeg, slijten doen ze niet zo hard heb ik het idee, en ze zijn lekkere soepele. Als ik onder de andere trekkers ook nieuwe banden moet hebben worden het ook Barkley's
@mfboer in wat verhouding doe je transport en veldwerk ongeveer? wij zijn ook aan het kijk voor nieuwe banden, maar wachten nog even tot de agribex beurs, hopelijk staat barkley daar dan ook. Zijn ze ook wat soepel? want onze heeft niks van vering, dus moet volledig van de banden komen. nu multibibs erop en dat rijd wel goed 😬
@deutz dx 470 Wat bedoel je met: in wat verhouding doe je transport en veldwerk ongeveer? Ja ckers zijn het soepele banden
@mfboer gewoon doe je veel transport of meer veldwerk, omdat ze er al 2 jaar opzitten en goed meevallen (slijtage?). Wij doen best wat transport
@deutz dx 470 Transport werk niet echt, meeste wat ik op de weg zit is met mest rijden, de rest is veldwerk
@mfboer nog steeds tevreden over deze banden na een jaar verder? Ik hoor er ook goede verhalen over.
+1
@JD 6110 Ja zekers nog steeds zeer tevreden. Heb ze ook al onder de andere trekker zitten nu. Super bandjes vind ik het 😁
@mfboer ook soepel ? Welke banden spanning? Wat doe je er veel mee. Scheelt 1300 euro met michellen 's hoorde ik.
@JD 6110 Ja klopt scheelt behoorlijk met michelen. Ik vind ze bijna net zo soepel als michelen. Hij staat rondom op 1.6 tot 1.7 en dat gaat mooi. Doe er alle bijna alle trekkerwerk mee, alleen voeren niet.
@mfboer valt deze band breed uit ?
@JD 6110 Geen idee eigenlijk of die breed uitvalt
@mfboer Wel laag in elk geval; kleine banden. En krap in de hiel. Daardoor erg lastig te monteren.
@BouwmanH Niks kleiner als de michelins die er eerst onder zaten. Hier geen problemen met monteren, banden bedrijf monteert heel veel van deze Barkleys de laatste tijd
@JD 6110 Nee.
Ook bij Barkley zul je niet de maat meten die op de band staat.
Echter is de breedte nooit de maat van nok-nok. Fabrikanten geven de maat op wat je zult moeten meten van wang-wang bij nominale spanning.
Anders gezegd, meet je minder van nok-nok dan zou je een relatief soepele band moeten hebben.
@mfboer 1.6 1.7 vind ik aardig hoog in spanning, dan slijt geen een band super hard volgens mij. Rijden jullie er ook mee onder de 1 bar? Dan hebben de akkerbouwers onder ons wellicht ook wat aan die band.
@MaxxuM4ever Dat is inderdaad vrij hoge spanning, zelf rij ik met m'n 600's bijna altijd op 1bar, soms nog iets minder. BKT heeft zich volgens mij al heel goed bewezen en zijn ook niet duur, dan moet een nieuw merk wel erg goedkoop zijn om te proberen.
@MaxxuM4ever Als ik er minder in doe dan staan de banden er plat onder als de maaiers eraan zitten. En daar worden ze ook vast niet beter van. Nee hier word de bandenspanning nooit verandert, alleen met trekkertrek komen ze onder de 1 bar voor de rest niet.
@mfboer zijn deze dus nog goedkoper als de bkt?
@JD 6110 Barkley zit wel iets onder BKT maar niet meer dan een honderd of twee ongv.
@NH-Ford hmm oke.. op het werk ook 2 trekkers met bkt en bevalt prima... benieuwd of beide zelfde kwaliteit hebben dan. Is toch weer 200 euro wat je over houd haha
+3
@JD 6110 ja en in vergelijk met Michelin nog meer verschil bij aanschaf.
Al heb ik al meerdere malen gezien dat die meerprijs zich zeker uitbetaald in levensduur en comfort.
@JD 6110 Ik zou het niet weten. Niet gekeken naar andere merken. Wou banden hebben die goed voor grasland waren zodat je niks kapot maakt met de nokken. En deze konden aan die verwachting voldoen, en de prijs paste mij wel
@mfboer dat zoek ik dus ook. En ook prijs speelt natuurlijk ook iets mee ja. Mooi dat je er nog tevreden over bent 👌
@JD 6110 hier komen er barkley’s voorop de 6830. Hoor er ook goede verhalen over en scherpe prijs!
+2
@joozt mooi antwoord Joost! Dat een kenner mij overtuigd geeft de doorslag! Haha
@joozt Dan kan ik dat mooi volgens hoe die banden bevallen. Ik wil nog een keer over op Nokian, dat zijn meer van die winterbanden. Ik zit hoofdzakelijk op de weg en doe nooit heftig trekwerk met de CVX. Ik heb onder de auto,s ook Nokian en ik durf te beweren dat dit een beetje een ondergewaardeerd merk is. Ze zijn beter als tal van zogenaamde topmerken.
+1
@radium45 nokian hoor ik inderdaad ook goede verhalen over! 6830 staat nog op z’n eerste setje trelleborg. Zelfs na 8000 uur nog niet glad dus daar is niks mis mee. Moet wel zeggen dat wij nooit met een hele lage bandenspanning rijden. Prijsverschil was echter wel dusdanig dat er nu voor Barkley is gekozen. Trekker zal de meeste meters toch op de weg maken en in de wei komen we al helemaal nooit dus als het niet te snel slijt en een beetje trekt is het hier al goed.
@joozt Trelleborg/Pirelli doen het ook goed. De Michelin XM108 hadden wij vaak rond de 5000 uur redelijk glad. Daarentegen liep dat wel weer mooi in de wei voor de D-Twin.
@joozt Ik kwam er vant najaar achter dat ik maar 0,8 bar in de voorbanden had toen ik een zwaar frontgewicht eraan had. En daar heb ik jaren mee gereden. Bandenspanning zegt ook nog niet alles, dit setje multibibs heb ik 6000 uur mee gereden en ze zijn net halfweg
@ford8630power ja dan valt dat goed op ja! Ik ben echt wel fan een lage bandenspanning maar we moeten voor nagenoeg alle grond over de weg. Ondanks dat het mooi is met bijvoorbeeld bouwlandbemesten ook met een lage spanning te rijden is dat gewoon niet altijd haalbaar als je met een volle tank vanaf huis weg wilt rijden.
+1
@radium45 Misschien bij Nokian banden niet zo snel complete nokken van de band af. (Als er een x een stagiare met de trekker en dumper rijdt. 🤔😂)
+1
@MF 2725 Hij kwam laat in de avond bij ons op de plantage en vertelde dat de trekker ongelukkig liep op de weg. Dit terwijl wij enorm tevreden waren over dit type Michelin, voortijd lagen er Goodyear. op.
@radium45 Zag het langs komen op FB, ja. Erg jammer van zo'n nagenoeg nieuwe band! 😞
@joozt wat voor maat krijg je er op ?
@JD 6110 540/65r28
+1
@joozt aan mooie maat 👏
+2
@MaxxuM4ever hoog die spanning? Wij hebben onze tractor zeker op 1.8 a 1.9 staan voor de mesttank als we niet alleen op t land zitten, zijn 710 70 42 anders wordt het net een dweil
@De MF man precies op straat, maar op bouwland heb je ze toch wel ff zachter staan? Wij hebben ze tussen de 0,5 en 1 bar zo’n beetje in het seizoen. Alleen de palude ploegbanden kunnen niet zo zacht, die staan op 1,2 dacht ik met ploegen.
+1
@MaxxuM4ever Palude ploeg banden moet je gewoon op 2 bar zetten.
@MaxxuM4ever zou misschien wel kunnen maar hij staat voor de mesttank of schuifwagen dus veel op straat
Bij het akkerbouwbedrijf waar ik wel eens kom hebben ze een Ford op precies dezelfde maat/merk die jij noemt. Zijn super banden met genoeg grip.
Loopt alleen de laatste paar jaar alleen nog maar voor de kieper, hier hobbelt die wel een beetje mee op de weg. Enkel heb ik het vermoeden dat het aan de Beboma kiepers ligt en niet aan de trekkers. De 6030, tm115, 7030 van de buurman etc. etc. hobbelen die nogsteeds wel een beetje.
tractorfan.nl/picture/1184376/
+3
Een goedkope band zijn niet echt soepel moet je in spanning laten zakken maar daardoor scheuren ze in de wangen en blijft niet bij 1 band. Bij een t7 gezien goedkoop is duurkoop. Of je moet om spanning blijven rijden maar dan stuiter je over de weg. Zijn niet helemaal rond.
Ik zie dat zo ook de XS band hebben van 24.R20.5
iemand hier ervaring mee? Ik heb de banden van een haakarm redelijk glad.
Veel problemen met hoogteslag, kan inmiddels beter zijn. Tot nu toe geen enkel merk gezien die t haalt bij de originele Michelins. T prijsverschil is ongeveer € 600 per band
@sallander dat is veel geld hoor
@JD 6110 alle waar naar zijn geld
+1
@radium45 bkt maakt ze nu ook. Daar zou ik meer benieuwd naar zijn.
Als de karkassen nog goed zijn, is een cover dan niet het goedkoopst?
+1
@radium45 obo nu Magna covert de michelins maar maken ze ook compleet na, nu staat er Magna op dus zie je het ook maar in de obo tijd stond er niets op, banden zijn identiek aan de michelins, doen het bij ons ook goed
Prijs is dus ongeveer gelijk met Michelin covers

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
50
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0