Illustratie van:

Deutz D40 - Geen stoplichten?

Voor ik naar de keuring ga met den Deutz, even de lichten getest, pinkers heb ik nog steeds niet, maar de remlichten werken ook niet. Mijn eerste vraag is, zitten er wel remlichten op zo'n D40 van 64? Ik vermoed van wel, ondertussen via lokale deutz dealer een nieuwe remlichtschakelaar gehaald, maar, rara, de veer is enkele centimeter korter... dus die veer zit gewrongen rond de grotere veer van de remmen... iemand een tip? en hoe sluit ik aan, ik vermoed een voeding en dan 1 draadje naar achterlicht?

van mijn handrem zijn de onderste tandjes afgebroken, dus die pakt ook niet, al wat rondgekeken maar ik vind niet direct zo'n nieuw goed stuk... moest iemand iets liggen hebben 😉

deksel van de boite lekte wat olie, ik kon zomaar 2 bouten aanspannen, maar bij de een andere losse bout bleek deze geen draad meer te pakken. hij draait dus 'zot' zoals wij hier zeggen. hoe kan ik dat oplossen? olie gepeild en stond wel iets boven de streepjes...

Deel dit topic

Reacties

demuywo
Niemand?
hooidonk
@demuywo
Ik ken de D40 verder niet, maar zit daar verder niet zo'n universele remlichtschakelaar op?
Misschien een idee de oude veer over te zetten?

Onderdelen zoals de tandheugel zijn vaak prima op Ebay te vinden, daar zou u nog eens kunnen kijken.

Als de draad weg is uit het gat en de bout zot draait (als het dan maar Brugse Zot is.. 😉 , zou u er een helicoil in kunnen zetten.
Deutz heeft bij mijn weten metrische maten, dus vaak is wel ergens zo'n setje te lenen.
demuywo
Na wat onderzoek en meten dit weekend denken we dat er geen remlichten zitten in een D40, kan dat kloppen? Als ik kijk naar de nieuwe achterlampen die je kan kopen passend op een D40 zitten daar ook geen stop lampen in, correct? Waar zitten die Deutz rijders? 😉
faane
Volgens mijn weten heeft de D 40 geen stoplichten, is maar vanaf de 06 serie .
nhmonteur
Ik heb zelf een D25 en daar zitten ook geen remlichten op. Er zijn wel mensen die ze erin gemaakt hebben, maar dat ik zelf niet gedaan.
R Bouwmeesters
Er zit normaal een gecombineerd systeem op met de knipperlichten, als je remt gaan de knipperlichten achter branden.
Dit loopt via de knipperlichtschakelaar, de draad van de remlichtschakelaar wordt aangesloten op de knipperlichtschakelaar.
Even zoeken op google naar '2 kreis blinkanlage', dan krijg je wel schema's.
demuywo
@R Bouwmeesters dat verklaart veel, want er zat wel een oude remlichtschakelaar op en nu we die vernieuwd hebben, hebben we ook stroom op draden die naar achter lopen maar daar afgeknipt zijn... we zoeken even verder, ook voor de pinkers, want die bedrading is nergens meer te vinden, laat staan een hendel.

Bedankt iedereen!
erik9831
Belgische wetgeving zegt, wanneer een voertuig niet sneller dan 25 rijd, stoplichten niet verplicht zijn. Achterliggend verkeer hoeft hier maar rekening mee te houden. Dus op zich zijn ze niet verplicht om door de keuring te raken. Zo is een mistlicht ook niet verplicht, alleen wanneer er mist is, is het verplicht. Dus als je de stand en grootlicht in orde hebt en de pinkers zou je door de keuring raken.

Al de rest is vrije keus.
mike_v
Quote Reactie van @erik9831:
stoplichten niet verplicht zijn

Ligt eraan, als het er af-fabriek opstaat, moet het wel werken. Weet niet hoe dat bij een D40 zit.
demuywo
Ik heb al wat tekeningen gevonden, maar nergens voor de hendel die ik heb (cijfers en aantal aansluitingen komen niet overeen) Zie foto, iemand de me kan helpen? BTW, die 4-weg pinkers moet ik niet hebben, dus dat valt ook weg in het schema...

(klik om te vergroten)

Gekochte hendel voor pinkers

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!