Ford 5000 - Motor blijft sporadish stilvallen met lucht in brandstofleidingen

Hallo,

Deze zomer heb ik een nieuwe opvoerpomp van granit vervangen omdat mijn oude niet meer werkte. Nu heb ik na ongeveer 15 uren gedraaid te maken met het volgende.

Starten en rijden ongeveer 1 minuut. dan stilvallen, ontluchten aan de brandstofpomp en hopa rijden weer heel de dag. Leg je hem stil voor 5 min of 1 uur maakt niet uit, weer hetzelfde probleem. Soms doet hij het wel van de eerste keer.
Gisteren weest schoeperen geen probleem, starten en gaan. derna ploegen, 2 sporen geploegd en hij kwam wat warm en weer stilvallen. ontluchten , ploegen en weer op dezelfde plek stilvallen. Dan ff de dop verwijdert(miss zoog hem vacuum?) en ja hoor ( dacht ik) alles geploegd uur of 2 en bij de laatste ploegvoor weer stilgevallen. en dan ging het allen maar bergaf. af en toe stilvallen onder de baan om thuis te graken. Ondertussen al alle leidingen gechecked, tank geledigd en kraantje gekuist(zat niet veel in) het is een nieuwe tank van 5 jaar oud.

Ben ff ten einde raad en word er stilletjes aan zot van 😄

alvast bedankt voor de reactie

Deel dit topic

JensVDL

Reacties

+1
kramer
Ik heb wel eens zoiets gehad en het probleem zat tussen opvoerpomp en de tank, want daar heerst onderdruk en trok valse lucht, maar jouw tank zit boven en bij mijn trekker onder (MF1080)
JensVDL
Slechte opvoerpomp kan dit? of een verkeerde mazoutfilter? als hij ergens valse lucht zou zuigen zou het moeten nat staan ook of ben ik mis?
nhmonteur
Kijk je filter in de tank maar eens na. Al regelmatig gehad dat deze zwaar vervuild was met de gekste storingen tot gevolg.
Dit filter zit bovenop de tankkraan die in de tank geschroefd zit.
JensVDL
Zat niets in , of hier en daar een mini vuiltje , de tank zelf ziet er best proper uit , hij is maar 5 jaar oud. brandstofilter is ook proper.

Als ik ontlucht aan mijn brandstofpomp is het echt diesel met luchtfonteintjes die er uit komen tot het stromende diesel is.
+1
nhmonteur
@JensVDL zit er onder het brandstof filter ook een plastic kraantje? Dicht deze goed af?
Heb wel eens gehad dat hierdoor lucht naar binnen kwam. Maar lekte niet naar buiten.

Misschien dit kraantje dus eens goed nakijken
jammermaarhelaas
En de ontluchtings-bout boven op het brandstof-filter huis, zit hier een goede dichtring onder? Heb er hier koper of aluminium ringetje onder.
Als de motor weer stilvalt en je ontlucht eerst aan het brandstof-filter, en daar komen luchtbellen uit, dan zit er nog voor de opvoerpomp een luchtlek, dan kun je eerst van tank tot filter gaan zoeken.
simon
Roterende zit een zeefje in de pomp, weet niet of lijn dat ook heeft
jammermaarhelaas
Sluiten de leidingen naar en van de nieuw opvoerpomp wel goed af op/in hun koppeling?
Bij twijfel kan de leverancier van die pomp allicht wel nieuwe passende leidingen of slangen met perskoppelingen leveren als je met de oude leidingen naar hem toe gaat?
frammi
Heb je soms niet een van de leidingen met een banjobout met een zeefje erin gemonteerd zitten?
Heb bij een klant zelfde klachten gehad. Daar was zeefje in banjobout was vervuild/verstopt.
JensVDL
Heb ondertussen weer een nieuwe opvoerpomp van granit gestoken/nieuwe leidingen/nieuwe brandstoffilter+huis, tank uitgespoelt. Dan deed hij het goed voor een uur of 10 en ja hoor na het stro harken vorige week terug naar huis 2 keer stilgevallen. Ik denk dat dit aan mijn mazoutpomp moet liggen het kan precies niet meer anders. of ben ik fout?
contitour
Je zou er zo'n Hardi pulspompje tussen kunnen plaatsen. Deze geven altijd druk en stoppen als ze teveel tegendruk krijgen. Ik heb er zelf goede ervaringen mee.

Groet Bouke
wouterdp
Doe die opvoerpomp eens open en kijk of de kleppen in de juiste richting zitten. Heb onlangs een nieuwe opvoerpomp gemonteerd en de klepjes zaten er omgekeerd in. Was wel niet van granit maar al die rommel komt toch uit China...
berendn
Ik zou toch eens naar het tank kraantje kijken, ik heb het ook eens gehad.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!