16

Heeft er iemand ervaring met een kemppi mig/mag lastoestel?

Ben op zoek naar een ander lastoestel,nu heb nu een electroden apparaat maar hij last niet meer goed.

Deel dit topic

Reacties

Kemppi is een topmerk, dat is alvast zeker.Wel zoeken naar de juiste specificaties,en liefst kopen met garantie.
Ik heb nog een elektra beckum van 230 ampère te koop geen koopje wel goed staat op marktplaats
Ik heb al 10 jaar een Kempi. Supertoestel! Zeker als je niets van lassen kent. Enkel het materiaal en de dikte selecteren en het toestel doet de rest.
@Mdbm hallo,welk type heb je dan,één op 220 of 380 volt?
@burnie Een op 230v. Een Minarc of iets dergelijks. Het toestel moet bij ons ook mee op verplaatsing en daarom heb ik een hanteerbaar toestel genomen. Ondertussen las ik ook zonder gas, maar met gevulde draad. Monofasig kan je wel maar 4mm dik lassen of zo.
Zoals Mdbm beschrijft is een synergetisch las apparaat dat wil zeggen als je de lasstroom hoger zet dat de draad snelheid evenredig mee omhoog gaat,dit werk inderdaad wel makkelijk maar hangt ook een prijskaartje aan.
Kemmpi is gewoon een goed merk als je een 220 v apparaat wil bedenk dan wel dat deze te ligt zijn voor het zwaardere werk .
@JvH 1120 dit denk ik ook van een 220 v apparaat,als je een 380v koopt heb je altijd over.
Kemppi kempomat 150 of hoger
marktplaats.nl/a/doe-het-zelf-en-verbouw/…

is ook een mooie machine en ook een goed merk
Kempi is een goede lastrafo, maar onze ervaring is ze lassen op 1 stand goed en verander je wat moet je ze steeds bijstellen, wil je perfect lassen, voor de gewone man gaat het wel goed(misschien zijn we wel te precies haha) en storinggevoelig door al die electronica, heb thuis een tico 350s watergekoeld en regelen we zelf alles in en dat last super, vergt even wat ervaring/tijd maar ken je de machine eenmaal is het een eitje, want ieder last weer wat anders de een heeft een iets langer uitsteeklengte als de ander en dat is ook weer van invloed op de draad toevoer/stroom sterkte, vandaar dat je die automatische instellingen ook nog wel bijregelen moet. Wij willen niet weer wat anders dan de tico hebben er 2 een kleine mig mag 22 jaar oud en nooit problemen en een grote, maar dat is mijn mening
Ligt eraan waar je woont. Hier in Oss hebben ze een helle slechte service van kempi en wij hadden er veel storing mee dus zijn wij overgestapt op EWM hebben er nu 3 en lassen perfect.
Met pulserend lassen dus nagenoeg geen spatten en hebben een heel lange toorts zonder probleem (kabel)
Als je zoekt op internet worden de meeste lasapparaten gemaakt in china,de prijs is maar half zoveel maar zou dit wel betrouwbaar zijn?
Zoek je nu mma of mig? lekker kemppi kopen, uit finland, altijd goed, of lincoln electric/ miller/ lorch
@Rick V een mig toestel
Top machines, op de scheepswerf waar ik werk allemaal kemppi of miller,, onverwoestbaar en lassen perfect met open boog.
thuis voor het gewone "boerenwerk" heb ik een fitweld 300 mig/mag en een master mls 350 tig/mma beide top machines en nooit mat mee aan de hand, lassen beide ook super.
zeer aan te raden machines.
Zou een kemppi kempomat kopen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0