28

Heeft iemand ook ervaring met TireJect antilek voor banden?

Een band van mijn verreiker loopt constant leeg, maar ik kan geen lek vinden. Nu heb ik wat gehoord over TireJect, dit zou een lekke band weer dicht maken. Heeft iemand ook al ervaring met dit product, want het is namelijk wel hier in NL te koop ( tiresealant.nl/ )?
Ze zeggen daar op de site dat alle lekken worden gedicht en mijn banden zijn nog te goed om er af te halen.

Deel dit topic

Reacties

Werkt alleen bij tubeless.
Niet als er een binnenband gemonteerd is.
Bij vakkundig gebruik werkt het prima.
Weet niet of het goeie goedje die tire ject is.
Misschien dat @john deere 7810 daar uitsluitsel in kan geven....
Een proppen set werkt ook
@mdoornekamp een proppen set werkt alleen als je het (grote) gat kunt vinden.
@Fendt926Driver ja klopt. Maak er zelf wel geregeld gebruik van
Op het werk gebruiken we OKO tyresealant voor de tubless banden, werkt wel goed maar kost veel geld als je een tractorband moet vullen.
Kijk maar eens op YouTube. Spul werkt wel maar schijnt wel aan de prijs te zijn.
Hoe hard loopt ie leeg?
Als de band merkbaar zachter word met een paar dagen dan moet het eigenlijk wel zichtbaar zijn, grote kans dat het via de hiel gaat. Al met zeepsop aan de gang gegaan?
@GerbertXL als er hier een band lek is schroef ik het wiel er af en rijdt ik naar de banden boer is t in 5 minuten klaar. Dat gepruts met proppen oid.
@rommert14

soms is de situatie anders 😉 bijvoorbeeld als een machine loopt op een plek met kans op veel lekkage. of een velg wat net niet helemaal rond is of afdicht. er kunnen beste zoekplaatjes tussen zitten hoor. sommige gaan alleen lek als die bijv onderaan staat met een last er op.
@john deere 7810 Inderdaad dat had ik laatst met de mengwagen, scheur in de wang ging alleen even open als hij daar de grond raakte, maar toch wel snel leeg en alle pinken in paniek dus maar nieuwe erom laten zetten.
Quote Reactie van @john deere 7810:
sommige gaan alleen lek als die bijv onderaan staat met een last er op.

Jupp. Die hebben we thuis ook, blijft half jaar vol zitten en ineens weer 2 keer in de week leeg
@GerbertXL ik moet hem eens in de 2 weken op pompen en met sop kan ik niks vinden, vandaar dat ik aan deze tireject zit te denken. Heb er op YouTube ook wel wat filmpjes van gezien en daar maak ik uit op dat het best wel werkt. maar ik zou graag wat ervaringen horen als mensen het al gebruikt hebben.
@PietJansen Dat is wel langzaam leeglopen, kan me voorstelen dat het niet te zien is.
Bij een verreikerband vallen de kosten nog wel te overzien dus gewoon proberen zou ik zeggen.
@PietJansen

Wij gebruiken het op het werk bij klanten ook 😉 maar dan van kramp. Het is wel rotzooi, maar werkt goed. soms heb je inderdaad banden en velgen waar je het lek niet/slecht kunt vinden of dat een machine op een plek loopt waar veel rotzooi ligt, oa op vuilstort of wat. of een velg waarbij onmogelijk een binnenband in past ivm de plaats van het ventiel, dan werkt dit spul super. Grote gaten dicht het niet maar zoals in jou geval dat die langzaam leeg loopt is het een uitkomst.

Geldt natuurlijk wel voor een tubbless band. Ga je het spul gebruiken, zorg dan wel dat je na het vullen (bepaalde hoeveelheid) hangt af van de maat. De machine gaat gebruiken of de band gaat rond draaien. het moet natuurlijk wel bij de lek komen...
@GerbertXL Hier blijft de band hard gewoon. En soms is die spontaan helemaal leeg. En kunnen ook nergens wat vinden🤔😓
Wij hebben dat spul opt werk(wel van ander merk volgens mij) in de banden van 2 volvo dumpers zitten die veel op de slakken uit de verbrandingsovens rijden en tot nu toe nog geen lekke banden gehad sinds dat spul er in zit na mijn weten

Ik zou het gewoon proberen
TireJect werkt, ik gebruik het zelf ook regelmatig. Zit in al mijn verreiker banden, mestank 1x, kruiwagen, voerschuif, aanhanger, auto, balenwagen en vast nog wel een paar banden die ik zo vergeten ben.
@bram-hamminga niet valsspelen he😜
+1
tractorfan.nl/topic/236605/ Jansen en Janssen hebben banden problemen.

(klik om te vergroten)

Kan er een binnenband in? Ik zou voor het goedkoopste gaan, hetzij binnenband hetzij dat magische goedje
Ik heb toch maar dat spul besteld en in mijn band gedaan en hij is wel dicht nu. Dus voor mij een dikke prima en de kosten vallen ook nog dik mee, ja ik heb wel een kan moeten kopen van ik dacht €135 maar deze is nog lang niet leeg, ik geloof dat ik iets van een halve liter heb gebruikt in deze band. Er zit ronde de 4 liter in de kan, dus ik heb voor iets meer dan €15 de band weer dicht, en eerlijk is eerlijk, voor €15 ben ik niet klaar bij de banden boer.
Welke maat is de band?
Ik heb een lekkende 30.5R32 en daar gaat die 4 liter wel aan op ben ik bang.
@GerbertXL ik geloof dat het 17.5*24 is, gewoon de standaard maat. Ik zat nog even op hun site te kijken, en daar zeggen ze dat hoe groter de band er relatief minder in gaat. Anders gewoon even bellen, kijken wat ze zeggen.
verwijderd
+1
Ik geld niet Dat je daar de tyreject in moet doen @mitfochest
Kijk maar op YouTube bij Alex de Dutch farmer. Staat wel bij 1 van zijn vlogs. Hij is er vol lof over.
Lijkt mij ook wel wat. heb 2 banden van de kraan die ook heel langzaam leeg lopen. maar zal dat spul niet helemaal vast gaan zitten om je velg?
@jorn wijthmen

dan is het makkelijk te verwijderen met de hd spuit. mocht het nodig zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0