Boeren woedend over uitspraken OM/Linda Bregman over boerenacties

Persbericht

In Opportuun spreekt Bregman onder meer over intimidering, bedreiging en veel alcoholgebruik tijdens de boerenacties van dit najaar. Als organisator van meerdere acties waaronder de grote 1 oktober actie hadden wij direct
contact met politie (landelijk) en verschillende burgemeesters. (waaronder Krikke/Den Haag)


Wij hebben steeds gecommuniceerd dat de snelweg niet mocht worden gebruikt door tractoren, echter werden overal in het land colonnes tractoren door politieagenten van lokale korpsen rechtstreeks de snelweg op geleid, regelmatig uitgezwaaid door de plaatselijke burgemeester en wethouders.
De beelden hiervan zijn overvloedig, evenals van de gemoedelijke sfeer die overal heerste.

Een enkel incident daargelaten zijn er geen overtredingen en aanhoudingen geweest en hebben deelnemers aan de massale demontraties zich aan de aanwijzingen van politie gehouden. Ook van alcoholgebruik was op de meeste demonstraties geen sprake, al helemaal niet ‘veel’.

Agractie Nederland was verbaasd dat de driehoek in Den Haag op 1 oktober hun zaakjes niet had geregeld, onvoldoende agenten en shutllebussen had klaarstaan op het strand bij Scheveningen, en tractoren gewoon liet doorrijden en heeft destijds contact gezocht met politie en burgemeester Den Haag waarom zij zich niet aan de gemaakte afspraken hielden. Bij de grootste acties waren meer dan 5000 tractoren en ruim 20000 boeren betrokken.

Kortom, hier veegt het OM zijn straatje schoon met onjuiste berichtgeving ten koste van de boeren. Indien ze dat hadden gewild hadden ze mensen staande kunnen houden, blaastesten kunnen laten uitvoeren, etc.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

Nieuwsgrazer

Reacties

anonymous_290
Allemaal een MOB verzoek indienen naar de onderbouwing van deze uitspraak.
Het is een uitspraak namens het openbaar ministerie.
om.nl/publish/pages/…
+4
de Haas
Ach... na de belachelijke Wilders zaak weten we toch allemaal hoe het OM rolt.
bartjuh
Dat van dat alcohol klopt toch ook gewoon? Kunt geen filmpje kijken of de jonge agrariers staan erop met flessen bier in de hand... Heeft helemaal niks met demonstreren te maken dat gezuip
+9
Grasbaal
@bartjuh In Den Haag was toen alleen 0% bier te koop...
+2
J.v.G
@bartjuh wat een onzin! Laat maar een paar filmpjes zien dan van dronken boeren op 1 en 16 okt. Was alleen alcoholvij!
bartjuh
@J.v.G zeg ik dat er dronken boeren waren dan? Staan filmpjes zat op YouTube dat er om 10 uur al jongeren voor de trekker aan 't bier zitten. En als de camera komt stoppen ze 't gauw weg.. Ziet er dan meer uit als een feestje dan een demonstratie
danielle0
@bartjuh wat n gezeur....hoeveel ongelukken zijn er gebeurd door alcohol...en hoeveel zijn er opgepakt door rijden onder invloed..nou...wat voor een linkse framende gast ben jij????
bartjuh
@danielle0 ik zeg toch niet dat er ongelukken door gekomen zijn?
Wat ben jij voor nep profiel hier dan..?
Farmer_
@bartjuh Danielle is van FDF...........
+3
bartjuh
@Farmer_ lekker niveau heeft ze dan... Iemand die iets zegt wat haar niet zint gelijk maar een linkse noemen...
J.v.G
@bartjuh Ze komt voor jou en je collega's op en jij noemt haar een keybordheld🤔
Snap ook niet hoe je bij die onzin komt over
Bier! Ben je er wel eens geweest! Over keybord helden gesproken!
Straks ga je zeker nog verkondigen dat er een grimmige sfeer was😭
+1
buorman
@bartjuh
Maar bartjuh even een vraag; als jij boer of boer minded bent, waarom een belastende verklaring tegen de boeren gaan bevestigen [los van het feit of het wel of niet waar is]?
In het Ned recht is het voor zover ik weet nog altijd zo dat je geen belastende verklaring tegen je zelf hoeft af te leggen, en je mag je ook altijd nog beroepen op je zwijgrecht.
Zij beweren, dan moeten zij ook bewijzen en anders kon het wel eens laster zijn.
Vooralsnog geven ze alleen maar aan dat ze met lege handen staan als de trekkers, transport- en bouwmiddelen van stal worden gehaald.
En dat filmpje van die agent toont mooi aan hoe het zit, geen idee hoe ze het moeten regelen, maar doe een beroep op de boeren/het gbv en het is in no time geregeld.
Kunnen ze in de Haag nog wat van leren.......
jammermaarhelaas
@buorman

Als het zo door gaat zal ie op een dag nog wel leren bidden voor bruine bonen.
radium45
Jannus
Quote Reactie van @danielle0:
rijden onder invloed..nou..

Ik zal niet zeggen dat er in de diverse aanhangers annex keten die meegesleurd werden niet een biertje werd gedronken maar heb van een chauffeur gehoord dat ze 2 BOB's hadden die zich erbuiten hield van drank en die elkaar afwisselden tijdens de lange ritten
+3
Bietenbrug
@bartjuh zeg Bartje ben je er zelf wel geweest? Ik heb geen druppel alcohol gehad en ik heb ook geen enkele bestuurder zien drinken. Wel mee rijders.
bartjuh
@Bietenbrug
Waar zeg ik dat bestuurders alcohol dronken dan?
En ben er zelf niet geweest. Heb het gezien op een livestream die toen gaande was
+2
ford8630power
@bartjuh
Ik ben zelf ook geweest en als er flink zou zijn gezopen zouden er enorm veel ongelukken zijn gebeurt. Het is enorm opletten op de snelweg ook al ging het niet hard
+2
EDOO
Doen tweede kamerleden iets anders na afloop van de vergaderingen?
+11
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @EDOO:
Doen tweede kamerleden iets anders na afloop van de vergaderingen?

Naar de besluitvorming te oordelen zou je eerder denken aan van te voren!
+10
Melkboer16
Ik kan me niet voorstellen dat er boeren met alcohol op een tractor bestuurt hebben? Dat suggereert het OM in dit artikel namelijk wel!
Boeren weten stuk voor stuk dat niet kan
dennisbouter
@Melkboer16 misschien zit het probleem dan in het feit dat er meer "niet" boeren aanwezig waren dan echte boeren
+1
somerled-delremos
@dennisbouter nee, als er al alcohol werd verkocht (wat onbevestigd is), er zijn ook mensen met het OV of als bijrijder naar het Malieveld gegaan.
+5
hookwood
Sjouke Jacobsen beschrijft het wel mooi in zijn column:

Column: Het OM heeft gefaald, maar de media falen nooit

Hoe kunnen we een interview van een officier van justitie over het boerenprotest het ‘beste’ weergeven, zodat het allemaal nog wat erger overkomt. Hoe kunnen we de boeren zo negatief mogelijk in het nieuws krijgen. Dit moet de redacteur van het Algemeen Dagblad (AD) gedacht hebben. De krant bewijst dat je met selectief shoppen in een interview, een hele andere lading aan je nieuwsbericht kunt geven.

melkvee.nl/artikel/…
producent
@hookwood
magazines.openbaarministerie.nl/opportuun/2019/…
Hadden politiemensen niet eerder al hun auto voor de tractoren kunnen zetten: “Stop! U bent gearresteerd”?
(Beetje fel) “Já? Dénk je dat? Ik denk het niet. Allereerst niet voor agenten zelf. Die moesten echt aan de kant. Vergis je niet: de dynamiek was vaak echt niet fijn. Ik weet niet of je de beelden gezien hebt van boeren die bij het Malieveld door het hek heen reden? Je kunt wel van alles bedenken en gaan inzetten, maar de dilemma’s zijn groot. Chauffeurs van vrachtwagens die waren ingehuurd als beweegbare afzetting van het Binnenhof, werden bedreigd en geïntimideerd. Er was veel alcohol in het spel. En het grote publiek stond vrij massaal achter de demonstranten. Dan zit je met dilemma’s. Als je dan stevig optreedt, kan de boel enorm escaleren, met alle risico’s van dien. Tegen welke prijs wil je dan gaan optreden?

Het had weinig gescheeld of er was een burgeroorlog uitgebroken.
Fast Eddy
@producent

Heb je zelf ook nog een mening? Ik zie alleen maar geknipte en gekopieerde berichten van jou.
+4
producent
@Fast Eddy

Ja wel hoor, ik ben zeer te vrede over de ZLTO en de plaatselijke afdeling pas nog een bijeenkomst gehad waar bestuurders en ambtenaren van de provincie aanwezig waren over de stikstof.
Er wordt hier de laatste tijd ( sinds een paar jaar )vaak op de man gespeeld en daar heb ik geen zin in, discussie is vaak ver te zoeken. Je ziet meer prikkers die hier al lang komen en nog maar sporadisch hun mening verkondigen.
producent
nltimes.nl/2019/12/…

Official: We "failed" to keep tractors off highways during "grim" protests
……….
Besides that, the tractors often do not have number plates, making enforcement more difficult. "Tractors, we have noticed, are very difficult to stop. You can set up blockades, but in places where there is no guardrail, they just drive down the road. Into the meadow. Around the blockades. And back on the highway."
+3
Bakker S
Ja lekker bier drinken... Dan op de terugweg een ongeluk krijgen. Dan ben je wel bezig je bedrijf in de weegschaal te zetten. Alleen een idioot zonder hersens zo dit doen!!
+7
Nico96
Mevrouw wist om 6.00 uur niet dat er enorm veel tractors onderweg waren? Dan heb je inderdaad gefaald.
+5
jehan
Jammer weer wat ik lees bij zon bericht ..weer zijn er opmerkingen van tegen en voorstanders..daarom stel ik voor dat er niet meer van die berichten hier op tractorfan komen ..die nieuwsgrazer laat maar in de wei blijven
+2
buorman
Je kunt het ook van de positieve kant bekijken; ze geven voluit aan dat ALS de boeren en/of bouwers boos zijn, dat er dan geen houden meer aan is.
En nu zullen ze wel heel graag een kenteken op de trekkers willen, maar als alle boeren boos zijn is die er ook zo af 😃
tinus-1234
eerlijke politieagent over protest Malieveld
+5
Jannus
danielle0
@Jannus echt goede gast...veel contact mee gehad. Er is echt wel te overleggen met hen. Wij wilden geen chaos of ongelukken...dus samen gecoördineerde chaos gemaakt🤭haha
Jannus
Quote Reactie van @danielle0:
Wij wilden geen chaos of ongelukken...

We waren allen 1 op het Malieveld,politie vertelde dat ze liever met 10000 boeren te maken hadden dan met 100 voetbal 'fans'
Jan S
@tinus-1234 Ik heb het filmpje ook gehad op mijn mobieltje ik weet niet hoe ik het hier moet downloaden.
Farmer_
geenstijl.nl/5151204/…

(klik om te vergroten)

😃
+1
Heeft iedereen moeten blazen die deelnam aan het verkeer?En wie intimideerde dan? Nou begrijp ik waarom ze kenteken plicht willen invoeren, om iedereen kunnen te bekeuren .Wat een uitspraken van OM. Nee ,een varkenshouder in Boxtel en pelsdierhouders bedreigen en schade aanrichten door activisten en bedrijven naar de klote helpen is normaal zeker en die dan met een lachertje ervan afkomen,FUCK YOU MOTHER AIRSHOLE,S
contitour
Ik krijg vooral beelden te zien van boeren die een waterkanon van de politie uit de berm trekken, een motoragent die koffie krijgt onderweg, etc.. Als ik agent was zou ik liever een protest van 1000 boeren die in hun bestaan worden bedreigd, begeleiden dan een protest van 100 duindorpers die geen fikkie mogen steken. (even perspectief maken). Wat is er nu eigenlijk echt aan incidenten geweest.....? Bijna helemaal niks.
Ik was zelf in Arnhem voor het provinciehuis. Veel politie, maar eigenlijk een heel ontspannen sfeer.
Ik kan me nog herinneren dat de linkerflank van de samenleving wel eens demonstreerde (Piersonrellen, Krakersrellen, veldslagen bij Kalkar en Dodewaard) en daar ging het er wel wat heftiger aan toe. Nederland is niks meer gewend.

Toch aan iedereen: Ein Guten Rutsch
Grasbaal
Zie jij boze boeren?:
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!