Ford 4000 - Welke olie in versnellingsbak ford 4000?

Hallo

We zijn er achter gekomen (door vele hulp) dat de olie vervangen moet worden, we hebben vandaag gekeken, en de olie van de versnelling en achterbrug is apart. De olie van de achterbrug hoeft niet vervangen te worden, maar de olie van de versnellingsbak wel, welke olie moet hier in?

Gr. Bart van de Ven
bart-van-de-ven

Reacties

basia
B.v. Agrifluid IH van Kroon of 15w40 STOU , kun je ook voor motor gebruiken .
jammermaarhelaas
@basia

Quote Reactie van @basia:
B.v. Agrifluid IH van Kroon of 15w40 STOU , kun je ook voor motor gebruiken

Nee! Niet doen aub!! Is niet voor de motor!!! Ik zeg het even hard, anders gaat @bart-van-de-ven straks gemoedelijk die olie in de motor van zijn 4000 gieten, en is het snel voorbij met het tour-plezier.

Info van Kroon bij die olie:
kroon-oil.com/nl/catalogus/…

Dat is een UTTO, geen STOU, dus niet geschikt voor de motor, wel voor de rest.
Dit staat bij de productomschrijving van Kroon, en bij de specificaties staat Ford M2C 134-D, dat is bij Ford de specificatie voor een UTTO, geschikt tot sowieso de 40 serie. Dus voor de hele trekker, behalve voor de motor.

Als het dan een STOU moet worden, dus die overal in kan, ook in de motor, dan zou deze kunnen:
kroon-oil.com/nl/catalogus/…

Het gaat namelijk om de Ford specificatie M2C 159-C, deze geeft aan dat hij voldoet aan de Ford specificatie voor een universele olie tot bij mijn weten sowieso de 10 serie. Ben er zelf geen fan van, maar het kan.
basia
@jammermaarhelaas

Ja sorry , beetje slecht geschreven

Alleen de STOU olie kan in zowel de bak als motor
De Agrifluid IH kan ALLEEN maar in de bak

Zo beter ?
jammermaarhelaas
@basia

Het gaat mij er om dat topicstarter het goed begrijpt, jij en ik weten waar UTTO en STOU voor staan. Dus was zeker niet persoonlijk bedoeld.
+1
Ford 8700 force
@jammermaarhelaas zeker bij oudere trekkers is het raadzaam om de hele bups gelijk te verversen. Als het wit schuimt bij de versnellingsbak,zal de achterbrug niet veel nieuwer zijn. Bezuinigen op olie is een dure hobby. De 1000 serie Had alleen filtertje inwendig
+1
jammermaarhelaas
@Ford 8700 force

Heb destijds bij mijn gebruikt gekochte 4610 na 8 proefuren alle olie en koelwater ververst. En alle filters nieuw, kost ff wat, maar begint weer met een schone lei.
Gezien de zooi die er uit kwam (motorolie was koud ook dun als water en transmissie en schterbrug waren als mosterdsoep) was het geen luxe.
+1
5000 fan
Mij lijkt de utto wat dun voor in de standaard versnellingsbak. 80w90 lijkt me zeker zo goed
simon-riedstra
Cardaon oil . 80w 90 lekkere dikke stinkoil
+1
Fordje4600
Ik heb in mijn 4600 en 7000 gewoon dezelfde olie 15w 40 wat ik op de motor heb gedaan ook op de versnellingsbak, loopt de bak niet op stuk
+1
basia
@Fordje4600

Moet je eigenlijk wel STOU (SuperTractorOilUniversel) gebruiken , omdat die zowel aan motor en transmissie specificaties voldoet .
Voor echt zwaar trekker gebruik , zou ik toch kiezen voor echte motorolie voor motor en voor transnissie en achterbrug transmissie olie .
Voor normaal trekker gebruik kan STOU olie voor motor en bak prima .
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Fordje4600:
dezelfde olie 15w 40 wat ik op de motor heb gedaan ook op de versnellingsbak

Je bedoeld motorolie in de versnellingsbak? Geen STOU neem ik aan?
Fordje4600
@jammermaarhelaas ja gewoon motorolie in de versnellingsbak, bij de 4600 en 7000
roscho
@Fordje4600 Hoe lang heeft hij er nu al mee gelopen? En hoe weet je dat hij er niet van zal stuklopen? Liever geen "gewone" motorolie op de versnellingsbak, voor het gemak zou je wel "dubbeldoel"-olie kunnen gebruiken (STOU), nog beter is de olie die er speciaal voor is gemaakt en klopt met de specificaties van Ford.
Fordje4600
@roscho mijne ongeveer 200 uur, dealer deed het vroeger ook bij de beurten van de ford trekkers. Nooit wat kapot gehad
roscho
@Fordje4600 Op een trekkerleven van 10.000 uur is 200 uur nog niet zoveel. Wellicht schrijft Ford deze olie voor en dan is er niks aan de hand. Maar anders wil ik die trekker wel eens weerzien als hij 10.000 uur met dit type olie heeft gedraaid.
+2
jammermaarhelaas
Voor een IH is ooit een advies gegeven van motorolie in de versnellingsbak, @Wimsumar had daar een link van.

Heb dit bij Ford nog nooit gezien, altijd eigen specificaties voor de bak (M2C 41, 86, 134, desnoods 159) en nooit motorolie (M2C 121). Waarmee ik niet wil zeggen dat het niet kan, maar waarom zou je het doen? Om de prijs sowieso niet lijkt me, scheelt amper iets.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden olie en versnellingsbak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!