Ford 1210 - Hef werkt niet na demonteren voorlader

Mijn hef werkt niet meer na het verwijderen van voorlader incl ventiel, ik moet dus iets veranderen in het aanbouwblok maar weet niet precies wat, iemand die het mij kan vertellen?
dennisbouter

Reacties

+3
roscho
Even om toevalligheden uit te sluiten: als je het ventielenblok van de voorlader weer monteert, werkt alles dan wel weer?
Is het nu misschien zo dat de hele loop van de olie nu onderbroken is en dat het door het overdrukventiel gaat? In dat geval zou je misschien een slang tussen de onderbroken leiding kunnen zetten.
dennisbouter
@roscho dat ga ik niet meer proberen hij is verkocht, een slang is een optie maar niet hoe ford/shibaura het bedoeld heeft, er zit een blok tussen de leiding met nu dus 2 stopjes waar de voorlader op kan, bij een kubota zit hier een kraantje wat je omzet bij deze ford niet ik vermoed iets in het blokje omzetten
roscho
@dennisbouter Dan verkoop je dus een trekkertje met een niet-werkende hef. Als koper zou ik die laten staan, tenzij de prijs ernaar is.
dennisbouter
@roscho ik verkoop de voorlader 😉
roscho
@dennisbouter Ik vermoed dat je de leiding dicht hebt gemaakt en dat de pomp zijn druk niet kwijt kan. Of heeft die een overdrukventiel? Indien niet, dan vrees ik dat de hydropomp snel aan het einde van zijn leven is. Het is trouwens ook niet fijn dat continu de druk weggeblazen wordt door een overdrukventiel.
dennisbouter
@roscho dat weet ik wel zeker en dat de pomp het niet fijn vind dat is ook een ding wat zeker is
contitour
Ik heb afgelopen zomer externe hydrauliek op mijn Yanmar aangelegd en daarvoor heb ik de leiding van de pomp onderbroken en via het ventielenblok (1x enkel en 1x dubbel) naar de hef geleid. Als het bij jouw op dezelfde manier aangesloten is geweest moet er ergens een onderbreking zitten. Ik kan me voorstellen dat wat Roscho zegt klopt.
Hier het filmpje met uitleg, misschien heb je er wat aan.

mvg. Bouke
dennisbouter
@contitour mijn trekker is origineel af fabriek voorlader voorbereid de onderbreking zit in het originele aanbouwblok voor de hydrauliek
jan4072
Heb je de aanvoer en retour leiding aan elkaar gekoppeld nadat je het blok er afgehaald hebt? Dan kan het dus zijn dat de olie gewoon naar de aanvoerleiding van de voorlader gaat en net zo makkelijk via de retour weer terug. Je moet de aanvoerleiding naar de voorlader afstoppen. Denk ik.
dennisbouter
Dit is de situatie. Heb met een schroeverdraaier geprobeerd de pen te draaien

(klik om te vergroten)

Tekening uit werkplaatshandboek

(klik om te vergroten)

+3
dennisbouter
Update: met veel pijn en moeite de stift met een grote schroevendraaier een kwart slag weten te draaien, de hef werkt nu weer
+1
roscho
@dennisbouter Mooi dat het gelukt is en fijn dat je ons even op de hoogte houdt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 1210 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!