Illustratie van:

International 523 - Remmen

Mijn linker rem werkt niet en de rechterrem blokkeert. Nu gaan de assen van de remmen de achterbrug in. Is dit makkelijk open te maken of moet ik de halve achterbrug demonteren?

Groet,
Smeule

Deel dit topic

Reacties

IHC-power
Voor de remmen open te maken, moeten de achterassen eraf. Dat is toch een hele klus als je het nog nooit gedaan hebt.
old man jose
Beide wielen demonteren, spatschermen demonteren en dan zie hoe da achteras open moet.
Remstangen los en de eerste rij bouten eruit takeltje erbij en hopla.
ihcparts.nl/Nieuws/werkplaatshandboeken/…
Tom VB
Droge remmen aan de buitenkant vd bak kun je zo demonteren, remstangen los, deksels eraf, nieuwe schijven monteren, retourveren vervangen, kogels schoonmaken, inwendig schoonmaken, monteren, afstellen klaar.
Corne S
De inbussen aan de bakkant laten zitten. Anders kan het fout gaan met het differentieel. Ook kijken waar die split. Nl. zo ver mogelijk van de kop van de bout vandaan. Dan kan de olie in de as blijven.

Als de remmen vettig zijn, nieuwe keringen erin en onderin de gaatjes doorprikken, zodat het zweet olie weg kan lopen en de remmen niet smeert. Echter wel weer opletten, wanneer je de as monteert, dat de keringen heel blijven.
Smeule
@old man jose

We gaan het eens proberen. Bij de werkplaatsboeken staat de 523 er niet bij is er een die ik zou kunnen gebruiken?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 523 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!