Beste banden druk meter

Hallo allemaal

Ik heb weinig geluk met het vinden van een betaalbare maar voor al goede bandendruk meter. Ik verwacht dat ik niet de enige ben vandaar mijn vraag, welke banden druk meter gebruik jij die betaalbaar is en lang mee gaat?

Groeten Dave
dave 7810

Reacties

+2
Nick421
Ik gebruik deze al jaren voor trekkertrek, auto’s en rondom het bedrijf.
Erg robuuste bandenspanningsmeter, en heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

gereedschapland.nl/product/777/…

(klik om te vergroten)

+1
GerbertXL
Pcl schijnt een hele goeie te zijn maar nogal duur. Ik heb zelf een michelin eurodainu maar die kost ook 80 euro. Voor trekkertrek heb ik een john deere digitaal. Maar ze geven wel allemaal iets anders aan als de bandenpomp bij trekkertrek... (meestal eurodainu).
+1
walker1
@GerbertXL Hoe groot zijn die verschillen? Als jij 's ochtends thuis voor vertrek de spanning meet en je rijd daarna naar de trekkertrek en ze meten daar nogmaals, dan zal het best iets hoger kunnen zijn, banden worden warm, buitentemperatuur die hoger is.
dennisbouter
@walker1 's ochtends voor vetrek? Laat ze eens aflopen op 0,6 en zet hem ff 10 minuten in de zon
walker1
@dennisbouter dat bedoel ik, dan meet je ook al verschil. Vandaar ook mijn vraag aan @GerbertXL hoe groot de verschillen eigenlijk zijn.
GerbertXL
@walker1 Een paar tienden tot een halve bar. Nooit nauwkeurig genoeg in de gaten gehouden om er verder iets zinnigs over te zeggen.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @GerbertXL:
Pcl schijnt een hele goeie te zijn

Hier ook goede ervaringen mee.
Nauwkeurig en blijft al aardig lang heel.
+1
arnoud
De digitale van AliExpress werken prima 😅👌
+3
Ford revisiemotor
Hier een Michelin eurodainu in gebruik. Deze is af fabriek geijkt.
Als tip wil ik meegeven, om je bandenspanningsmeter te controleren bij een tankstation, waar ze een bandenpomp hebben waar je geld in moet gooien om te kunnen pompen.
Deze worden periodiek gecontroleerd en geijkt, volgens een medewerkster van dat tankstation.
Dan heb je een idee hoe de waardes van je bandenspanningsmeter zich verhouden met een regelmatig geijkte pomp.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!