Welke zitmaaier het beste

Hallo Allemaal,
we willen een nieuwe zitmaaier aanschaffen, maar wat is de beste keuze.
we willen kiezen tussen 2 modellen.
de Honda HF 2622 en de Stihl RT 6127.
beide maaiers hebben een maaidek van 125cm en een 2 cilinder motor.
de stihl heeft een b&s motor de honda een honda motor.

wat is jullie ervaring met deze maaiers?
alle reacties zijn welkom.

gr, arjan
423-1246

Reacties

+2
jehan
Geen van beide ..
guus hiddink
@jehan een wolvarken is het beste
jehan
@guus hiddink hahah ja hoeft geen brandstof in
guus hiddink
@jehan precies en als ie niet bevalt druk je hem door de gehaktmolen tbv een broodje schoap
jehan
Brrrr heb dan liever een pogge op mn broodje..bij schaap heb ik altijd het idee dak wolle in mn mond heb
angelo-nabben
Gewoon zelf beslissen!
David-B
Als de prijs het zelfde is, zou ik voor de Honda gaan
5000 fan
Honda is betreft technisch beter, en heeft nooit de pijp verstopt. Maar de stihl (viking) heeft een mooier maaibeeld
bartjuh
@5000 fan
Zo'n Viking heeft mijn buurman ook.. Ik heb een mcculloch... Veul goedkoper en maar maait zeker zo mooi. Ook omdat de mijne wielen aan 't maaibord heeft en niet gaat happen als het niet helemaal vlak is.
+3
deerefan
Nothing mows like a Deere 😁
roscho
Ik geef geen antwoord op je vraag, maar ik wil je een overweging aan de hand doen. Beide maaiers zijn benzinemaaiers. Ze maaien mooi op een glad gazon.
Is je gazon wat grover en ook wat groter, dan zou ik zeker een diesel in overweging nemen en nog liever een minitractor met losse maaier. Zo'n tractortje heeft ook zonder die maaier nog legio mogelijkheden. Ik maai mijn boomgaardje al zo'n 15 jaar met een Hinomoto minitractor, ik zou het ding niet willen ruilen voor welke benzinemaaier dan ook. Hij was al een jaar of 10 toen ik hem kocht, maar hij is nog lang niet aan zijn eind. Diesels trekken beter door als het gras langer is en zijn nog een stuk zuiniger ook.
flip1150
Je vraagt welke de beste zitmaaier is maar hebt zelf al een keuze gemaakt wat jij de beste vindt.
Dus in die zin is de vraag voor een groot gedeelte al beantwoord. Ik zou zeggen ga voor die maaier waar je de beste relatie met de dealer hebt.
redeagle14
@423-1246 neem altijd een zitmaaier met wielen aan het maaidek. Een hangend maaidek werkt alleen als je een zuiver waterpas gazon hebt. En een Honda maait ook goed in nat gras door de extra waaiers. En neem geen combi messen, maar ga mulchen of vangen. Combi werkt beide maar half.
jammermaarhelaas
Waar liggen de velden die je gaat maaien?
Afhankelijk daarvan zou ik kijken naar de mogelijkheden met een robot maaier.

Hebben hier een paar stukken rond het huis, en er loopt sinds een jaar een Huqvarna automower (robot maaier). Eens in de maand messen wisselen en de rest gaat van zelf. Hij maait volautomatisch naar behoefte, gemiddeld 4 dagen van 18 uur per week.
Nooit meer gras opvangen, nooit meer tanken, nooit meer olie verversen, nooit meer filters vervangen, enz. En, ik heb nog geen moment het maaien met de motormaaier gemist.

Er zijn maaiers die 400m2 aan kunnen en er zijn er die 5000m2 aan kunnen. Twee maaiers is ook nog een optie.

Het idee is dat de robot het bij houdt, dus steeds korte stukjes afmaait, die tussen het gras vallen. Als je toch meer ineens wilt/moet maaien, kan dat ook, zie:

RobVolvo
Waarom een trekker model en geen frontmaaier? Of wil je perse opvangen? Frontmaaier zou ik een Husqvarna Rider kopen, daar deze naar mijn mening het mooiste resultaat in mulchen geven. En voor opvangen zou ik naar een Etesia kijken, Etesia heeft veel windverplaatsing en een grote doorvoertunnel naar de vangbak waardoor ie ook goed nat gras en blad aankan. Ook is de bouw hiervan veel degelijker dan een trekkermodel. 😉
jehan
Ohoh we gaan over op andere merken .....dan doe ik ook nog een boon in de pot ...ik zou voor TORO TIME CUTTER HD XS 4850...met met my ride veerssteem en heavy dute maaidek..ben er zelf zeer tevreden mee
+2
RobVolvo
@jehan Alle reacties waren welkom stond er toch... 😛
+2
jehan
@RobVolvo klopt ja ...levens gevaarlijk dat je zoiets vraagt hier op tractorfan
+1
423-1246
@jehan dat is zeker een goed alternatief, maar ik wil opvangen en dat kan bij deze niet
+1
jehan
@423-1246 oke ..over opvangen was ik altijd sceptisch ..na een seizoen met de toro gemaaid te hebben wil ik niet meer opvangen..scheelt enorm in tijd van maaien
+2
jammermaarhelaas
@423-1246

Wil je er een pony mee voeren?
+1
jammermaarhelaas
Vraag over pony voeren was serieus, deden dat destijds hier met het gras uit de opvangbak. Pony's waren er blij mee.
flip1150
@jammermaarhelaas Hierbij moet je wel vermelden dat het gras binnen enkele uren op moet zijn. Als het gemaaide gras gaat broeien is het zeer slecht voor de dieren.
Wij hebben altijd opgevangen zodat de kinderen niet het gras mee naar binnen droegen als ze buiten gespeeld hadden.
jammermaarhelaas
@flip1150

Die kregen een karig rantsoen, en dat gras was een verwennerij, dat was snel op.
SJB533
@jammermaarhelaas
Wij gooiden het wel eens voor de koeien cq jongvee of stier
deufi
Beide merken ken ik niet. Goede keuze hangt ook mede af van het te maaien oppervlakte en hoeveel tijd je er voor uit wilt trekken om te maaien.

Wel zou ik nooit een maaier met een opvangbak kopen, maar juist een maaier met een goede mulchkit eronder. Daar blijft je gazon veel mooier vang, omdat je de voedingstoffen weer direct terug brengt naar het gazon. Verder raad ik qua snelheid en comfort een zeroturn aan. Ferris is een topper qua conform en maairesultaat en uniek met zijn vering.

Eentje die vergelijkbaar is met jou gewenste vermogen en maaibreedte
ferrismowers.eu/nl/zero-turn-maaiers/…

Zelf hebben wij al 13 jaar ervaring met dit merk en bevalt ons goed.
+1
geerts 88
Ik heb de Honda en ben daar zeer tevreden over. Hebben 3 honda zitmaaiers gehad. Motoren zijn betrouwbaar
jacco-beun
Ik zou gaan voor een maaier met een b&s motor. Onderdelen zijn stukken goedkoper. En als hij niet goed loopt dan kan je de carburateur nog gewoon afstellen. En bij een honda moet je de carburateur vervangen. A 250 euro. En een briggs carburateur heb je voor 120. En het onderhoud aan een briggs is stukken makkelijker en mankeerd meestal maar weinig aan. Ik kom ze allebij tegen dagelijks. En zie meer briggs dan honda. Honda zal wel wat zuiniger zijn verbruik. Masr start moeilijk na een paar jaar en als hij moet werken dan houd hij er mee op omdat hij de pk's niet heeft. En bij een briggs heb ik dat nog nooit gehad zelfs niet met een motor uit 1985.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!