Illustratie van:
21

Flingk boxenstrooier - AG maxi zaagselstrooier Iemand ervaring?

Wij strooien op dit moment met een Bobman S onze boxen in als de koeien in de wachtruimte staan. We stappen echter in juli over op melkrobots en dan kunnen we niet meer met de bobman de roosters schuiven en zaagsel strooien. De roosters worden inmiddels geschoven door een Lely Discovery en dat gaat best prima, echter moet ik weer als vroeger met zaagsel lopen leuren en dat bevalt wat minder.

Nu kom ik 2 strooiers tegen die mij wel geschikt lijken. Wie heeft er ervaring mee met de
AG maxi zaagselstrooier
Flingk SE strooier

Ervaringen? Altenatieven?

Deel dit topic

Reacties

+1
Hier al vanaf 2006 een ag maxi, is nu met zn 4e accu bezig, keer een nieuwe schakelaar op gekomen en vorig jaar het afvoerbandje en een looprol vervangen. Bevalt super. Wij strooien gemalen stro ermee, en gooi er elke keer een schep kalk in. Word mooi vermengd
+1
Wij hebben het eens 2 jaar geprobeerd met zo een ag maxi, op zich een heel mooi systeem, zeker voor robotstallen, maar kwalitatief was die van ons een ramp, er hebben er hier in de streek heel veel gelopen, geen enkele is over gebleven.
@mf6495driver Thanks, hoe doen jullie het nu?
+1
@JoramH

Ik doe het nu met een Rolmops waar een schuif een een strooibak opstaat. Eigenlijk het zelfde systeem als jullie bobman. Bij ons werkt dit perfect, maar wij hebben dan ook geen robotstal.
Ik vind het wel vreemd dat @MaartenMandemaker wel goed te spreken is over zijn Ag maxi. Misschien hadden wij een ander type ofzo?
+1
@mf6495driver die van ons is 14 jaar oud nu, nog weinig trammelant mee gehad. Hier lopen er wel veel in de buurt. Tegenwoordig zijn ze van rvs, dat is wel beter, want de verzinkten roesten wel
+1
Hebben 3 ag maxi stooiers gehad, dingen waren echt een ramp. Ze verroesten hier compleet, had op een gegeven moment alleen nog maar een handvat in de handen als ik de strooier wou pakken. En moesten geregeld gerepareerd worden
Nu hebben we 2 jaar een flingk se strooier, ding bevalt super. Heeft ook meer mogelijkheden dan de ag maxi (links en rechts strooien, verschillende snelheden). En de service van flingk is ook super, de problemen worden tot nu toe snel en gratis opgelost

Toevoeging: wij strooien zaagsel
Heb hier nu ook 1 jaar de ag maxi strooier 2e hands gekocht en bevalt super! strooi ook gemalen koolzaadstro met kalk! heb een grote bak gemaakt die ik vol kan kiepen met de verreiker en dan met de strooier er onder en dan kan ik het stro er zo in schuiven! wil nu een afvoerbandje maken met een bak er boven op dat ik het strooisel er zo in kan laten afvoeren!
wij melken ook met robots!
Heb wat prijzen opgevraagd en de Flingk is wat duurder maar mijn gevoel geeft aan dat ie ook wat degelijker is. Derde wiel lijkt mij ook wat handiger.

Bedankt voor jullie input tot nu toe!
@JoramH de flingk kan wel slecht overweg met gemalen stro. Dus weet niet of je dat ook wel eens gebruik?
+1
@casejxu Nee hebben altijd zaagsel in de boxen. heel makkelijk te strooien product. Alleen niet buiten bewaren met de bobman, dan plakt het iets meer en loopt ie er wel eens in vast.
@JoramH volgens mij heeft martien visser wel een demo, kun je het eens uitproberen
@rickboer blija hier sinds 1,5 jaar een ag maxi ook al een en ander aan gehad maar is wel.makkelijk te repareren. Strooi er vlaslemen en kalk mee. Iedere ochtend en avond een volle strooier. Heb ook gat wat ruimer geslepen. Denk dat het duper machientjes zijn voor schoon zaagsel. Flink ziet er degelijker uit maar kost 70÷ meer.
@BEboer hier hadden we de gaten idd ook groter in de ag maxi. Flingk is inderdaad een stuk duurder, maar nu we beide strooiers een tijd gebruikt hebben vinden wij dat flingk het prijsverschil wel waard is
Waarom blijf je niet gewoon met je huidige strooier strooien?
Zo heel veel groter dan de genoemde alternatieven is die toch niet?
Wij strooiden altijd met deze:

Gingen we ook wel eens mee tussen de koeien door als het zo uitkwam.
Viel me niet tegen hoe snel ze daaraan wennen.
@hobbyboer heel mooi
@hobbyboer is een diesel, maakt veel lawaai en heeft relatief veel ruimte nodig om te bewegen. Kan in onze stal alleen als alle koeien in de wachtruimte staan.

Kunt niet achter de koeien langs als ze staan te vreten ivm een enkele keer een trap naar achteren, draaien kan dan al helemaal niet.

Zon karretje draait om zijn as, is veel korter en maakt geen herrie.
Hier nu 10 jaar ag maxi
Wel eens wat aan gehad maar mag ook wel voor wat je er mee doet, staat altijd in de stallucht en is dus wel roestig nu zou ik voor de rvs uitvoering gaan.
(Zaagsel)
+1
@T6020 power ik heb die van ons ontroest en helemaal in de zinkspray gespoten. Rvs is wel een uitkomst idd.
@MaartenMandemaker met al die roest doet hij ook wel 😜
De bovenbouw (ton) is wel bijna roestvrij bij ons.
@T6020 power Ja dat wel, maar het werd bij ons wel slim. De ton werd ook al knap roestig bij ons. Maargoed 14 jaar op stal.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Flingk boxenstrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0