Illustratie van:

Case International 1455 XL - motorrevisie

Beste collega's , ik heb nu in mijne 14 nieuw bussen en zuigers gemonteerd . Wat is nu het volgende ? Gewone olie en rijden maar of eerst inloopolie erin ? Ik ben ooit in Neuss geweest en daar werden de motoren eerst aan een waterrem gekoppeld . Ik moet er wel bij zeggen dat ik weinig uren doe met dat beestje , tis hobby . Reacties ?

Deel dit topic

Reacties

looman
tractorfan.nl/topic/9924/

Die vraag had ik al eens gesteld, misschien heb je er wat aan...
DESLAGERURRE
INLOOPOLIE ??????????????? hahahaha wie heeft jou dat wijs gemaakt ?
jo845xl
Dank je wel Iooman voor de reactie . ik wist niet dat de vraag al gesteld was . Mij hadden ze ook verteld 50 u inloopolie en dan gewone erop . De reden van die bussen en zuigers is dat ik een paar jaar geleden al nieuw bussen en zuigers ( granit ) laten monteren heb bij de verdeler . Toen is ook de pomp , verstuivers , turbo en de cylinderkop vernieuwd . Sindsdien altijd heel veel last gehad van blauwe rook , ook als ie warm was . Vandaar terug opnieuw die zuigers en bussen maar nu van het merk KS . De eerste keer heb ik wel niet gereden met inloopolie en daarom wil ik dat nu proberen .
DESLAGERURRE
En wat is dan het verschil tussen normale olie en inloop olie ?
tractorliefhebber
@DESLAGERURRE Nog nooit van inloopolie gehoord?
DESLAGERURRE
Ja als verkoop praatje ... 😉
ford8630power
De olie zal wel hetzelfde zijn maar misschien heb je de eerste uren veel meer slijpsel.
radium45
Inloopolie bestaat wel degelijk, is schrale bijna ongedoopte olie
DESLAGERURRE
@ford8630power

ja die olie na 50/75 uur aftappen en weer nieuwe op doen .. plus nieuwe filters ..
DESLAGERURRE
@radium45

weer z'n verkoper :lol:
radium45
Whaha, speciaal veur oe maak ik venoavend ff inloop-olie, kun je ff testen
looman
Met een 14 heb ik geen praktijkervaring, wel zitten er bij mij ook KS bussen en zuigers in. Was een goed merk vlgs de man de cilinderkop-revisie heeft gedaan. Blauwe rook bij de 44-serie kan komen door uitgeharde klepsteel-rubbers.
mickheijboer
Vroeger was er in loop o;ie dat klop wel maar je kan er nu gewone olie in doen en na 50 uur verversen
Valtra-Fordpower
Eventjes laten draaien op ATF, en dan verversen na een halfuur / uur ofzo.... ATF is reinigend 😛
shovel-joopie
Gooi er een half litertje bardahl olie bij is ook een reiniger, en hoeft niet na 50 uur ververst te worden.
MartijndenBoer
Niks geen atf of andere rommel in gooien. Gewoon normale olie er in en na 50 uur verversen is er niks aan de hand. Rij um eerst netjes warm voor je echt zwaar werk doet maar verwen um niet met lui werk. Mijn 1255 staat voor de dieplader na de revisie. En dat doet um zeer goed.
hankook
Inloop olie dat is echt verkoop praatje
maar welke koppaking heb er tussen zitten is wel belangrijk dat orzieneel tussen doet niet van granit daar zit minder staal in en blaas zo tussen uit en mischien komt daar rook vandaan
en is roken mag altijd maar in loop olie is gewoone olie alleen je doet met 20 uur af maar is gewoon onzin 50 kan zat meer dan zat
MartijndenBoer
Dat inloop olie onzin is is pas onzin . Dit is wel degelijk een schralere olie dat het sneller in slijt op elkaar . (zuigerveren op de cillinderwand ) . Tegenwoordig wordt het steeds minder gebruikt maar bestaat wel degelijk .
radium45
@MartijndenBoer

hehe, eindelijk iemand die mij gelijk geeft.
MartijndenBoer
Ik had nog geen eens het stukje gelezen over die olie maar zo wordt wel het hele verhaal duidelijk en bevestigd . Bedankt radium45
basia
@MartijndenBoer

& radium ; ik sluit me bij jullie aan ; zeker weten dat er inloop-olie bestaat ; volgens mij wordt het fabriekswege nog wel toegepast ( Bij auto.s sowieso) Ik heb al eens van een scheepsmonteur gehoord als ze geen inloopolie gebruikten bij nieuwe motoren ; ze later altijd olieverbruik haddden ; Door inloopolie te gebruiken is de motor sneller "glad " van binnen ( cilinderwanden en zuigers+veren )
radium45
Ik weet bijna zeker dat Mercedes ze toepast bij de motoren die in de Claas hakselaars komen te liggen.
1066
Toen wij de 1455 nieuw kregen zat er ook speciale olie af fabriek in en die moest er zo lang mogelijk in was beter voor de motor en verder
warm rijden en dan zo zwaar mogelijk belaste krijg je de fijnste motor
ErDee
Dat was zeker hy-tran?
radium45
@ErDee

Hydrauliek olie in een motor??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
6