Illustratie van:

Mc-Cormick 423 - Veel olie uit de uitlaat

Hoi!

Na tijdje stilgestaan te hebben is de Cormick nu weer volop actief. Stronken trekken, afgezaagde takken opdrukken etc. Ik heb eerst de olie ververst en filter vervangen. Olie is Total Tractagri HDX 15w-40. Als de motor warm is spuwt hij veel olie nu. Dacht eerst aan vastzittende olieschraapveer door lange stilstand, maar nu nog steeds veel olie spuwen.
Allemaal spetters op de motorkap en gehele trekker en in mijn gezicht 😀. Is dit een teken dat de zuigerveren/cilinders af zijn? Of komt het door deze olie? Olie heb ik bij mechanisatie bedrijf weg. Cormickje trekt nog wel als een beest, dus dat is prima.
Hoop dat iemand mij kan helpen.

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
@McCormick-IHC
Deed hij dat voor de olieverversing ook?
Heb je niet teveel olie gevuld?
McCormick-IHC
@Klein Rot voor de verversing was het lang niet zo erg als nu. Had toen een BP Terra 10w-40 olie, dus die was dunner. Oliepeil bij verversen iets lager gehouden maar ruim voldoende, bewust niet te veel.
Klein Rot
@McCormick-IHC
Dan heb je grote kans dat de zuigerveren versleten zijn, heb je ook veel carterdruk.
McCormick-IHC
@Klein Rot komt wel rook uit het buisje waar de peilstok in zit maar niet dat wanneer je gas geeft de olie er uit komt.
Freggel
@McCormick-IHC een 10w40 gaat enkel koud iets dunner zijn dan een 15w40. Bij warme motor hebben ze quasi dezelfde viscositeit.
Fast Eddy
Het zouden ook je kleprubbers die niet goed meer zijn.
+1
McCormick-IHC
@Fast Eddy hmm..ja dat zou idd ook kunnen. Wordt me wel steeds duidelijker dat het versleten/gebroken zuigerveren of idd versleten klepsteelrubbers zouden kunnen zijn. Denk dat er even flink gesleuteld moet worden 😄
Henk1965
Ik heb ook een vraag nl. Waar zit de vuldop voor de motor olie? Ik heb nog niet zolang een 423.
Corne S
@Henk1965

Peilstok eruit. Daar kun je hem bijvullen.
Henk1965
@Corne S dat dacht ik ook al.
Yanmarthomas
Als er niet te veel olie in zit zullen de zuigerveren wel de beste tijd hebben gehad. Heeft hij veel carterdruk?
McCormick-IHC
@Yanmarthomas valt volgens mij wel mee. Wel wat damp maar geen spetters ofzo
+1
Freggel
Gaat een motor niet eerder veel roken als de zuigerveren versleten zijn? Klepsteelrubbers lijken me eerder de oorzaak dan (olie in de cilinder wordt deels verbrand en zorgt dus voor veel blauwe rook, terwijl olie langs de klepstelen rechtstreeks in de uitlaat kan komen)
Yanmarthomas
@Freggel versleten klepsteelrubbers zijn makkelijk te herkennen. Motor 10 min stationair laten draaien en dan Volgas geven rookt hij dan veel zijn de rubbers slecht. Maar als het echt uit de uitlaat spuit dan zijn de zuigerveren versleten.
poomen
Hallo

Het zijn waarschijnlijk de kleprubbers die hard geworden zijn
deze zijn vrij simpel te vervangen .

Peter

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 423 en hebben de trefwoorden olie en uitlaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN