Illustratie van:

Onbekend Onbekend - Oude werklamp verbeteren met led?

Goedemorgen

weet iemand of er voor in oude werklampe bijv die in het dak van een inter of een ford led bollen voor te krijgen zijn of iets anders wat meer licht opbrengst heb
compleet vervangen is geen optie want dat is geen gezicht vindt ik persoolijk

mvg rubenv

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Je kunt alleen led inbouw vinden voor inbouw lampen.
In bestaande omhuizing de lens en lamp uithalen en led lamp in bouwen kan nooit.

Je kunt wel opbouwen wat het dichtst in de buurt komt.

Wij zetten er deze op

(klik om te vergroten)

Deze geven veel licht en passen mooi in de kapjes
fjord
@Fendt926Driver hoi, waar heb je deze gehaald en welk type en merk zijn het?
Klein Rot
@rubenv
Kijk even op deze website allerlei LED lampen in verschillende prijs klassen.
Maten staan aangegeven.
@Fendt926Driver nog steeds tevreden over die lampen? Bij ons achterop de 409 worden de originele zo'n beetje kaarsjes. Nu ben ik op zoek naar iets vervangends in led wat ook netjes past zonder teveel aanpassingen.
valtraaa
@Masseyfergusondriver ik heb ze inmiddels al een paar jaar van ledhandel24 die doen het nog steeds naar volle tevredenheid. Tip bestel ze op de Duitse Site van ledhandel daar zijn ze iets goedkoper agrarled.de/
GerbertXL
Je kunt wel led pitjes krijgen maar ik heb er nog niks positiefs over gehoord. Aan de andere kant kost het niet veel, dus ach.
Die ouwe trekkers worden toch niet echt veel meer gebruikt dus je houd jezelf ook een beetje voor de gek als je meent dat er een vracht licht op moet zitten denk ik.
Je zou weleens kunnen kijken naar inbouw xenon, die kan wel in de originele behuizing maar vaak moet er wel een gat achterin omdat het vrij lange dingen zijn. Ik heb jaren geleden een setje ingebouwd in hella FF lampen en er komt een hoeveelheid licht vanaf dat het dag word, alleen storen ze enorm op de radio. Wel enorm plezier van gehad (trekker is half met pensioen).
+2
MaxxuM4ever
@GerbertXL totdat de nieuwe trekker storing krijgt en de oude volop mee moet omdat er regen op komst is, dan zijn die paar led lampen een stuk goedkoper dan een kipper in de sloot. Ik bedel er thuis al jaren om maar daar wordt ook weinig geïnvesteerd in goed licht.
+1
GerbertXL
@MaxxuM4ever Van die mening ben ik ook wel een beetje teruggekomen, en in de 3 en een half jaar sinds mijn reactie zijn led weklampen een heel stuk goedkoper geworden. Of nouja, de prijs is een beetje hetzelfde gebleven terwijl ze veel beter zijn en je ze ook radio ontstoord voor weinig kunt krijgen.
MaxxuM4ever
@GerbertXL o dat had ik niet gezien dat de discussie al een tijdje oud was haha.
Sjon
Bij led-verlichting is koeling enorm belangrijk voor de levensduur. Daarom hebben ze ook een aluminium behuizing.
erik9831
Uiteraard is voor iedere oude gloeilamp een LED vervanger. Wanneer je het type invoert zoals H7 of W5W (wat vermeld word op de lamp) kan je op google ieder lampje zo terug vinden. Zelfs LED in verschillende kleuren, zoals oranje voor richtingaanwijzers, rood voor de stoplichten, etc …

Ik heb het een 5-6 jaar geleden eens gedaan op men inter 844 … Maar je hoeft op deze manier niet te rekenen op meer lichtopbrengst. Waren toen werklampen met H3, zelfde lampjes als bij een mistlicht van een auto.

Wanneer je meer licht wil, dan is het echt aan te raden om ze gewoon te vervangen door nieuwe van fabriek af LED-werklampen.
Piet1960
Bij ledhandel24.nl kun je precies dezelfde complete daklampen vinden voor je XL en niet duur.
+1
rubenv
@Piet1960 dat weet ik maar vindt dat er niet echt uitzien
is als een oud vrouwtje met neptieten
Piet1960

(klik om te vergroten)

Deze staan er bij mij op
Corne S
Compleet nieuwe halogeenlampen wil ook schelen. Spiegels en glas wordt ook ouder. Heb ze bij onze 744 ook afgegooid en vervangen omdat het kaarsjes werden. Na een jaar of 20 kun je ze beter vervangen.
Schluterfan
Ik heb de halogeen H3 in de werklampen eens vervangen door hetzelfde in LED , maar gaven nog minder licht dan de Halogeen lampen. Gewoon compleet vervangen, dan ben je zekerder van het resultaat.
sjuu
Led24 heeft mooi spul voor alle merken, zelf al veel ervaring mee. Alleen nu word het nooit meer donker......
radium45
@sjuu ledhandel24
+1
sjuu
@radium45 correct ✅

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1.933