Hoe kan ik best plaatwerk schuren?

Moi tf'ers
Ik wil een Landini 6550 opnieuw spuiten
Nu moet deze ook zeker geschuurd worden
Mijn vraag is hoe kan ik dit het beste doen of met welk "apparaat"
Wat is jullie ervaring?
Groet
Tim
tim-klok

Reacties

+2
desleutelaar
Tim, hoe fijner je schuurt des te beter je eindresultaat gaat worden. Als je te grof schuurt blijf je dit door de nieuwe lak heen zien. Met de hand kan, maar dat kost veel tijd, het ligt er ook aan of de onderste laag lak die er nu op zit nog aardig is of niet. Ik zou de laatste laag sowieso met waterproof schuurpapier doen en dan nat schuren, dat maakt het nog strakker. Paar lagen primer en dan tussentijds schuren. (liever niet nat, primer houdt vocht vast geloof ik) Je kunt ook dun wat zwarte verf uit een spuitbusje op je primer spuiten en dan schuren, je kunt dan beter zien welk deel je nog moet hebben. Eerste lagen kunnen met een roterend schuurmachine, maar als je een te grove korrel pakt trek je krasjes die je ook weer blijft zien later. Je kunt ook alles tot het blanke metaal wegschuren, maar dan heb je wel veel werk, ligt er aan hoe goed je het wil hebben.

Succes!
tim-klok
@desleutelaar top bedankt super!
inspecteurfendt
Voor de graafmachines op het werk gebruiken we altijd 3M scotch brite in de haakse slijper. Snel en een mooi glad oppervlak, je zit dan wel op bloot ijzer. Voor de cabine heb ik de laatste keer eens schuurpapier in de excentrische schuurmachine gebruikt. Toerental is lager en dus minder kans op beschadiging van de ruiten ed. Veel succes
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!